Muntenia News | Homepage

USL se poate reface, dar nu la varf

👤Scris de Gica Petrescu 🕔18.Mar 2014 Citit de 125 ori Sursa: ZIARULMARA

In timp ce Ponta vorbeste despre refacerea USL, cel mai probabil dupa 25 mai, cand vor fi cunoscute rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, opozitia baga carbuni in cazanul locomotivei electorale a asa zisei Uniuni Social Democrate. Pentru ca in loc sa-si uneasca fortele pentru a da consistenta polului de dreapta si a contrabalansa cat de cat forta stangii, liderii puzderiei de formatiuni care se revendica de la dreapta reformatoare nu fac altceva decat sa se sfadeasca, uneori ca la usa cortului, si sa incerce sa-si atraga electoratul una alteia.

Revenind la refacerea USL, cei mai multi o privesc ca pe o revenire alaturi de Tariceanu a unor lideri si parlamentari liberali carora nu le prieste statul cu dintii la gard in opozitie, dar lucrurile sunt cu mult mai subtile decat o simpla migratiune inversa.

Se pare ca Ponta are consilieri priceputi, care cunosc foarte bine psihologia electoratului romanesc, volatilitatea lui care-l face imprevizibil si greu de manipulat, dar nu imposibil. E foarte posibil ca Tariceanu sa fie cooptat si pus la sefia Senatului, nu pentru a produce o migratiune de parlamentari si demnitari liberali, ci pentru ca poate sa atraga o parte din electoratul volatil cu orientare de dreapta, care nu mai stie pe cin sa aleaga, inclusiv din randul simpatizantilor liberali.

Daca va fi sustinut si de electoratul captiv al coalitiei de la guvernare, inclusiv de electoratul UDMR, care a anuntat ca nu va avea un candidat pentru alegerile prezidentiale, e clar ca Tariceanu va putea sa castige din primul tur cea mai inalta functie in stat.

Daca nu Tariceanu va fi candidatul coalitiei PSD, UNPR, PC si UDMR, ci Ponta sau un alt pesedist, Tariceanu ar putea fi sprijinit sa intre in turul 2 si sa asigure victoria candidatului social-democrat.

Scenariul devine cu atat mai posibil cu cat liberalii actioneaza pe principiul ,,din greseala in greseala, spre victoria finala”, in nici un caz a propriului candidat, ultima fiind excluderea de pe locurile eligibile ale listei pentru eurparlamentare a lui Mircea Diaconu, unul dintre liberalii de mare notorietate, care se bucura de o larga sustinere in electoratul liberal.

Sunt suficiente argumente, credem noi, pentru a putea afirma ca USL se poate reface, dar nu la varf, ci la baza, acolo unde, o data la patru ani, se hotaraste soarta politicienilor.

Articole Similare

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

DistribuieCarmen Dumitrescu La Primăria Alexandria se întâmplă în fiecare zi lucruri interesante. Din păcate, nu le

PNL Teleorman și-a luat președintele înapoi

DistribuieMonica Vasilescu Multe cârcoteli s-au consumat pe seama alegerii conducerii PNL Teleorman și nenumărate nemulțumiri au

Comisia Europeană și Factual încearcă să reabiliteze adevărul în „epoca post-adevăr”. Cum ne protejăm de știrile false, de dezinformare…

DistribuieCarmen Dumitrescu Într-o vreme în care internetul face regulile jocului, e foarte greu pentru consumatorul de

Seară de dialoguri la Alexandria. Cotidianul & Fundația Alexandrion, despre presă și performanță în sport și business

DistribuieZiarul Cotidianul și Fundația Alexandrion continuă seria evenimentelor în țară, o serie de dialoguri care

Curtea Supremă a amânat, din nou, cauza lui Dragnea

DistribuieMonica Vasilescu Ieri, Liviu Dragnea s-a prezentat, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție