Muntenia News | Homepage

Un Arafat de Muscel suna desteptarea

👤Scris de Stefan Pop 🕔28.Mar 2014 Citit de 121 ori Sursa: ZIARULMARA

Asa zisul ,,regim basist” a fot minat decisiv de atacul presedintelui Basescu la Raed Arafat, un personaj atat de popular si de credibil incat reactia populara a iesit din tiparul clasic al mamaligii care nu explodeaza si s-a transformat intr-o adevarata revolta.

La Bucuresti si in zeci de orase din tara, zile la rand cetatenii au iesit sa-l apere pe creatorul SMURD, valul de solidaritate cu Arafat fiind amplificat de televiziunile de stiri care, transmitand in direct ceea ce se intampla in piete, au amplificat emotia si au transformat telespectatorii in demonstranti pasivi, dar gata oricand sa iasa in strada daca va fi nevoie.

Puterea de atunci a gestionat catastrofal criza, in timp ce opozitia a profitat din plin de nemultumirea populara si a deturnat cu dibacie un protest de sustinere a unei persoane spre o miscare ampla de contestare a politicienilor aflati la putere si a presedintelui tarii, identificat ca fiind principalul vinovat de tot ceea ce se intampla rau in tara.

De aici si pana la votul zdrobitor de la referendum, de la alegerile locale si parlamentare n-a mai fost decat o chestiune de timp si de manevre politice, intre care crearea USL, care s-a dovedit fatala pentru regimul Basescu – Boc – Ungureanu.

Au trecut cativa ani de atunci si o noua tulburare a vietii publice bate la usa. O evetuala respingere a candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European poate scoate din nou romanii in strada, pentru ca valul de solidaritate iscat de decizia acestuia de a strange semnaturi pentru sustinerea candidaturii s-ar putea transforma intr-un tsunami devastator de protest impotriva celor care vor fi identificati de cetateni drept uneltitori impotriva fostului senator liberal.

Cazul Mircea Diaconu apare dupa ce societatea romaneasca e din nou o oala sub presiune. La razboiul surd dintre Pontasi Basescu, la ciondaneala dintre fostii aliati in USL se adauga incercarea lui Traian Basescu de a face din PMP o forta semnificativa pe esichierul politic si care nu face decat sa amplifice tensiunile. Mai ales ca in locul politicienilor tineri si nepatati promisi inainte de inscrierea PMP la tribunal oamenii s-au trezit cu personaje arhicunoscute si arhicontestate ca Elena Udrea, Cristian Preda, Pinalti, Teodor Baconski, Daniel Funeriu etc.

La asta s-a adaugat inscrierea in partid a Elenei Basescu, din postura de candidat la Parlamentul European, care s-a retras pana la urma din cursa, ceea ce a fost o miscare buna de moment, insa a fost anulata de atacul golanesc la Mircea Diaconu, pe care Eba il vedea calare pe Antene, cersind semnaturi de sustinere. Culmea tupeului a fost atinsa de ,,fata lu` tata” in momentul in care i-a oferit fostului liberal propriile liste de semnaturi.

De cealalta parte, liberalii care sunt si in opozitie (la nivel central) si la putere (la nivel local) s-au balbait in justificarea scoaterii lui Mircea Diaconu de pe lista de candidati si mentinerii lui Eduard Helving, aflat intr-o situatie asemanatoare cu cea a marelui actor.

In cazul blocarii gratuite a candidaturii lui Mircea Diaconu la PE, fara ca o instanta sa reanalizeze situatia, e clar ca furia sustinatorilor acestuia, amplificata de unele mass media, se va indrepta impotriva celor de la ANI, identificati ca fiind sub comanda lui Basescu, a PMP si a celor doua Elene.

Dar nici liberalii nu vor fi uitati si mai ales Crin Antonescu, iar pagubele electorale vor fi importante pentru toata lumea.

E de asteptat ca PSD si aliatii sai sa exploateze aceste evolutii si nu este exclus ca de un eventual scandal mediatic sa profite si celelalte formatiuni politice neimplicate, intre care si PDL.

Iar Mircea Diaconu sa ramana in istoria recenta ca un fel de Arafat de Muscel, care a determinat o noua ,,desteptare” a romanilor si un nou inceput in evolutia vietii politice din Romania.

Articole Similare

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Carmen Dumitrescu Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Carmen Dumitrescu Se întâmplă schimbări la conducerea județului. Și ele încep, în mod surprinzător, cu poziția

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Carmen Dumitrescu În satul Negreni din comuna Tătărăștii de Jos, oamenii trăiesc în sărăcie și neputință.

Timotei Stuparu vrea mandat

Timotei Stuparu vrea mandat

Monica Vasilescu Bârfe: Cunoscătorii politicii din Teleorman se așteaptă să vadă pe listele PSD orice fel

Epopeea presei post-decembriste

Epopeea presei post-decembriste

Cristian Sima Zece tineri jurnaliști, Visau șpagă nouă; Unu-a luat-o și n-a zis… Și-au rămas doar nouă. Nouă bravi deontologi Au