Muntenia News | Homepage

Un Arafat de Muscel suna desteptarea

👤Scris de Stefan Pop 🕔28.Mar 2014 Citit de 123 ori Sursa: ZIARULMARA

Asa zisul ,,regim basist” a fot minat decisiv de atacul presedintelui Basescu la Raed Arafat, un personaj atat de popular si de credibil incat reactia populara a iesit din tiparul clasic al mamaligii care nu explodeaza si s-a transformat intr-o adevarata revolta.

La Bucuresti si in zeci de orase din tara, zile la rand cetatenii au iesit sa-l apere pe creatorul SMURD, valul de solidaritate cu Arafat fiind amplificat de televiziunile de stiri care, transmitand in direct ceea ce se intampla in piete, au amplificat emotia si au transformat telespectatorii in demonstranti pasivi, dar gata oricand sa iasa in strada daca va fi nevoie.

Puterea de atunci a gestionat catastrofal criza, in timp ce opozitia a profitat din plin de nemultumirea populara si a deturnat cu dibacie un protest de sustinere a unei persoane spre o miscare ampla de contestare a politicienilor aflati la putere si a presedintelui tarii, identificat ca fiind principalul vinovat de tot ceea ce se intampla rau in tara.

De aici si pana la votul zdrobitor de la referendum, de la alegerile locale si parlamentare n-a mai fost decat o chestiune de timp si de manevre politice, intre care crearea USL, care s-a dovedit fatala pentru regimul Basescu – Boc – Ungureanu.

Au trecut cativa ani de atunci si o noua tulburare a vietii publice bate la usa. O evetuala respingere a candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European poate scoate din nou romanii in strada, pentru ca valul de solidaritate iscat de decizia acestuia de a strange semnaturi pentru sustinerea candidaturii s-ar putea transforma intr-un tsunami devastator de protest impotriva celor care vor fi identificati de cetateni drept uneltitori impotriva fostului senator liberal.

Cazul Mircea Diaconu apare dupa ce societatea romaneasca e din nou o oala sub presiune. La razboiul surd dintre Pontasi Basescu, la ciondaneala dintre fostii aliati in USL se adauga incercarea lui Traian Basescu de a face din PMP o forta semnificativa pe esichierul politic si care nu face decat sa amplifice tensiunile. Mai ales ca in locul politicienilor tineri si nepatati promisi inainte de inscrierea PMP la tribunal oamenii s-au trezit cu personaje arhicunoscute si arhicontestate ca Elena Udrea, Cristian Preda, Pinalti, Teodor Baconski, Daniel Funeriu etc.

La asta s-a adaugat inscrierea in partid a Elenei Basescu, din postura de candidat la Parlamentul European, care s-a retras pana la urma din cursa, ceea ce a fost o miscare buna de moment, insa a fost anulata de atacul golanesc la Mircea Diaconu, pe care Eba il vedea calare pe Antene, cersind semnaturi de sustinere. Culmea tupeului a fost atinsa de ,,fata lu` tata” in momentul in care i-a oferit fostului liberal propriile liste de semnaturi.

De cealalta parte, liberalii care sunt si in opozitie (la nivel central) si la putere (la nivel local) s-au balbait in justificarea scoaterii lui Mircea Diaconu de pe lista de candidati si mentinerii lui Eduard Helving, aflat intr-o situatie asemanatoare cu cea a marelui actor.

In cazul blocarii gratuite a candidaturii lui Mircea Diaconu la PE, fara ca o instanta sa reanalizeze situatia, e clar ca furia sustinatorilor acestuia, amplificata de unele mass media, se va indrepta impotriva celor de la ANI, identificati ca fiind sub comanda lui Basescu, a PMP si a celor doua Elene.

Dar nici liberalii nu vor fi uitati si mai ales Crin Antonescu, iar pagubele electorale vor fi importante pentru toata lumea.

E de asteptat ca PSD si aliatii sai sa exploateze aceste evolutii si nu este exclus ca de un eventual scandal mediatic sa profite si celelalte formatiuni politice neimplicate, intre care si PDL.

Iar Mircea Diaconu sa ramana in istoria recenta ca un fel de Arafat de Muscel, care a determinat o noua ,,desteptare” a romanilor si un nou inceput in evolutia vietii politice din Romania.

Articole Similare

Surse: PSD Teleorman a schimbat strategia. Protestatarii de la Cotroceni nu mai au nevoie de autocare, pentru că se vor folosi de mașinile de…

Surse: PSD Teleorman a schimbat strategia. Protestatarii de la Cotroceni nu mai au nevoie de autocare, pentru că se vor folosi de mașinile de…

DistribuieCarmen Dumitrescu După ce s-au făcut de râsul întregii țări, transportând protestatari la Cotroceni cu autocarul,

Șerban Marinescu și Cristian Ghinea s-au întâlnit cu simpatizanții USR la Alexandria

Șerban Marinescu și Cristian Ghinea s-au întâlnit cu simpatizanții USR la Alexandria

DistribuieMonica Vasilescu Uniunea Salvați România a fost una dintre puținele formațiuni care au surprins plăcut la

Cum a învățat-o Liviu pe Bombonica să spele banii murdari în familie?

Cum a învățat-o Liviu pe Bombonica să spele banii murdari în familie?

DistribuieCarmen Dumitrescu Ultimul lucru pe care l-am face vreodată, ca jurnaliști, ar fi să judecăm politicienii

Mărturia revoltei unui tânăr alexăndrean – Mihai Avram: „Mă bucur că lumea a văzut că în Teleorman nu stăm toți sub papucul lui…

Mărturia revoltei unui tânăr alexăndrean – Mihai Avram: „Mă bucur că lumea a văzut că în Teleorman nu stăm toți sub papucul lui…

DistribuieCarmen Dumitrescu Mihai s-a numărat printre primii protestatari din Alexandria, începând chiar cu noaptea în care

Curajoșii care au alungat morții din Teleorman

Curajoșii care au alungat morții din Teleorman

DistribuieCarmen Dumitrescu Teleormanul n-a fost doar un județ menținut în izolare de către conducătorii lui, pentru

Cele mai noi stiri

Surse: PSD Teleorman a schimbat strategia. Protestatarii de la Cotroceni nu mai au nevoie de autocare, pentru că se vor folosi de mașinile de… DistribuieCarmen Dumitrescu După ce s-au făcut de râsul întregii țări, transportând protestatari la Cotroceni cu autocarul, pesediștii teleormăneni s-au orientat către ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:16 Directorii de şcoli şi inspectorii vor fi numiţi doar prin concurs! Directorii de scoli şi inspectorii şcolari vor fi numiţi din anul şcolar viitor doar prin concurs. Este decizia recent a ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15 Paradox! În timp ce fructele şi legumele s-au scumpit în luna ianuarie, mărfurile nealimentare şi serviciile s-au ieftinit…Ce spun… Fructele şi legumele s-au scumpit cel mai mult în ianuarie, comparativ cu luna precedentă. În acelaşi timp, combustibilii, energia electrică ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15 Răzvan CUC, ministrul Transporturilor, a fost mințit ! Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent vineri 17 februarie, în Timișoara, după ce a inspectat lotul II al autostrăzii ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15 Peste jumătate din autoturismele înmatriculate în județul Giurgiu au peste 16 ani vechime! O analiză asupra parcului auto din România ne dezvăluie  informații extrem de utile: ce vârstă au autovehiculele care circulă pe străzile Giurgiului ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15