Muntenia News | Homepage

Trei copii din Teleorman își trăiesc cea mai frumoasă parte a vieții printre… cruci

👤Scris de Elena Popa 🕔11.Mar 2018 Citit de 45 ori Sursa: LIBERINTELEORMAN

Distribuie

Carmen Dumitrescu

Cosmin, Raul și Maria sunt niște copii frumoși. Cu certitudine, sunt și alții mai frumoși, dar ei au un fel de curățenie a inimii care le răzbate prin priviri, așa că nu poți rămâne insensibil în fața lor. Femeia care le-a dat viață a plecat în Spania să câștige un trai mai bun pentru copiii ei, în timp ce tatăl lor are dificultăți în a munci, pentru că unul dintre picioare este protezat. O vreme, cei trei copii și părinții lor au stat la o familie, însă după ce mama lor a decis să plece în Spania, familia respectivă i-a alungat.

În acest moment, se pare că femeia care le-a dat viață n-a reușit să se descurce peste hotare și, de aceea, cei mici, împreună cu tatăl lor, au fost nevoiți să se mute în… cimitirul din comuna Țigănești. Acolo există o casă… Locuința respectivă este în patrimoniul primăriei și în administrarea bisericii din comună. Acolo și-au încropit niște condiții de trai și, din ceea ce se poate vedea la modul superficial, copiii sunt îngrijiți cu simțul răspunderii. Tatăl lor îi iubește și se asigură de faptul că băieții, în vârstă de 10 și 13 ani merg la școală. În același timp, fetița cea mică, Maria, în vârstă de 2 ani, este mereu curată și zâmbitoare.

Astfel că nu se pune problema unor proaste tratamente aplicate celor mici. Vorbim, până la urmă, despre o familie iubitoare, care, din păcate, la fel ca multe altele din județul Teleorman, nu reușește să facă față traiului de fiecare zi. Preotul din localitate; Marius Vișan, s-a implicat de ceva vreme în rezolvarea micilor probleme existențiale ale familiei Șerban.

Cei trei copii au primit, cu sprijinul preotului, mobilă, haine și hrană, așa că oarecum s-au descurcat. Dar în continuare, cei trei copii trăiesc în cimitir și nu se prefigurează la orizont vreo posibilitate de a trăi și ei într-un mediu normal.

Apa și-o iau de la pompa de lângă cimitir.

Curent electric au doar pe timpul nopții, de la rețeaua publică, prin bunăvoința primarului comunei Țigănești. Însă, e evident că ei ar merita o viață decentă. Ar merita să le fie mereu cald, să aibă electricitate ori de câte ori au nevoie, să se bucure de apă caldă și alte tipuri de facilități aduse de civilizație și, mai ales, cei trei micuți ar merita să nu se trezească în fiecare dimineață cu privirea către cruci…

Biserica din localitate a făcut tot ce s-a putut. Primăria din Țigănești a făcut și ea tot ce era omenește posibil pentru această familie.

Însă, noi, citind despre ei, am putea veni cu idei  și, poate, cu soluții pentru a-i muta pe cei trei micuți, împreună cu tatăl lor, într-un loc normal, departe de moarte.

Desigur, ei nu se tem de cimitir și nici nu conștientizează anomalia stării de fapt în care trăiesc. Dar noi, cei care putem face comparații, avem posibilitatea de a le oferi o viață normală. Departe de cruci…

Articole Similare

Liviu Dragnea și Timotei Stuparu au mințit la Înalta Curte, fără jurământ

Liviu Dragnea și Timotei Stuparu au mințit la Înalta Curte, fără jurământ

DistribuieMonica Vasilescu Angajările pe linie de pile și de partid au fost, din nou, pe masa

Teleormanul, sub ape! Sute de oameni afectați, 20 de localități inundate și trafic rutier îngreunat…

Teleormanul, sub ape! Sute de oameni afectați, 20 de localități inundate și trafic rutier îngreunat…

DistribuieCarmen Dumitrescu În ultimele zile, inundațiile au fost principala temă de discuție în Teleorman. Și pe

Marian Popa: “Trebuie să ne implicăm cu toții, pentru ca Teleormanul să ajungă acolo unde merită să fie!”

Marian Popa: “Trebuie să ne implicăm cu toții, pentru ca Teleormanul să ajungă acolo unde merită să fie!”

DistribuieCarmen Dumitrescu Cu siguranță a fost o vreme când județul Teleorman era “grânarul României”. Timpurile s-au

Orașul premierului și al ministrului de interne face credit bancar pentru dotarea spitalului

Orașul premierului și al ministrului de interne face credit bancar pentru dotarea spitalului

DistribuieCarmen Dumitrescu O plimbare scurtă prin orașul din care provin premierul Dăncilă și ministrul de interne

VIP-urile ALDE, în frunte cu Tăriceanu, vin, mâine, la Alexandria

VIP-urile ALDE, în frunte cu Tăriceanu, vin, mâine, la Alexandria

DistribuieMâine, liberalii democrați din ALDE își aleg structura de conducere. Conferinţa județeană de Alegeri, organizată