Muntenia News | Homepage

Refacerea USL, lung prilej de vorbe si de ipoteze

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔02.Apr 2014 Citit de 214 ori Sursa: ZIARULMARA

De o vreme, Victor Ponta vorbeste tot mai des de refacerea USL dupa alegerile europarlamentare, cu sau fara Antonescu. Care va fi cauza revenirii fostilor aliati la sentimente mai bune? Victor Ponta e foarte transant in aceasta chestiune. ,,Puii” lui Traian Basescu, PDL si PMP vor obtine impreuna mai multe voturi decat PNL, asa ca coagularea dreptei nu se va mai produce in jurul liberalilor. Iar intr-o asemenea ipostaza si Antonescu, si urmasii Bratienilor vor fi fiii ploii in cursa pentru prezidentiale.

Tariceanu e si el optimist in ceea ce priveste revenirea liberalilor langa fostii aliati. Si e atat de sigur ca ii ameninta pe cei care l-au rupt ca vor plati pentru asta. Cum? Pe cat de simplu, pe atat de dureros: nu vor mai ajunge la ciolan.

Traian Basescu proroceste refacerea USL, dar e mai nuantat. Se vor duce dupa Tariceanu doar cei din partea stanga a PNL. Logic, liberalii de dreapta s-ar putea alatura opozitiei, al carei lider ar vrea sa fie locatarul de la Cotroceni.

Pana si Klaus Johannis, declansatorul imploziei USL, spune ca nu este exclusa o viitoare coalitie intre liberali si social-democrati, iar aceasta declaratie poate constitui baza unei ipoteze de lucru care e si probabila, si posibila.

Astfel, daca la europarlamentarele din 25 mai, liberalii vor obtine un scor sub asteptari, pozitia de lider a lui Crin Antonescu este pusa sub un mare semn de intrebare. Pentru ca el a promis ca la un scor de sub 20% va demisiona din fruntea partidului, iar daca nu va demisiona va fi demis in mod cert la presiunea celor din teritoriu, cei mai loviti de ruperea USL. Iar faptul ca cei mai multi au fost mentinuti in functii, iar in PSD s-a dat ,,ordin de zi” sa fie tratati bine, nu se vor sfii sa ceara refacerea USL pentru a-si pastra functiile.

Se va organiza un Congres extraordinar iar candidatii cu cele mai mari sanse sa preia sefia PNL sunt actualul prim vicepresedinte Klaus Johannis si fostul lider Calin Popescu Tariceanu.

In perspectiva refacerii USL, cel mai potrivit sa-i ia locul lui Antonescu ar fi primarul Sibiului, care conform intelegerilor anterioare ar fi candidatul USL pentru prezidentiale, un candidat cu sanse sigure avand in vedere atat notorietatea si aprecierea publica de care se bucura Johannis, cat si sustinerea politica masiva de ca se va bucura. Tariceanu va fi suficient de multumit cu o functie importanta in partid si cu pozitie de al doilea om in stat.

Iar Ponta ar ramane in continuare premier, lucru pe care el chiar si-l doreste. Ca aceasta situatie nu convine unora dintre colegii sai e cu totul alta poveste asupra careia cei ce urmaresc actualitatea politica s-ar putea apleca.

Articole Similare

Dragnea cu țara, Teleormanul cu Nădrag(ul)…

Dragnea cu țara, Teleormanul cu Nădrag(ul)…

DistribuieCarmen Dumitrescu Nu, că e promițător! Pentru Dragnea, adică. Viitorul lui e roz și sună în

Bișnițarii vechi și noi…

Bișnițarii vechi și noi…

DistribuieCarmen Dumitrescu Trăim vremuri în care nimeni nu mai respectă pe nimeni. Jurnalistul nu respectă politicianul,

Strada intră în politică!

Strada intră în politică!

DistribuieVineri, 24 martie 2017, s-au făcut paşi importanţi în vederea apariţiei în scena politică din

Alegeri normale la PNL Turnu Măgurele. Claudiu Crăcea își continuă șefia

Alegeri normale la PNL Turnu Măgurele. Claudiu Crăcea își continuă șefia

DistribuieMonica Vasilescu Așa cum se știe, Partidul Național Liberal organizează alegeri interne, pentru ca membrii de

Teodor Nițulescu: “Eu nu trădez. Mă folosesc de trădători, dar eu personal nu trădez!”

Teodor Nițulescu: “Eu nu trădez. Mă folosesc de trădători, dar eu personal nu trădez!”

DistribuieCarmen Dumitrescu Nițulescu a revenit în politica județeană, acum cu un obiectiv nou: preluarea conducerii PNL.