Muntenia News | Homepage

Preluand Casa de Cultura din Alexandria, primaria a infiat un copil al nimanui

👤Scris de Ioana Popescu 🕔11.Oct 2013 Citit de 670 ori Sursa: ZIARULMARA

In luna martie a acestui an Tribunalul Municipiului Bucuresti a confirmat faptul ca organizatiile sindicale Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania si Confederatia Sindicala Cartel Alfa au fost constituite ilegal, deoarece n-au avut avizul Ministerului Muncii, asa cum prevedea Legea nr.52/1945, care a fost in vigoare pana in 1991. Aceasta decizie a Tribunalului Municipiului Bucuresti a venit in intampinarea lui Marin Iancu, presedintele Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania, fosta organizatie a sindicatelor din epoca comunista, care si-a pastrat personalitatea juridica.

Dupa decizia tribunalului, seful UGSR, Marin Iancu, a declarat unui ziar central ca cele 3 confederatii, infiintate imediat dupa revolutie, au preluat ,,in mod abuziv” patrimoniul sindicatelor din perioada comunista, administrat de UGSR. Conform declaratiei lui Marin Iancu este vorba de 4,7 milioane de lei, 2,7 milioane de dolari,- bani aflati in conturi la 31 decembrie 1989 – la care se adauga un urias patrimoniu imobiliar: baze turistice in 17 statiuni, 54 de case de cultura, sute de cladiri, terenuri si baze sportive.

Vinovati pentru devalizarea patrimoniului sindical sunt presedintii din 1990 ai celor 3 organizatii sindicale: Victor Ciorbea, Miron Mitrea si Bogdan Hossu, care au abuzat de un patrimoniu acumulat din cotizatiile oamenilor.

In aceste conditii se schimba complet datele problemei in ceea ce priveste preluarea Casei de Cultura a Sindicatelor din Alexandria de Consiliul local al primariei, printr-o hotarare de guvern.

Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR) care nu e proprietarul Caselor de cultura, ci doar un fel de custode, contesta atat hotararea organului deliberativ local, cat si decizia Executivului. Eugen Luha, presedintele ANCCSR recunoaste ca institutiile au un statut neclar, ca n-au, deocamdata nici un proprietar, iar Asociatia administreaza doar aceste cladiri. Cum le administreaza? E de ajuns sa vezi Casa de Cultura din Turnu Magurele, care a ajuns o ruina, sau Casa de Cultura din Roznov, unde n-a mai ramas nici macar caramida pe caramida. Iar la Baia Mare, unde Casa de Cultura a Sindicatelor e un adevarat monument de arhitectura, a fost scoasa la licitatie de ANAF pentru neplata datoriilor la buget si la furnizorii de utilitati.

Daca confederatiile care si-au impartit patrimoniul UGSR au fost ilegal infiintate, devine clar faptul ca toate demersurile lor ulterioare sunt nule de drept, iar daca este sa negocieze sau sa se judece cu cineva pentru preluarea Casei de Cultura, primaria si consiliul local din Alexandria nu pot avea in perspectiva decat un singur interlocutor, UGSR-ul condus de Marin Iancu.

Articole Similare

Dragnea a ajuns din nou în fața judecătorilor Înaltei Curți pentru a justifica angajările fictive de la DGASPC Teleorman

Dragnea a ajuns din nou în fața judecătorilor Înaltei Curți pentru a justifica angajările fictive de la DGASPC Teleorman

Carmen Dumitrescu Dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman îi dă iar bătăi de cap baronului

Ecologizarea clasei politice începe din Teleorman!

Ecologizarea clasei politice începe din Teleorman!

Mi-am luat în serios misiunea de membru al Partidului Ecologist Român participând  la acțiuni care

Mai multe școli și grădinițe din Teleorman își așteaptă copiii… în mizerie

Mai multe școli și grădinițe din Teleorman își așteaptă copiii… în mizerie

Carmen Dumitrescu A început un nou an școlar, iar copiii din mediul urban și rural au

Episcopul Galaction Stângă își împarte binecuvântările după interese

Episcopul Galaction Stângă își împarte binecuvântările după interese

Carmen Dumitrescu Nu e prima dată când poveștile despre Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Galaction Stângă, ne

Sunt ales, dar mă (t)ratez – De ce-a dat Cristina Tatu televiziunea pe politică?

Sunt ales, dar mă (t)ratez – De ce-a dat Cristina Tatu televiziunea pe politică?

Carmen Dumitrescu Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă