Muntenia News | Homepage

Preluand Casa de Cultura din Alexandria, primaria a infiat un copil al nimanui

👤Scris de Ioana Popescu 🕔11.Oct 2013 Citit de 655 ori Sursa: ZIARULMARA

In luna martie a acestui an Tribunalul Municipiului Bucuresti a confirmat faptul ca organizatiile sindicale Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania si Confederatia Sindicala Cartel Alfa au fost constituite ilegal, deoarece n-au avut avizul Ministerului Muncii, asa cum prevedea Legea nr.52/1945, care a fost in vigoare pana in 1991. Aceasta decizie a Tribunalului Municipiului Bucuresti a venit in intampinarea lui Marin Iancu, presedintele Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania, fosta organizatie a sindicatelor din epoca comunista, care si-a pastrat personalitatea juridica.

Dupa decizia tribunalului, seful UGSR, Marin Iancu, a declarat unui ziar central ca cele 3 confederatii, infiintate imediat dupa revolutie, au preluat ,,in mod abuziv” patrimoniul sindicatelor din perioada comunista, administrat de UGSR. Conform declaratiei lui Marin Iancu este vorba de 4,7 milioane de lei, 2,7 milioane de dolari,- bani aflati in conturi la 31 decembrie 1989 – la care se adauga un urias patrimoniu imobiliar: baze turistice in 17 statiuni, 54 de case de cultura, sute de cladiri, terenuri si baze sportive.

Vinovati pentru devalizarea patrimoniului sindical sunt presedintii din 1990 ai celor 3 organizatii sindicale: Victor Ciorbea, Miron Mitrea si Bogdan Hossu, care au abuzat de un patrimoniu acumulat din cotizatiile oamenilor.

In aceste conditii se schimba complet datele problemei in ceea ce priveste preluarea Casei de Cultura a Sindicatelor din Alexandria de Consiliul local al primariei, printr-o hotarare de guvern.

Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR) care nu e proprietarul Caselor de cultura, ci doar un fel de custode, contesta atat hotararea organului deliberativ local, cat si decizia Executivului. Eugen Luha, presedintele ANCCSR recunoaste ca institutiile au un statut neclar, ca n-au, deocamdata nici un proprietar, iar Asociatia administreaza doar aceste cladiri. Cum le administreaza? E de ajuns sa vezi Casa de Cultura din Turnu Magurele, care a ajuns o ruina, sau Casa de Cultura din Roznov, unde n-a mai ramas nici macar caramida pe caramida. Iar la Baia Mare, unde Casa de Cultura a Sindicatelor e un adevarat monument de arhitectura, a fost scoasa la licitatie de ANAF pentru neplata datoriilor la buget si la furnizorii de utilitati.

Daca confederatiile care si-au impartit patrimoniul UGSR au fost ilegal infiintate, devine clar faptul ca toate demersurile lor ulterioare sunt nule de drept, iar daca este sa negocieze sau sa se judece cu cineva pentru preluarea Casei de Cultura, primaria si consiliul local din Alexandria nu pot avea in perspectiva decat un singur interlocutor, UGSR-ul condus de Marin Iancu.

Articole Similare

Primarul de la Tătărăștii de Jos a fost destituit

Primarul de la Tătărăștii de Jos a fost destituit

Monica Vasilescu După primarii din Olteni, Nenciulești și Răsmirești, prin ordin de prefect, a fost destituit

Municipiul Alexandria este văduvit de campioni la șah…

Municipiul Alexandria este văduvit de campioni la șah…

Monica Vasilescu Alexandria ar fi putut avea două campioane naționale la șah, dacă ele nu reprezentau

Meritele veteranilor de război au fost recunoscute la Alexandria mai ales de partidele politice

Meritele veteranilor de război au fost recunoscute la Alexandria mai ales de partidele politice

Carmen Dumitrescu De principiu, avem destule motive să le fim recunoscători veteranilor de război. Simplul

Prefectul de Teleorman l-a concediat pe cel mai bun om din instituție pentru că-i “strica imaginea de tehnocrat”

Prefectul de Teleorman l-a concediat pe cel mai bun om din instituție pentru că-i “strica imaginea de tehnocrat”

Carmen Dumitrescu Prefectul de Teleorman, al cărui nume e prea celebru pentru a-l mai aminti noi,

Gâdea și Pîrvulescu și-au depus astăzi candidatura pentru șefia Consiliului județean

Gâdea și Pîrvulescu și-au depus astăzi candidatura pentru șefia Consiliului județean

Carmen Dumitrescu În sfârșit, toți participanții la bătălia electorală ce se apropie și-au depus candidaturile.