Muntenia News | Homepage

Nicolae Zavera, noul vicepresedinte al Consiliului Judetean

👤Scris de Alexandru Stan 🕔28.Mar 2014 Citit de 415 ori Sursa: ZIARULMARA

Dupa plecarea lui Liviu Dragnea la Bucuresti, ca parlamentar, si ulterior ca vicepremier, s-au organizat alegeri partiale care l-au dat castigator pe vicepresedintele Adrian Ionut Gidea. Iar de atunci au trecut luni bune (aproape un an) pana sa se puna in discutie desemnarea unui inlocuitor. Acest lucru s-a intamplat joi, 27 martie, cand consilierii judeteni au decis prin vot ca Nicolae Zavera sa fie cel de-al doilea vicepresedinte al entitatii administrative.

Consilier judetean, aflat la al treilea mandat sub steagul social-democrat, Nicolae Zavera, al carui nume fusese deja avansat intr-o conferinta de presa sustinuta in urma cu ceva vreme la Alexandria, n-a avut nicio emotie in legatura cu rezultatul votului.

Se pare insa ca au fost extrem de tulburati de emotie o parte din consilieri care in loc sa scrie DA sau NU pe buletine, si-au pus propriile semnaturi.

Al doilea ,,tur de scrutin” s-a desfasurat fara probleme si cu 24 de voturi pentru, doua voturi impotriva si sase voturi anulate, lui Nicolae Zavera i s-a oferit functia care-i permite sa vina la ,,masa credala”, cum a definit domnia sa increderea celor care l-au propus, dar si a celor care l-au votat. Desi sintagma are cu totul alt inteles, cei prezenti n-au reactionat, acceptand probabil ideea ca ,,folclorul e un izvor pururi reintineritor”.

Dar mai bine reproducem scurtul discurs de investire al lui Nicolae Zavera, pentru ca cititorii nostri sa se familiarizeze cu limbajul noului vicepresedinte al Consiliului Judetean.

„Pentru cei care, eventual, inca au semne de intrebare, in legatura cu cine sunt si ce e cu mine pe aici, trebuie stiut faptul ca sunt la al treilea mandat de consilier judetean. Aceasta experienta daca vreti, de care imi place sa ma prevalez, va constitui baza cu care eu vin la masa credala, ceea ce eu numesc increderea, pe de o parte a celor care au crezut si au luat decizia, in cele din urma, de a ma desemna . In continuare, vizavi sau in contul celor care tocmai mi-au dat votul astazi oficializand propunerea venita din partea formatiunii politice pe care o reprezint. Asadar, iata, eu vin la masa aceasta pe care eu o numesc credala.”

Noua nu ne ramane altceva de facut decat sa urmarim evolutia domnului Zavera atat in plan lingvistic, cat, mai ales, profesional.

Articole Similare

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

DistribuieCarmen Dumitrescu La Primăria Alexandria se întâmplă în fiecare zi lucruri interesante. Din păcate, nu le

PNL Teleorman și-a luat președintele înapoi

DistribuieMonica Vasilescu Multe cârcoteli s-au consumat pe seama alegerii conducerii PNL Teleorman și nenumărate nemulțumiri au

Comisia Europeană și Factual încearcă să reabiliteze adevărul în „epoca post-adevăr”. Cum ne protejăm de știrile false, de dezinformare…

DistribuieCarmen Dumitrescu Într-o vreme în care internetul face regulile jocului, e foarte greu pentru consumatorul de

Seară de dialoguri la Alexandria. Cotidianul & Fundația Alexandrion, despre presă și performanță în sport și business

DistribuieZiarul Cotidianul și Fundația Alexandrion continuă seria evenimentelor în țară, o serie de dialoguri care

Curtea Supremă a amânat, din nou, cauza lui Dragnea

DistribuieMonica Vasilescu Ieri, Liviu Dragnea s-a prezentat, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție

Cele mai citite