Muntenia News | Homepage

Munca ANI, ,,calcata in picioare" de Comisia Europeana

👤Scris de Gica Petrescu 🕔17.Mar 2014 Citit de 165 ori Sursa: ZIARULMARA

Primarii declarati incompatibili de inspectorii ANI ar putea fi reabilitati. Acest anunt a fost facut de vicepremierul Liviu Dragnea si vine ca urmare a unei adrese primita recent de la Comisia Europeana, in care se precizeaza ca prezenta alesilor locali in consiliile de administratie ale societatilor aflate in subordinea primariilor ar fi una fireasca.

Anchetele inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate si sutele de mii de euro cheltuite de acestia pentru a scoate la iveala starile de incompatibilitate a sute de primari din Romania s-ar putea dovedi inutile. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la Alexandria ca sutele de primari declarati incompatibili de inspectorii ANI ar putea fi reabilitati, la cererea oficialilor europeni.

Dragnea sustine ca a primit recent o adresa de la Comisia Europeana in care se precizeaza ca prezenta alesilor locali in consiliile de administratie ale societatilor aflate in subordinea primariilor ar fi fireasca.

„Normal, cand adunarile generale din aceste ADI-uri – Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara – sa fie reprezentate comunitatile de catre primar. Nu poti sa pui un om de pe strada sau soferul primarului. Nu e in regula”, a spus Liviu Dragnea.

Pe de alta parte, nu Agentia Nationala de Integritate ar fi cea care greseste, precizeaza el, subliniind ca este necesara modificarea legii: ,,Nu cred ca ANI are o abordare din asta sa “omoare” primari. Pur si simplu au o grila, se uita pe lege si aplica. Se pare ca avem o problema la prevederile legale, si atunci trebuie sa modificam legea”, a continuat Dragnea.

Articole Similare

Condamnatului i se cântă, din nou, prohodul

Condamnatului i se cântă, din nou, prohodul

DistribuieMonica Vasilescu Cel mai roșu dintre baronii țării nu a scăpat de procurori și judecători. După

Școlile din Teleorman rămân închise și marți, din cauza gerului

Școlile din Teleorman rămân închise și marți, din cauza gerului

DistribuieCarmen Dumitrescu Vremea friguroasă din ultimele zile justifică, din punctul de vedere al autorităților teleormănene, menținerea

Luni nu se învață în Teleorman!

Luni nu se învață în Teleorman!

DistribuieCarmen Dumitrescu  După ce condițiile meteorologice nefavorabile  au determinat sistarea orelor în școlile din București și

Dragnea a aflat de la o ghicitoare din Turnu Măgurele că va deveni președintele României

Dragnea a aflat de la o ghicitoare din Turnu Măgurele că va deveni președintele României

DistribuieCarmen Dumitrescu Mulți își explică cu dificultate aroganța lui Liviu Dragnea, în contextul în care lui

Șerban Marinescu a ales să-i scrie lui Dragnea, nu lui Moș Crăciun

Șerban Marinescu a ales să-i scrie lui Dragnea, nu lui Moș Crăciun

DistribuieCarmen Dumitrescu Candidatul USR Teleorman la Camera Deputaților, Șerban Marinescu, a dus o campanie cel puțin