Muntenia News | Homepage

Munca ANI, ,,calcata in picioare" de Comisia Europeana

👤Scris de Gica Petrescu 🕔17.Mar 2014 Citit de 183 ori Sursa: ZIARULMARA

Primarii declarati incompatibili de inspectorii ANI ar putea fi reabilitati. Acest anunt a fost facut de vicepremierul Liviu Dragnea si vine ca urmare a unei adrese primita recent de la Comisia Europeana, in care se precizeaza ca prezenta alesilor locali in consiliile de administratie ale societatilor aflate in subordinea primariilor ar fi una fireasca.

Anchetele inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate si sutele de mii de euro cheltuite de acestia pentru a scoate la iveala starile de incompatibilitate a sute de primari din Romania s-ar putea dovedi inutile. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la Alexandria ca sutele de primari declarati incompatibili de inspectorii ANI ar putea fi reabilitati, la cererea oficialilor europeni.

Dragnea sustine ca a primit recent o adresa de la Comisia Europeana in care se precizeaza ca prezenta alesilor locali in consiliile de administratie ale societatilor aflate in subordinea primariilor ar fi fireasca.

„Normal, cand adunarile generale din aceste ADI-uri – Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara – sa fie reprezentate comunitatile de catre primar. Nu poti sa pui un om de pe strada sau soferul primarului. Nu e in regula”, a spus Liviu Dragnea.

Pe de alta parte, nu Agentia Nationala de Integritate ar fi cea care greseste, precizeaza el, subliniind ca este necesara modificarea legii: ,,Nu cred ca ANI are o abordare din asta sa “omoare” primari. Pur si simplu au o grila, se uita pe lege si aplica. Se pare ca avem o problema la prevederile legale, si atunci trebuie sa modificam legea”, a continuat Dragnea.

Articole Similare

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

DistribuieCarmen Dumitrescu La Primăria Alexandria se întâmplă în fiecare zi lucruri interesante. Din păcate, nu le

PNL Teleorman și-a luat președintele înapoi

DistribuieMonica Vasilescu Multe cârcoteli s-au consumat pe seama alegerii conducerii PNL Teleorman și nenumărate nemulțumiri au

Comisia Europeană și Factual încearcă să reabiliteze adevărul în „epoca post-adevăr”. Cum ne protejăm de știrile false, de dezinformare…

DistribuieCarmen Dumitrescu Într-o vreme în care internetul face regulile jocului, e foarte greu pentru consumatorul de

Seară de dialoguri la Alexandria. Cotidianul & Fundația Alexandrion, despre presă și performanță în sport și business

DistribuieZiarul Cotidianul și Fundația Alexandrion continuă seria evenimentelor în țară, o serie de dialoguri care

Curtea Supremă a amânat, din nou, cauza lui Dragnea

DistribuieMonica Vasilescu Ieri, Liviu Dragnea s-a prezentat, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție

Cele mai citite

Cele mai noi stiri

Tragedie în Anglia: Toate cele cinci persoane care au murit în accidentul de pe o autostradă erau români VIDEO Cele cinci persoane care au murit în urma unui grav accident rutier produs pe o autostradă din Marea Britanie erau ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 Alertă falsă în urma intervenţiei soldaţilor şi poliţiştilor britanici la un colegiu din zona metropolitană a Manchester Autorităţile britanice au anunţat joi după-amiază că este vorba de o alertă falsă, după intervenţia soldaţilor şi poliţistilor la un ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 Democraţii vor să-i verifice conturile lui Trump, de la Deutsche Bank. Se caută date despre un transfer de 10 miliarde dolari din Rusia Membrii democraţi ai Camerei Reprezentanţilor din SUA au cerut miercuri informaţii de la Deutsche Bank despre eventuale conturi asociate preşedintelui ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 Theresa May anunţă în urma reuniunii comitetului de urgenţă COBRA că nivelul ameninţării teroriste va rămâne CRITIC Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat joi după-amiază că nivelul ameninţării teroriste va rămâne ”critic”, în urma unei decizii ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 SORA atacatorului Salman Abedi: I-a răzbunat pe copiii morţi în Siria Sora atacatorului din Marea Britanie crede că Salman Abedi a întreprins atentatul pentru că dorea răzbunare după atacurile Statelor Unite ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09