Muntenia News | Homepage

Mircea Diaconu a castigat o batalie, urmeaza razboiul

👤Scris de Elena Popa 🕔04.Apr 2014 Citit de 208 ori Sursa: ZIARULMARA

Scriam in numarul din 21 martie al ziarului nostru ca o interpretare, in titlul si litera ei, a Legii 176/2010 si o citire corecta a deciziei Curtii Supreme i-ar oferi sansa de a candida la alegerile pentru Parlamentul European lui Mircea Diaconu.

Marti, 3 aprilie 2014, un judecator al Tribunalului Bucuresti a facut asta si ceea ce noi doar sugeram a stabilit el, cu subiect si predicat; Mircea Diaconu are dreptul sa participe la alegerile din 25 mai. Asa ca numai daca Biroul Electoral Central a gasit un alt motiv pentru respingerea candidaturii sale, indragitul actor nu va candida pentru o functie de europarlamentar.

Conform propriilor declaratii, acest lucru conteaza mai putin, principala sa tinta in razboiul cu sistemul fiind atinsa, cu alte cuvinte el n-a fost privat de un drept fundamental prevazut in Constitutie, acela de a alege si a fi ales, asa cum prin abuz si interpretare ,,originala” a legii au dorit sa se intample cei de la ANI.

Cum pana la inchiderea editiei Curtea de Apel Bucuresti nu s-a pronuntat inca, in legatura cu candidatura lui Mircea Diaconu, ramane de vazut daca el va intra in batalia electorala de duminica, 25 mai, cand romanii vor iesi la vot.

Daca fostul senator liberal va primi ,,liber” de la Justitie, participarea sa la ,,impartirea” voturilor ii va deranja la modul practic pe liberali, in primul rand, dar si pe cei care mizeaza pe voturile simpatizantilor dreptei. Pentru ca daca el a reusit sa stranga in numai cateva zile aproape 200.000 de voturi, fara o infrastructura adecvata acestui demers, doar empatia romanilor generand acest rezultat uimitor, e clar ca voturile vor fi mult mai multe. Iar daca la numaratoare vor iesi 300.000, de exemplu, la o participare estimata la circa 5 milioane de alegatori, asta ar insemna 6%, cifra la care unele partide spera doar in visele frumoase.

Asta ar putea sa reprezinte unul dintre motivele pentru care unii, dintr-o parte sau alta a esichierului politic, nu si-ar dori participarea lui Diaconu la alegerile europarlamentare.

Dar sa speram ca decizia Curtii de Apel Bucuresti va confirma zicerea care spune ca nu mor caii cand vor cainii.

Articole Similare

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

DistribuieCarmen Dumitrescu La Primăria Alexandria se întâmplă în fiecare zi lucruri interesante. Din păcate, nu le

PNL Teleorman și-a luat președintele înapoi

DistribuieMonica Vasilescu Multe cârcoteli s-au consumat pe seama alegerii conducerii PNL Teleorman și nenumărate nemulțumiri au

Comisia Europeană și Factual încearcă să reabiliteze adevărul în „epoca post-adevăr”. Cum ne protejăm de știrile false, de dezinformare…

DistribuieCarmen Dumitrescu Într-o vreme în care internetul face regulile jocului, e foarte greu pentru consumatorul de

Seară de dialoguri la Alexandria. Cotidianul & Fundația Alexandrion, despre presă și performanță în sport și business

DistribuieZiarul Cotidianul și Fundația Alexandrion continuă seria evenimentelor în țară, o serie de dialoguri care

Curtea Supremă a amânat, din nou, cauza lui Dragnea

DistribuieMonica Vasilescu Ieri, Liviu Dragnea s-a prezentat, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție

Cele mai citite