Muntenia News | Homepage

Mircea Diaconu a castigat o batalie, urmeaza razboiul

👤Scris de Elena Popa 🕔04.Apr 2014 Citit de 189 ori Sursa: ZIARULMARA

Scriam in numarul din 21 martie al ziarului nostru ca o interpretare, in titlul si litera ei, a Legii 176/2010 si o citire corecta a deciziei Curtii Supreme i-ar oferi sansa de a candida la alegerile pentru Parlamentul European lui Mircea Diaconu.

Marti, 3 aprilie 2014, un judecator al Tribunalului Bucuresti a facut asta si ceea ce noi doar sugeram a stabilit el, cu subiect si predicat; Mircea Diaconu are dreptul sa participe la alegerile din 25 mai. Asa ca numai daca Biroul Electoral Central a gasit un alt motiv pentru respingerea candidaturii sale, indragitul actor nu va candida pentru o functie de europarlamentar.

Conform propriilor declaratii, acest lucru conteaza mai putin, principala sa tinta in razboiul cu sistemul fiind atinsa, cu alte cuvinte el n-a fost privat de un drept fundamental prevazut in Constitutie, acela de a alege si a fi ales, asa cum prin abuz si interpretare ,,originala” a legii au dorit sa se intample cei de la ANI.

Cum pana la inchiderea editiei Curtea de Apel Bucuresti nu s-a pronuntat inca, in legatura cu candidatura lui Mircea Diaconu, ramane de vazut daca el va intra in batalia electorala de duminica, 25 mai, cand romanii vor iesi la vot.

Daca fostul senator liberal va primi ,,liber” de la Justitie, participarea sa la ,,impartirea” voturilor ii va deranja la modul practic pe liberali, in primul rand, dar si pe cei care mizeaza pe voturile simpatizantilor dreptei. Pentru ca daca el a reusit sa stranga in numai cateva zile aproape 200.000 de voturi, fara o infrastructura adecvata acestui demers, doar empatia romanilor generand acest rezultat uimitor, e clar ca voturile vor fi mult mai multe. Iar daca la numaratoare vor iesi 300.000, de exemplu, la o participare estimata la circa 5 milioane de alegatori, asta ar insemna 6%, cifra la care unele partide spera doar in visele frumoase.

Asta ar putea sa reprezinte unul dintre motivele pentru care unii, dintr-o parte sau alta a esichierului politic, nu si-ar dori participarea lui Diaconu la alegerile europarlamentare.

Dar sa speram ca decizia Curtii de Apel Bucuresti va confirma zicerea care spune ca nu mor caii cand vor cainii.

Articole Similare

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Carmen Dumitrescu Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Carmen Dumitrescu Se întâmplă schimbări la conducerea județului. Și ele încep, în mod surprinzător, cu poziția

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Carmen Dumitrescu În satul Negreni din comuna Tătărăștii de Jos, oamenii trăiesc în sărăcie și neputință.

Timotei Stuparu vrea mandat

Timotei Stuparu vrea mandat

Monica Vasilescu Bârfe: Cunoscătorii politicii din Teleorman se așteaptă să vadă pe listele PSD orice fel

Epopeea presei post-decembriste

Epopeea presei post-decembriste

Cristian Sima Zece tineri jurnaliști, Visau șpagă nouă; Unu-a luat-o și n-a zis… Și-au rămas doar nouă. Nouă bravi deontologi Au