Muntenia News | Homepage

Mihail Vlasov, ,,Excelenta Sa" pentru clienti, ,,tataie" pentru interlopi

👤Scris de Bianca Serban 🕔20.Mar 2014 Citit de 808 ori Sursa: ZIARULMARA

Seful Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost saltat marti seara de mascati, pentru ca primise un avans de 200.000 de euro din milionul pe care-l solicitase unui om de afaceri, pentru a-i solutiona favorabil un dosar aflat in dezbaterea Curtii de Arbitraj Comercial International, care functioneaza pe langa institutia pe care o conduce din 2007.

Se vorbeste ca Vlasov ar fi un impatimit al jocurilor de noroc, fiind amestecat si in dosarul clanurilor interlope ,,Duduianu” si ,,Caran”, acuzati ca dadeau bani cu camata unor pasionati de jocuri de noroc. Daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce scrie pe internet, cel care l-a infundat pe Vlasov e un om de afaceri aflat in litigiu cu o alta firma, in valoare de 4 milioane de euro. Seful CCIR i-ar fi cerut un milion de euro pentru a-i asigura succesul, dar omul i-a spus ca n-are atatia bani si, in plus, a sustinut ca in litigiul respectiv dreptatea e de partea lui.

Vlasov a insistat in disperare si omul s-a dus luni la DNA unde a povestit toata tarasenia. Procurorii au organizat flagrantul si individul a cazut in cursa.

De remarcat faptul ca fostul judecator din vremea comunismului a calcat pe bec si inainte de 1989 si numai revolutia l-a scos din puscarie, ele devenind ulterior un opozant al regimului comunist si un persecutat de regimul lui Ceausescu.

Dupa revolutie i-a mers din ce in ce mai bine, ajungand deputat, apoi, dupa un scandal monstru, ajungand in fruntea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unde a rezistat pana acum, desi a fost acuzat in repetate randuri ca cheltuieste abuziv banii institutiei.

A incercat, fara sa reuseasca, sa mut Registrul Comertului de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert. Asa ca a trebuit sa se multumeasca cu Curtea de Arbitraj Comercial International, care nici ea nu e de colea.

Mai ales ca institutia e condusa de viceguvernatorul Bancii Nationale, Bogdan Olteanu, si de fiica sa, notarul Vanda Anamaria Vlasov, care este prim-vicepresedinte (nimeni alta decat sotia fostului ministru de interne, Cristian David).

Pe lista de arbitri interni si internationali mai figureaza o serie de politicieni cunoscuti, intre care vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, deputatul Alina Gorghiu si fostul consilier prezidential Stefan Diaconu.

Nu e exclus ca pe masura ce se vor adanci cercetarile sa aflam lucruri interesante despre coruptia din Romania. Pentru ca pana acum era greu de patruns in tainele institutiei, sedintele de judecata ale acesteia fiind secrete si nici o persoana neavand acces la dosare si la informatii privind activitatea de solutionare a litigiilor.

Articole Similare

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

DistribuieCarmen Dumitrescu La Primăria Alexandria se întâmplă în fiecare zi lucruri interesante. Din păcate, nu le

PNL Teleorman și-a luat președintele înapoi

DistribuieMonica Vasilescu Multe cârcoteli s-au consumat pe seama alegerii conducerii PNL Teleorman și nenumărate nemulțumiri au

Comisia Europeană și Factual încearcă să reabiliteze adevărul în „epoca post-adevăr”. Cum ne protejăm de știrile false, de dezinformare…

DistribuieCarmen Dumitrescu Într-o vreme în care internetul face regulile jocului, e foarte greu pentru consumatorul de

Seară de dialoguri la Alexandria. Cotidianul & Fundația Alexandrion, despre presă și performanță în sport și business

DistribuieZiarul Cotidianul și Fundația Alexandrion continuă seria evenimentelor în țară, o serie de dialoguri care

Curtea Supremă a amânat, din nou, cauza lui Dragnea

DistribuieMonica Vasilescu Ieri, Liviu Dragnea s-a prezentat, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție