Muntenia News | Homepage

Mihail Vlasov, ,,Excelenta Sa" pentru clienti, ,,tataie" pentru interlopi

👤Scris de Bianca Serban 🕔20.Mar 2014 Citit de 784 ori Sursa: ZIARULMARA

Seful Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost saltat marti seara de mascati, pentru ca primise un avans de 200.000 de euro din milionul pe care-l solicitase unui om de afaceri, pentru a-i solutiona favorabil un dosar aflat in dezbaterea Curtii de Arbitraj Comercial International, care functioneaza pe langa institutia pe care o conduce din 2007.

Se vorbeste ca Vlasov ar fi un impatimit al jocurilor de noroc, fiind amestecat si in dosarul clanurilor interlope ,,Duduianu” si ,,Caran”, acuzati ca dadeau bani cu camata unor pasionati de jocuri de noroc. Daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce scrie pe internet, cel care l-a infundat pe Vlasov e un om de afaceri aflat in litigiu cu o alta firma, in valoare de 4 milioane de euro. Seful CCIR i-ar fi cerut un milion de euro pentru a-i asigura succesul, dar omul i-a spus ca n-are atatia bani si, in plus, a sustinut ca in litigiul respectiv dreptatea e de partea lui.

Vlasov a insistat in disperare si omul s-a dus luni la DNA unde a povestit toata tarasenia. Procurorii au organizat flagrantul si individul a cazut in cursa.

De remarcat faptul ca fostul judecator din vremea comunismului a calcat pe bec si inainte de 1989 si numai revolutia l-a scos din puscarie, ele devenind ulterior un opozant al regimului comunist si un persecutat de regimul lui Ceausescu.

Dupa revolutie i-a mers din ce in ce mai bine, ajungand deputat, apoi, dupa un scandal monstru, ajungand in fruntea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unde a rezistat pana acum, desi a fost acuzat in repetate randuri ca cheltuieste abuziv banii institutiei.

A incercat, fara sa reuseasca, sa mut Registrul Comertului de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert. Asa ca a trebuit sa se multumeasca cu Curtea de Arbitraj Comercial International, care nici ea nu e de colea.

Mai ales ca institutia e condusa de viceguvernatorul Bancii Nationale, Bogdan Olteanu, si de fiica sa, notarul Vanda Anamaria Vlasov, care este prim-vicepresedinte (nimeni alta decat sotia fostului ministru de interne, Cristian David).

Pe lista de arbitri interni si internationali mai figureaza o serie de politicieni cunoscuti, intre care vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, deputatul Alina Gorghiu si fostul consilier prezidential Stefan Diaconu.

Nu e exclus ca pe masura ce se vor adanci cercetarile sa aflam lucruri interesante despre coruptia din Romania. Pentru ca pana acum era greu de patruns in tainele institutiei, sedintele de judecata ale acesteia fiind secrete si nici o persoana neavand acces la dosare si la informatii privind activitatea de solutionare a litigiilor.

Articole Similare

Zeci de teleormăneni l-au aclamat pe Dragnea la București: „Din pușcărie, Dragnea să ne scrie!”

Zeci de teleormăneni l-au aclamat pe Dragnea la București: „Din pușcărie, Dragnea să ne scrie!”

DistribuieCarmen Dumitrescu Ordonanța care ar face mai ușoară viața condamnaților a trezit în sufletele multora dintre

Carmen Dan, ”iluminata” cu trecut de slugă și viitor de ministru, și-a luat odrasla în delegații oficiale și a făcut afaceri cu…

Carmen Dan, ”iluminata” cu trecut de slugă și viitor de ministru, și-a luat odrasla în delegații oficiale și a făcut afaceri cu…

DistribuieCarmen Dumitrescu Când s-a aflat în Teleorman despre ascensiunea fulminantă a celei cunoscute drept ”perfecta lui

Condamnatului i se cântă, din nou, prohodul

Condamnatului i se cântă, din nou, prohodul

DistribuieMonica Vasilescu Cel mai roșu dintre baronii țării nu a scăpat de procurori și judecători. După

Școlile din Teleorman rămân închise și marți, din cauza gerului

Școlile din Teleorman rămân închise și marți, din cauza gerului

DistribuieCarmen Dumitrescu Vremea friguroasă din ultimele zile justifică, din punctul de vedere al autorităților teleormănene, menținerea

Luni nu se învață în Teleorman!

Luni nu se învață în Teleorman!

DistribuieCarmen Dumitrescu  După ce condițiile meteorologice nefavorabile  au determinat sistarea orelor în școlile din București și

Cele mai noi stiri