Muntenia News | Homepage

Mihail Vlasov, ,,Excelenta Sa" pentru clienti, ,,tataie" pentru interlopi

👤Scris de Bianca Serban 🕔20.Mar 2014 Citit de 797 ori Sursa: ZIARULMARA

Seful Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost saltat marti seara de mascati, pentru ca primise un avans de 200.000 de euro din milionul pe care-l solicitase unui om de afaceri, pentru a-i solutiona favorabil un dosar aflat in dezbaterea Curtii de Arbitraj Comercial International, care functioneaza pe langa institutia pe care o conduce din 2007.

Se vorbeste ca Vlasov ar fi un impatimit al jocurilor de noroc, fiind amestecat si in dosarul clanurilor interlope ,,Duduianu” si ,,Caran”, acuzati ca dadeau bani cu camata unor pasionati de jocuri de noroc. Daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce scrie pe internet, cel care l-a infundat pe Vlasov e un om de afaceri aflat in litigiu cu o alta firma, in valoare de 4 milioane de euro. Seful CCIR i-ar fi cerut un milion de euro pentru a-i asigura succesul, dar omul i-a spus ca n-are atatia bani si, in plus, a sustinut ca in litigiul respectiv dreptatea e de partea lui.

Vlasov a insistat in disperare si omul s-a dus luni la DNA unde a povestit toata tarasenia. Procurorii au organizat flagrantul si individul a cazut in cursa.

De remarcat faptul ca fostul judecator din vremea comunismului a calcat pe bec si inainte de 1989 si numai revolutia l-a scos din puscarie, ele devenind ulterior un opozant al regimului comunist si un persecutat de regimul lui Ceausescu.

Dupa revolutie i-a mers din ce in ce mai bine, ajungand deputat, apoi, dupa un scandal monstru, ajungand in fruntea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unde a rezistat pana acum, desi a fost acuzat in repetate randuri ca cheltuieste abuziv banii institutiei.

A incercat, fara sa reuseasca, sa mut Registrul Comertului de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert. Asa ca a trebuit sa se multumeasca cu Curtea de Arbitraj Comercial International, care nici ea nu e de colea.

Mai ales ca institutia e condusa de viceguvernatorul Bancii Nationale, Bogdan Olteanu, si de fiica sa, notarul Vanda Anamaria Vlasov, care este prim-vicepresedinte (nimeni alta decat sotia fostului ministru de interne, Cristian David).

Pe lista de arbitri interni si internationali mai figureaza o serie de politicieni cunoscuti, intre care vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, deputatul Alina Gorghiu si fostul consilier prezidential Stefan Diaconu.

Nu e exclus ca pe masura ce se vor adanci cercetarile sa aflam lucruri interesante despre coruptia din Romania. Pentru ca pana acum era greu de patruns in tainele institutiei, sedintele de judecata ale acesteia fiind secrete si nici o persoana neavand acces la dosare si la informatii privind activitatea de solutionare a litigiilor.

Articole Similare

Tentaculele “caracatiței Dragnea” în Teleorman – Secretele îmbogățirii familiei Fișcuci într-un județ în care se moare de foame

Tentaculele “caracatiței Dragnea” în Teleorman – Secretele îmbogățirii familiei Fișcuci într-un județ în care se moare de foame

Distribuie Carmen Dumitrescu Privind obiectiv Teleormanul zilelor noastre, vom constata că aici există mulți oameni

Aveți puțintică răbdare!

Aveți puțintică răbdare!

DistribuieCarmen Dumitrescu Tovarăși, stați liniștiți la locurile voastre! Nu pentru că vi se dublează salariile sau

Combinații cu schepsis a la Dragnea! Gabriel Putineanu i-a luat fața fratelui său, Mihai, în afacerile baronului

Combinații cu schepsis a la Dragnea! Gabriel Putineanu i-a luat fața fratelui său, Mihai, în afacerile baronului

DistribuieMonica Vasilescu Oamenii lui Dragnea au fost tot timpul afaceriști de succes. Prin EL însuși, argații

Nu râdeți de Florinel Dumitrescu! E o victimă, ca și noi…

Nu râdeți de Florinel Dumitrescu! E o victimă, ca și noi…

DistribuieCarmen Dumitrescu Mai țineți minte vremurile când erau numiți în funcții oameni puternici, cu un trecut

Președintele PNL Teleorman – Eugen Pîrvulescu, numit secretar general adjunct la nivel național

Președintele PNL Teleorman – Eugen Pîrvulescu, numit secretar general adjunct la nivel național

DistribuieMonica Vasilescu Mai noul secretar general al PNL – Cristian Bușoi, care preluat recent funcția rămasă