Muntenia News | Homepage

La vremuri noi, tot ei!

👤Scris de Bianca Serban 🕔28.Mar 2014 Citit de 204 ori Sursa: ZIARULMARA

Partidele se schimba, oamenii raman aceeasi. Conducerea Partidului Miscarea Populara se „mandreste” cu primii candidati pentru Parlamentul European. Din pacate, 7 dintre acestia sunt fosti pedelisti.

7 fosti pedelisti se regasesc in primii 10 candidati ai PMP pentru Parlamentul Romaniei. Cel care deschide lista candidatilor PDL de pe lista PMP, si cu mari sanse de a ajunge din nou in Parlamentul European este Cristian Preda. Inainte de a deveni parlamentar european in anul 2009, Cristian Preda a fost consilier prezidential al presedintilor Romaniei, Emil Constantinescu si Traian Basescu. De asemenea, in timpul Guvernului Boc a fost, de asemenea, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe. Din 30 iunie 2012, Preda a fost prim-vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal, pana pe 3 iunie 2013, cand a fost suspendat din PD-L pe o perioada de sase luni. Dupa terminarea suspendarii, nu s-a alaturat niciunui partid pana pe 31 ianuarie 2014, cand a intrat in Partidul Miscarea Populara.

Pe pozitia a treia regasim un alt fost pedelist. Este vorba despre Teodor Baconschi. In lunga sa cariera, Baconschi a fost pe rand ambasador la Vatican, Lisabona si Paris. De asemenea el a fost si secretar de stat pentru Afaceri Globale in MAE, ministru de Externe si consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu. In PDL a intrat pe data de 28 septembrie 2010. El a demisionat din PDL la data de 30 ianuarie 2014 pentru a se alatura Partidului Miscarea Populara.

Locul al patrulea pe lista pentru Parlamentul European din partea PMP este ocupat tot de un fost pedelist. Este vorba despre Cristian Petrescu. Fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si deputat in perioada 2008 – 2012 din partea PDL si Petrescu a decis sa paraseasca barca democrat liberala pentru proaspatul partid.

Si Daniel Funeriu se afla pe lista PMP pentru Parlamentul European. Acesta ocupa pozitia a 5-a. Ascensiunea politica a acestuia a inceput in anul 2007 atunci cand a candidat si a castigat un fotoliu de parlamentar european. Nu i-a placut prea mult aceasta functie motiv pentru care in anul 2009 a renuntat la aceasta functie pentru a ocupa scaunul de ministru al educatiei, cercetarii, tineretului si sportului. Cand PDL a inceput sa piarda electorat, iar presedintele Traian Basescu le-a spus adio, Funeriu si-a luat „bocceluta” pentru a pune bazele Fundatiei Miscarea Populara.

Pe pozitia a 8-a regasim un fost traseit politic. Fost senator PNL si presedinte al PDL Bacau, Gabriel Berca a devenit in 2014 vicepresedinte PMP pentru regiunea Nord – Est si presedinte PMP Vaslui.

Sub Berca, pe pozitia a 9-a il regasim pe Gelu Visan. Domnia sa a fost deputat al Parlamentului Romaniei din anul 2008 si pana in 2012. El a fost ales pe listele PD-L in colegiul 8 Bailesti. Pe langa aceasta functie a mai fost si consilier judetean timp de 8 ani, dar si senator de Dolj. In prezent este coordonatorul PMP pentru regiunea Oltenia.

Ultimul, dar nu cel din urma fost pedelist care spera sa ajunga in Parlamentul European de pe listele PMP este Adrian Radulescu. Fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii si deputat, toate obtinute pe spinarea PDL, Adrian Radulescu a fost vreme de un an si consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu.

In ciuda acestui aspect, presedintele PMP Teleorman, Adrian Florescu inca se lauda cu faptul ca in noul partid, mai bine de doua treimi dintre membri sunt noi si n-au mai facut politica. Pentru alegerile parlamentare din luna mai, presedintele Florescu si-a impus si un target. El spera sa obtina cel putin 10 la suta. Si daca nu va reusit sa-si indeplineasca acest obiectiv, Adrian Florescu spune ca va ramane in continuare sef al PMP Teleorman.

„Speram sa obtinem minimum 10 la suta. Chiar daca nu vom obtine in judetul Teleorman un scor format din doua cifre nu voi renunta la functia de presedinte. N-am de ce sa renunt pentru ca este o organizatie formata de la zero”, a declarat presedintele PMP Teleorman, Adrian Florescu.

Articole Similare

Dragnea cu țara, Teleormanul cu Nădrag(ul)…

Dragnea cu țara, Teleormanul cu Nădrag(ul)…

DistribuieCarmen Dumitrescu Nu, că e promițător! Pentru Dragnea, adică. Viitorul lui e roz și sună în

Bișnițarii vechi și noi…

Bișnițarii vechi și noi…

DistribuieCarmen Dumitrescu Trăim vremuri în care nimeni nu mai respectă pe nimeni. Jurnalistul nu respectă politicianul,

Strada intră în politică!

Strada intră în politică!

DistribuieVineri, 24 martie 2017, s-au făcut paşi importanţi în vederea apariţiei în scena politică din

Alegeri normale la PNL Turnu Măgurele. Claudiu Crăcea își continuă șefia

Alegeri normale la PNL Turnu Măgurele. Claudiu Crăcea își continuă șefia

DistribuieMonica Vasilescu Așa cum se știe, Partidul Național Liberal organizează alegeri interne, pentru ca membrii de

Teodor Nițulescu: “Eu nu trădez. Mă folosesc de trădători, dar eu personal nu trădez!”

Teodor Nițulescu: “Eu nu trădez. Mă folosesc de trădători, dar eu personal nu trădez!”

DistribuieCarmen Dumitrescu Nițulescu a revenit în politica județeană, acum cu un obiectiv nou: preluarea conducerii PNL.