Muntenia News | Homepage

Incepe amenajarea cinematografului 3D

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔31.Mar 2014 Citit de 221 ori Sursa: ZIARULMARA

Casa de Cultura din Alexandria a intrat, oficial, in patrimoniul Primariei Alexandria. Tribunalul Teleorman a respins ca nefondata actiunea formulata de catre Asociatia Nationala a Caselor de Cultura din Romania prin care solicitau anularea actului emis de catre Consiliul Local Alexandria de trecere a Casei de Cultura in patrimoniul local.

Incepe amenajarea cinematografului 3D. Conducerea Primariei Alexandria a primit „unda verde” din partea Tribunalului Teleorman pentru a incepe lucrarile in Casa de Cultura din municipiu. In sedinta Tribunalului din data de 28 martie, magistratii teleormaneni au respins ca nefondata actiunea Asociatiei Nationale a Caselor de Cultura din Romania de „anulare a hotararii Consiliului Local” prin care Casa de Cultura a fost trecuta in patrimoniul municipalitatii.

Decizia nu este definitiva si irevocabila, ea putand fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Daca decizia nu va fi atacata, conducerea Primariei Alexandria este hotarata sa urgenteze amenajarea cinematografului 3D, mai ales pentru ca deja au fost achizitionate echipamentele necesare viitoarei sali de cinematograf.

Edilul-sef al Alexandriei, Victor Dragusin a marturisit ca nu a vrut sa inceapa amenajarea salii de cinematograf pana la decizia instantei.

„Credeam ca va merge mult mai repede in instanta. Din pacate a fost o perioada destul de lunga, de 3 luni de zile, in care noi ne-am judecat pe procedura. Sunt complicate caile Domnului in ceea ce inseamna actele juridice. A fost o judecata pe procedura pe care noi am castigat-o, dar trebuie sa castigam si pe fond”, a marturisit Victor Dragusin.

Trebuie spus faptul ca deja conducerea Primariei Alexandria a achizitionat, la sfarsitul anului trecut, un sistem de cinema digital 3D. Potrivit edilului-sef al Alexandriei, noua sala de cinematograf va fi amenajata in incinta Casei de Cultura. Amenajarea va incepe imediat cum instanta va da o hotarare definitiva si irevocabila cu privire la proprietarul Casei de Cultura din Alexandria. Odata pronuntata decizia, amenajarea propriu-zisa nu ar trebui sa dureze mai mult de 60 de zile. Valoarea investitiei se ridica la suma de 387.000 lei.

Alexandrenii nu mai au un cinematograf din anii `90. Cinematograful „Patria” a functionat pana in anii `90 si avea o capacitate de 480 de locuri. El a fost construit in anul 1931, iar la acea data avea una din cele mai frumoase sali din tara. Cladirea a fost consolidata si refacuta in anul 1989, dar la cativa ani dupa Revolutie a fost lasata in paragina. Acum este o cladire dezafectata, plina de mizerie si moloz, folosita pe post de toaleta publica si adapost pentru caini si oameni ai strazii.

Articole Similare

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Carmen Dumitrescu Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Carmen Dumitrescu Se întâmplă schimbări la conducerea județului. Și ele încep, în mod surprinzător, cu poziția

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Carmen Dumitrescu În satul Negreni din comuna Tătărăștii de Jos, oamenii trăiesc în sărăcie și neputință.

Timotei Stuparu vrea mandat

Timotei Stuparu vrea mandat

Monica Vasilescu Bârfe: Cunoscătorii politicii din Teleorman se așteaptă să vadă pe listele PSD orice fel

Epopeea presei post-decembriste

Epopeea presei post-decembriste

Cristian Sima Zece tineri jurnaliști, Visau șpagă nouă; Unu-a luat-o și n-a zis… Și-au rămas doar nouă. Nouă bravi deontologi Au