Muntenia News | Homepage

Incepe amenajarea cinematografului 3D

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔31.Mar 2014 Citit de 261 ori Sursa: ZIARULMARA

Casa de Cultura din Alexandria a intrat, oficial, in patrimoniul Primariei Alexandria. Tribunalul Teleorman a respins ca nefondata actiunea formulata de catre Asociatia Nationala a Caselor de Cultura din Romania prin care solicitau anularea actului emis de catre Consiliul Local Alexandria de trecere a Casei de Cultura in patrimoniul local.

Incepe amenajarea cinematografului 3D. Conducerea Primariei Alexandria a primit „unda verde” din partea Tribunalului Teleorman pentru a incepe lucrarile in Casa de Cultura din municipiu. In sedinta Tribunalului din data de 28 martie, magistratii teleormaneni au respins ca nefondata actiunea Asociatiei Nationale a Caselor de Cultura din Romania de „anulare a hotararii Consiliului Local” prin care Casa de Cultura a fost trecuta in patrimoniul municipalitatii.

Decizia nu este definitiva si irevocabila, ea putand fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Daca decizia nu va fi atacata, conducerea Primariei Alexandria este hotarata sa urgenteze amenajarea cinematografului 3D, mai ales pentru ca deja au fost achizitionate echipamentele necesare viitoarei sali de cinematograf.

Edilul-sef al Alexandriei, Victor Dragusin a marturisit ca nu a vrut sa inceapa amenajarea salii de cinematograf pana la decizia instantei.

„Credeam ca va merge mult mai repede in instanta. Din pacate a fost o perioada destul de lunga, de 3 luni de zile, in care noi ne-am judecat pe procedura. Sunt complicate caile Domnului in ceea ce inseamna actele juridice. A fost o judecata pe procedura pe care noi am castigat-o, dar trebuie sa castigam si pe fond”, a marturisit Victor Dragusin.

Trebuie spus faptul ca deja conducerea Primariei Alexandria a achizitionat, la sfarsitul anului trecut, un sistem de cinema digital 3D. Potrivit edilului-sef al Alexandriei, noua sala de cinematograf va fi amenajata in incinta Casei de Cultura. Amenajarea va incepe imediat cum instanta va da o hotarare definitiva si irevocabila cu privire la proprietarul Casei de Cultura din Alexandria. Odata pronuntata decizia, amenajarea propriu-zisa nu ar trebui sa dureze mai mult de 60 de zile. Valoarea investitiei se ridica la suma de 387.000 lei.

Alexandrenii nu mai au un cinematograf din anii `90. Cinematograful „Patria” a functionat pana in anii `90 si avea o capacitate de 480 de locuri. El a fost construit in anul 1931, iar la acea data avea una din cele mai frumoase sali din tara. Cladirea a fost consolidata si refacuta in anul 1989, dar la cativa ani dupa Revolutie a fost lasata in paragina. Acum este o cladire dezafectata, plina de mizerie si moloz, folosita pe post de toaleta publica si adapost pentru caini si oameni ai strazii.

Articole Similare

Post cu dedicație la Primăria Alexandria. Directorul Transloc, Mihaela Radu, își trimite fiica pe postul de consilier în achiziții?

DistribuieCarmen Dumitrescu La Primăria Alexandria se întâmplă în fiecare zi lucruri interesante. Din păcate, nu le

PNL Teleorman și-a luat președintele înapoi

DistribuieMonica Vasilescu Multe cârcoteli s-au consumat pe seama alegerii conducerii PNL Teleorman și nenumărate nemulțumiri au

Comisia Europeană și Factual încearcă să reabiliteze adevărul în „epoca post-adevăr”. Cum ne protejăm de știrile false, de dezinformare…

DistribuieCarmen Dumitrescu Într-o vreme în care internetul face regulile jocului, e foarte greu pentru consumatorul de

Seară de dialoguri la Alexandria. Cotidianul & Fundația Alexandrion, despre presă și performanță în sport și business

DistribuieZiarul Cotidianul și Fundația Alexandrion continuă seria evenimentelor în țară, o serie de dialoguri care

Curtea Supremă a amânat, din nou, cauza lui Dragnea

DistribuieMonica Vasilescu Ieri, Liviu Dragnea s-a prezentat, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție