Muntenia News | Homepage

Crin Antonescu: "Imi voi depune mandatul de presedinte daca PNL obtine sub 20% la europarlamentare"

👤Scris de Gica Petrescu 🕔07.Apr 2014 Citit de 169 ori Sursa: ZIARULMARA

„Demisionez din functia de presedinte, dar nu plec din partid”. Acesta este mesajul ferm al presedintelui PNL, Crin Antonescu. Prezent in Alexandria pentru a participa la sedinta delegatiei permanente a organizatiei judetene a PNL Teleorman, seful liberalilor a incercat sa-si mobilizeze activul de partid in vederea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Starea organizatiei judetene a PNL, relatia cu Liviu Dragnea, refacerea USL si cariera politica a lui Victor Ponta. Sunt doar cateva dintre temele abordate de presedintele PNL, Crin Antonescu in cadrul unei conferinte de presa sustinuta in Alexandria.

PNL Teleorman, o organizatie puternica si hotarata

Dupa scurta sedinta cu sefii PNL Teleorman, presedintele liberal, Crin Antonescu a facut rapid o radiografie a organizatiei judetene a partidului si a ajuns la concluzia ca aceasta este din ce in ce mai puternica si mai hotarata. Mai mult decat atat, liderul liberal s-a declarat foarte multumit de starea in care a gasit organizatia din Teleorman si se asteapta la un procent bun din judetul nostru.

„Organizatia este mai puternica, mai hotarata fata de cum o stiu, tinand cont ca totdeauna a fost puternica si hotarata. Am facut o evaluare migaloasa, foarte atenta pana la fiecare localitate, pana la fiecare colegiu parlamentar. Cu Teleormanul este o situatie speciala pentru ca este o organizatie care si-a evaluat corect sansele.

Tinta noastra la nivel national privind scorul de la europarlamentare este de 25 la suta. Aceeasi tinta se mentine si pentru judetul Teleorman, desi noi credem ca aici vom depasi aceasta cifra. E un obiectiv realist, pentru ca liderii PNL din judetul Teleorman pot face fata oricarei situatii”, a marturisit Antonescu.

Relatie civilizata si amicala cu vicepremierul Liviu Dragnea

Ruperea USL nu a afectat relatia presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea cu presedintele PNL, Crin Antonescu. Mai mult decat atat, liberalul sustine ca a pastrat o relatie civilizata si amicala la nivel uman cu Liviu Dragnea. Cu toate acestea, Antonescu respinge orice idee de reface a USL.

„Nu exista sansa ca USL sa se refaca. Inca am o relatie civilizata si amicala, la nivel uman, cu domnul Dragnea. Ma deranjeaza faptul ca se tot incearca acreditarea ideii, in special la nivel central, ca eu am castigat in Teleorman pe voturile domnului Dragnea. Eu am obtinut 78 la suta, iar domnul presedinte Almajanu 87 la suta. Din aceste rezultate este evident ca n-am venit pe voturile domnului Dragnea. Noi avem voturile noastre. Candidatura mea in Teleorman a fost o afacere electorala corecta.

Regret faptul ca USL-ul s-a rupt, dar atat eu, cat si domnul Dragnea trebuie sa ne gandim viitorul inafara ideii de USL”, a precizat Antonescu.

Presedintele PNL a gasit si vinovatii pentru ruperea USL. Cel mai mare este Victor Ponta, dar si Liviu Dragnea are partea lui de vina.

„USL a esuat, dar nu din cauza noastra. Noi am facut toate eforturile. Pana la capat. USL este irepetabil, a fost intr-o conjunctura, a fost o speranta, a fost un proiect care a esuat, din pacate, nu din cauza noastra si este practic imposibil sa te intalnesti cu aceeasi situatie inca o data, iar dorinta unora de a reface alianta este nesincera, este o ipocrizie, un kitsch”, a adaugat liderul PNL.

Victor Ponta a suferit ingrozitor in politica

Posibila retragere a lui Victor Ponta din politica a fost tratata cu umor si ironie de catre presedintele PNL. Acesta a caracterizat mesajul liderului social-democrat drept o ipocrizie si un kitsch pesedist.

„Este o ipocrizie, un kitsch, postarea pe Facebook a domnului Victor Ponta. S-a chinuit mult in politica! Unde sa se retraga? La sanatoriu? La Cotroceni?”, a spus Antonescu.

Ascensiunea rapida pe scena politica romaneasca, dar si „oboseala” pe care o invoca primul ministru Ponta a fost schitata in cateva cuvinte de Antonescu.

„Domnul Ponta a suferit ingrozitor in politica. Intr-o zi, mergea pe strada si l-a chemat Nastase si l-a facut seful Corpului de Control. Nici macar nu era doctor in Drept pe vremea aia. Asta e prima nenorocire care i s-a intamplat lui Victor Ponta.

Dupa aia l-au pus sef la tineret (Tineretul Social Democrat n.r.). Hai, du-o si pe asta!

Dupa aia, l-a sustinut pe Geoana, asa cum a putut de bine. A cazut Geoana si a ajuns presedinte. Dupa aceea prim-ministru. S-a chinuit mult in politica”, a declarat Antonescu.

Si pentru a lamuri lucrurile o data pentru totdeauna, Crin Antonescu a precizat ca nu are nici un plan sa se retraga din politica. In ciuda acestui lucru, acesta a marturisit ca este inca decis sa-si depuna mandatul de presedinte al partidului daca PNL nu obtine un scor de 20 la suta la alegerile europarlamentare.

„Un scor mai mic de 20 la suta este sub angajamentele noastre. In acea situatie imi voi depune mandatul de presedinte, dar n-am sa plec din partid sau din politica”, a incheiat Antonescu.

Articole Similare

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Carmen Dumitrescu Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Carmen Dumitrescu Se întâmplă schimbări la conducerea județului. Și ele încep, în mod surprinzător, cu poziția

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Carmen Dumitrescu În satul Negreni din comuna Tătărăștii de Jos, oamenii trăiesc în sărăcie și neputință.

Timotei Stuparu vrea mandat

Timotei Stuparu vrea mandat

Monica Vasilescu Bârfe: Cunoscătorii politicii din Teleorman se așteaptă să vadă pe listele PSD orice fel

Epopeea presei post-decembriste

Epopeea presei post-decembriste

Cristian Sima Zece tineri jurnaliști, Visau șpagă nouă; Unu-a luat-o și n-a zis… Și-au rămas doar nouă. Nouă bravi deontologi Au