Muntenia News | Homepage

Candidatii teleormaneni pentru Bruxelles – Multi chemati, unul ales

👤Scris de Bianca Serban 🕔26.Mar 2014 Citit de 218 ori Sursa: ZIARULMARA

In Teleorman, cinci formatiuni politice se pregatesc sa intre in campania electorala pentru europarlamentare nu numai pentru a sustine listele electorale ale partidelor, ci si propriii candidati.

Este vorba de alianta PSD-PC-UNPR, PNL, PDL, PMP si PPDD, fiecare dintre ele avand cate un candidat pe lista nationala, pe pozitii mai mult sau chiar deloc eligibile, ultimele sondaje de opinie facand posibile previziuni cu mari sanse de a fi confirmate pe 25 mai.

Cea mai recenta cercetare sociologica, efectuata de CSCI in intervalul 20-24 martie 2014, prezinta intentia de vot pentru partidele participante in cursa pentru obtinerea unui numar cat mai mare din cele 32 rezervate Romaniei in Parlamentul European. Prin urmare, daca alegerile ar avea loc maine asa-zisa USD (PSD-PC-UNPR) ar obtine 42% din voturi. PNL ar reusi sa atraga doar 15% dintre sufragii, ceea ce anunta mari framantari in Partidul Bratienilor, dupa 25 mai, mai ales daca Antonescu se va tine de cuvant si isi va da demisia.

PDL si PMP isi vor imparti frateste procentele bazinului electoral portocaliu, fiecare formatiune fiind creditata cu 10%. UDMR se mentine la cotele cu care ne-au obisnuit, iar PPDD se vede in situatia de a contabiliza doar 4 procente.

Convertite in mandate, conform algoritmului, inseamna ca PSD si aliatii sai vor trimite in PE 16 europarlamentari, liberalii 6, PDL 4, PMP 4, iar UDMR 2. PPDD va ramane fara reprezentare in Parlamentul European.

Sa vedem acum ce sanse au cei 5 teleormaneni care vor intra in cursa electorala pe 25 aprilie.

Vom incepe cu Liviu Neagu, plasat pe locul 4 pe lista PPDD. Dar avand in vedere ca Dan Diaconescu si Simona Man vor candida doar pentru a atrage votul simpatizantilor, seful organizatiei judetene a PPDD ar fi de fapt pe locul 2, perfect eligibil daca partidul va depasi previziunile sondajului CSCI. Daca nu, Liviu Neagu va ramane fara mandat, ca si la alegerile pentru Parlamentul Romaniei.

Maria Stoian, o achizitie mai recenta a liberalilor din Teleorman, care detine functia de presedinte al Patronatului IMM-urilor din Teleorman, n-are nici o sansa, ea fiind plasata pe locul 20 pe lista nationala, mult dincolo de cele 6 mandate pe care le-ar obtine liberalii, conform sondajului.

Nici reprezentantii PDL si PMP, Anisoara Radu, respectiv Mircea Lupan, n-au nici o sansa, locurile lor pe listele nationale fiind la ani lumina de cele 4 eligibile.

Singurul candidat sigur ca va ajunge la Bruxelles este reprezentantul aliantei PSD-PC-UNPR, Viorica Dancila, aflata pe locul 9 pe lista nationala a aliantei, care e creditata cu 16 mandate in sondaje.

Asta nu inseamna ca vom asista la o campanie electorala terna si plicticoasa pentru europarlamentare in judet. Pentru ca toate filialele partidelor vor incerca sa obtina cat mai multe voturi pentru lista nationala. Iar in functie de capacitatea de mobilizare a fiecaruia vom putea constata daca sondajul CSCI a fotografiat corect sau nu realitatea politica a momentului. Care e greu sa se modifice in cele doua luni care au mai ramas pana la scrutin.

Articole Similare

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Sunt ales, dar mă (t)ratez – Ce lecții le va da Marin Țole consilierilor județeni?

Carmen Dumitrescu Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Mandatul subprefectului Alexandru Ceciu a încetat

Carmen Dumitrescu Se întâmplă schimbări la conducerea județului. Și ele încep, în mod surprinzător, cu poziția

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Copiii de la Centrul Social “Sfântul Spiridon” din Negreni au nevoie de sprijinul nostru pentru a primi zilnic o masă caldă

Carmen Dumitrescu În satul Negreni din comuna Tătărăștii de Jos, oamenii trăiesc în sărăcie și neputință.

Timotei Stuparu vrea mandat

Timotei Stuparu vrea mandat

Monica Vasilescu Bârfe: Cunoscătorii politicii din Teleorman se așteaptă să vadă pe listele PSD orice fel

Epopeea presei post-decembriste

Epopeea presei post-decembriste

Cristian Sima Zece tineri jurnaliști, Visau șpagă nouă; Unu-a luat-o și n-a zis… Și-au rămas doar nouă. Nouă bravi deontologi Au