Muntenia News | Homepage

Ziua Mondiala a autismului, serbata si la Alexandria

👤Scris de Elena Popa 🕔02.Apr 2014 Citit de 172 ori Sursa: ZIARULMARA

La nivel international, ieri a fost serbata Ziua Mondiala a autismului, eveniment care a fost marcat si la Asociatia Copiilor si Adultilor cu Autism Teleorman, cu sediul la Alexandria.

Pentru intreaga populatie, acest eveniment are drept scop constientizarea la nivel international a autismului, care reprezinta o tulburare a procesului de relationalizare.

Copiii cu autism, care ieri erau prezenti la asociatie, au intampinat cu bucurie oaspetii, elevi de liceu, insotiti de cadrele lor didactice, dar si pe reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului, care au sosit cu diverse daruri pentru acesti copii.

Am avut surprinderea sa aflam ca unii dintre cei care participa frecvent la sedintele de terapie, au dat dovada de inteligenta, prin joc, logica si alte activitati la cere ei se pricep foarte bine.

Copiii cu autism sunt in dificultate de a purta o discutie, de a coopera, de a avea imaginatie, si tocmai de aceea ei participa la un program de recuperare, prin terapie, tocmai pentru ca ei sa se poata integra cat mai usor, in invatamantul de masa, acolo unde este posibil. Iar in ceea ce priveste copiii a caror tulburare este asociata si cu alte manifestari, invatamantul special ofera posibilitatea acestora de a se integra intr-o colectivitate, de a fi autonomi si de a putea sa dobandeasca abilitatile si cunostintele necesare unei vieti cat de cat normale.

Actiunea a avut si scopul de a-i familiariza pe cei care sunt interesati si care au studii de specialitate, cu aceasta forma de activitate, terapia, care este una specifica si care trebuie facuta ritmic si cu seriozitate atat din partea terapeutului care creeaza programe de terapie individual pentru fiecare copil in parte, cat si pentru parinti care au sarcina de a continua munca terapeutilor. Pentru ca, dupa cum spun specialistii, cea mai buna terapie o face parintele, alaturi de care copilul isi petrece cea mai mare parte din timp si de la care primeste cea mai mare afectiune si tot ce mai are nevoie pentru o dezvoltare armonioasa.

„De asemenea, prin acest eveniment noi vrem sa facem o chemare tuturor de a fi alaturi de acesti copii care au nevoie de cat mai multa afectiune, iar noi sa-i acceptam asa cum sunt si sa le intindem o mana pentru a nu-i lasa in singuratate”, a spus Mariana Popescu presedintele asociatiei A.C.A.A.T., care se doreste a deveni Centru de permanenta.

In prezent, la sediul asociatiei sunt in terapie 19 copii.

Iar pentru o recuperare cat mai buna, terapia trebuie facuta consecvent.

„Un copil care vine la terapeut odata la doua saptamani, acel copil este foarte greu de recuperat si adaptat la o viata din invatamantul de masa”, a mai spus presedintele asociatiei.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate