Muntenia News | Homepage

Teleormanenii sunt atrasi de mirajul "vestului"

👤Scris de Alexandru Stan 🕔20.Mar 2014 Citit de 157 ori Sursa: ZIARULMARA

Aproximativ 1000 de cereri de pasapoarte au fost inregistrate de la inceputul anului si pana in prezent in judetul Teleorman.

Teleormanenii sunt inca atrasi de mirajul „vestului”. Drept dovada sta numarul mare de pasapoarte inregistrate in primele doua luni ale acestui an, dar si numarul tot mai mic de locuitori ai judetului nostru.

Potrivit unui raport al Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Teleorman, de la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate un numar de 928 de cereri de pasapoarte, din care 552 temporare si 376 electronice.

In vreme ce unii se pregatesc sa paraseasca Romania, altii, 62 la numar, au primit interdictie de a parasi tara.

„Au fost instituite un numar de 62 de masuri preventive conform Codului de Procedura penala, privind limitarea exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate primite de la diferite instante de judecata din tara, impotriva unor persoane, cetateni romani, din care amintim ordinele de dare in urmarire in numar de 11 sau mandatele de executare a pedepsei cu inchisoarea in numar de 28”, se precizeaza intr-un comunicat al Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Teleorman.

Teleormanenii interesati de obtinerea unui pasaport trebuie sa stie ca sediul incepand cu luna decembrie a anului trecut, Serviciul Pasapoarte isi desfasoara activitatea in sediul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Teleorman, la parter.

Cererile de pasapoarte pot fi depuse la orice serviciu de pasapoarte din tara indiferent de domiciliul solicitantului, si pot fi ridicate de la acelasi serviciu unde a fost depusa cererea, sau de la un alt serviciu de pasapoarte din tara sau chiar din strainatate, de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, la cerere.

Trebuie spus faptul ca ieri, 19 martie, s-au implinit 102 ani de la emiterea primului pasaport romanesc. In data de 19 martie 1912, Regele Carol I a promulgat ,,Legea asupra pasapoartelor”, primul act oficial romanesc care reglementeaza conditiile emiterii acestui document.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate