Muntenia News | Homepage

Teleormanenii, in topul furturilor de energie electrica

👤Scris de Georgiana Matei 🕔18.Mar 2014 Citit de 244 ori Sursa: ZIARULMARA

Aproximativ 300.000 lei. Aceasta este paguba pe care au produs-o 45 de teleormaneni companiei de furnizare a energiei electrice. Acestia erau bransati ilegal la reteaua electrica.

Peste 15 la suta din curentul electric consumat la nivelul intregii tari este furat. Acest lucru a fost scos la iveala de una dintre companiile furnizoare de sisteme de electricitate. Aceasta a calculat si paguba produsa anual, peste 1 miliard de euro.

Asta inseamna pentru consumatori nu numai o calitate slaba a energiei, dar si dezastre ce pot fi provocate din cauza supra-alimentarii retelelor.

Nici teleormanenii nu sunt straini de aceste practici. Potrivit unei informari a CEZ, in primele doua luni ale acestui an, 45 de teleormaneni au fost prinsi in timp ce furau energie electrica.

„In primele doua luni ale anului 2014, in judetul Teleorman au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrica in 45 de cazuri. Din care 16 cazuri in care au existat suspiciuni de racordare ilegala la reteaua de distributie a energiei electrice si 29 cazuri in care au existat suspiciuni de ocolire a sistemului de masurare a energiei electrice. Prejudiciul total adus operatorului de distributie a energiei electrice a reprezentat contravaloarea a 528313 kWh”, se arata in comunicatul CEZ Romania.

Consumul fraudulos de energie ii afecteaza pe toti consumatorii onesti, pentru ca, aceste practici ilegale au consecinte directe asupra serviciilor de distributie a energiei. Pe de alta parte, furtul de energie realizat prin interventii neautorizate sau instalatii improvizate, precum si furtul de echipamente pot genera accidente grave.

Trebuie spus faptul ca cei care consuma sau au intentia de a consuma fraudulos energie electrica intra sub incidenta Codului Penal pentru ca furtul de energie constituie infractiune.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate