Muntenia News | Homepage

Si un teleormanean a calcat pe bec in dosarul Hidroelectrica

👤Scris de Alexandru Stan 🕔01.Apr 2014 Citit de 218 ori Sursa: ZIARULMARA

Luni, 31 martie, a fost o zi neagra pentru fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, si pentru ceilalti acuzati in dosarul Hidroelectrica.

Completul de 3 judecatori de la Curtea Suprema l-a condamnat pe fostul ministru conservator la patru ani de inchisoare u executare, condamnare care se adauga celei din decembrie 2013, cand instanta suprema a decis ca Seres si fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, sa execute 6 si, respectiv, 5 ani de inchisoare pentru ca s-au folosit de functiile pe care le-au detinut pentru a favoriza mai multe persoane in dosare de privatizare.

In acelasi dosar au mai fost condamnati si o serie de cadre din fosta conducere a Hidroelectrica, printre care si Eugen Pena, un cunoscut om de afaceri teleormanean, care a detinut functia de director general al societatii, perioada in care s-au petrecut faptele de care au fost acuzati cei din ,,lotul Codrut Seres”.

Eugen Pena a primit o pedeapsa de 5 ani cu executare la care se adauga o serie de interdictii.

De asemenea, el are, ca si ceilalti condamnati, sechestru pe o serie de bunuri, procurorii cerand ca celor din dosar sa li se confiste 500 de milioane de lei si sa plateasca plata expertizei din dosar, care se ridica la 3,7 milioane de lei.

Desi pedepsele sunt destul de grele, condamnatii din dosarul Hidroelectrica pot sa spuna ,,Fereasca Dumnezeu de mai rau!”. Pentru ca daca s-ar fi mentinut vechiul Cod Penal ei ar fi fost acuzati de subminare a economiei nationale pentru care era prevazuta o pedeapsa maxima de 25 de ani. Aceasta infractiune a fost scoasa din Noul Cod Penal asa ca le-a fost schimbat incadrarea in ,,abuz in serviciu” si ,,complicitate la abuz in serviciu”.

Una peste alta, procurorii DIICOT au stabilit ca prin actiunile oneroase de la Hidroelectrica statul a fost pagubit cu circa 165 milioane de dolari. O suma imensa, care putea fi utilizata pentru rezolvarea numeroaselor probleme cu care se confrunta tara.

Cum activitatea DIICOT si DNA se dovedeste din ce in ce mai eficienta, iar instantele nu mai au retineri in a condamna si inalti demnitari, sa speram ca cei care-si doresc functii publice o vor face pentru afirmarea profesionala si personala si se vor multumi cu salariul bunicel pe care ti-l asigura o pozitie inalta si pentru onorabilitatea pe care ti-o da functia.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate