Muntenia News | Homepage

Sambata seara, in Alexandria si Rosiori, se sting luminile

👤Scris de Ioana Popescu 🕔28.Mar 2014 Citit de 231 ori Sursa: ZIARULMARA

Ora Pamantului este un eveniment international, organizat in ultima sambata a lunii martie a fiecarui an, si are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice. Ora Pamantului consta in stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o ora, in mod voluntar, atat de catre consumatorii individuali cat si de catre institutii si unitati economice.

Printre orasele participante la eveniment, in acest an, se numara Alexandria si Rosiorii de Vede.

In Alexandria, Primaria Municipiului, impreuna cu serviciile publice subordonate si cu toate unitatile de invatamant vor marca evenimentul prin intreruperea iluminatului.

In schimb, la Rosiorii de Vede, manifestarile vor avea o cu totul alta amploare.

La ora 20:30, toti rosiorenii responsabili sting lumina: stingerea iluminatului public stradal si in sediile unor institutii sau locatii reprezentative din municipiu: Primaria Municipiului Rosiorii de Vede; Directia pentru Cultura, Educatie, Creatie si Sport (la structurile sale: Casa de Cultura a Municipiului Rosiorii de Vede, Biblioteca Municipala ,,Gala Galaction”, Muzeul de Istorie ,,Petre Voivozeanu”; Centrul Cultural; Centrul Cultural Multifunctional ,,Alexandru Popescu Tair”); Parcul Central; Monumentul Eroilor din fata Primariei; alte institutii publice; unitati de invatamant; agenti economici etc.

In intervalul 20:30-21:00, sub sloganul ,,Lumina pentru viitor”, va avea loc Parada rosiorenilor cu lumanari in maini, organizata pe traseul: Centrul orasului – Str. Dunarii – Primaria Municipiului Rosiorii de Vede, cu participarea elevilor si profesorilor din scolile si liceele rosiorene, a membrilor Cercului de Muzica al Casei de Cultura, a membrilor Clubului ATAC Rosiorii de Vede si ai Academiei Olimpice Romane – Filiala Teleorman, alti cetateni ai orasului.

La ora 21:00, pe platoul din fata primariei, va avea loc spectacolul ,,Acasa pe Planeta Albastra”, sustinut de membrii Cercului de Muzica al Casei de Cultura, coordonati de Tedy Stanga si Silviu Arsu.

Actiunile se vor incheia la 21:30, prin aprinderea luminilor in oras.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate