Muntenia News | Homepage

Pompierii militari teleormaneni in lupta cu flacarile

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔17.Mar 2014 Citit de 182 ori Sursa: ZIARULMARA

Trei incendii cu cauze diferite

In decursul ultimelor zile pompierii militari din cadrul I.S.U. „A.D.Ghica” al judetului Teleorman au fost solicitati sa intervina in stingerea a trei incendii, semnalate in zilele de sambata si duminica.

Fiecare dintre incendii avand cauze diferite. Unul dintre acestea a fost generat de o posibila tigara aruncata la intamplare, celalalt incendiu a fost provocat de un scurt circuit electric, iar la baza celui de al treilea caz, se pare ca incendiul a fost provocat intentionat.

In prima speta, incendiul a fost anuntat de un cetatean disperat care a strigat: „Sa vina pompierii! Focul se apropie de locuinte!”. Anuntul a fost facut in jurul orelor 22.35, atunci cand incendiul se manifesta la vegetatia uscata din apropierea unor locuinte din comuna Vitanesti. Aceasta fiind amenintata de furia flacarilor. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit prompt pompierii militari alexandreni, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, focul fiind stins in aproximativ 40 de minute. Incendiul a distrus vegetatia uscata de pe o suprafata de cca. 3000 mp si a fost stins inainte de a se propaga la locuintele invecinate. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciata la suma de 40.000 de lei.

Din primele cercetari efectuate la fata locului, s-a stabilit ca si cauza probabila a incendiului, o tigara aruncata la intamplare de un trecator.

In cel de al doilea caz, interventia rapida a pompierilor militari din cadrul Detasamentului Videle, sambata in jurul orelor 16.06, la incendiul izbucnit in interiorul locuintei lui Ilie B., din comuna Cosmesti, a rezultat cu limitarea pagubelor si salvarea de la distrugere a intregului imobil.

La sosirea pompierilor militari, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, incendiul se manifesta intr-o camera de locuit, la un televizor, o masa si o patura, existand riscul extinderii flacarilor la celelalte bunuri materiale din apropiere. Pompierii au reusit sa stinga focul in mai putin de cinci minute, fiind salvate bunuri materiale de peste 80.000 de lei. Valoarea bunurilor distruse fiind de doar 800 de lei.

Din primele cercetari efectuate la fata locului, a reiesit faptul ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la instalatia electrica.

Iar in cel de al treilea caz, produs in ziua de duminica, in jurul orelor 02.33, cauza probabila a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere.

Incendiul a fost semnalat pe numarul unic de urgenta 112, de o persoana care a solicitat interventia pompierilor militari turneni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, aflat in proprietatea lui Nicu G., din comuna Ciuperceni.

Sositi la fata locului cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, pompierii au constatat ca flacarile cuprinsesera autoturismul in proportie de cca. 90%.

Cu toate ca focul a fost stins in mai putin de 10 minute, nu s-a mai putut recupera mare lucru. In acest caz valoarea pagubelor fiind apreciata la suma de 5.000 de lei. Iar cea a bunurilor salvate de numai 500 de lei.

In urma cercetarilor efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reiesit faptul ca evenimentul s-a produs din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere de catre o persoana necunoscuta, fapt pentru care acest caz a fost preluat de catre politie pentru cercetari mai amanuntite.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Cele mai noi stiri

Gigi Becali a sărit în ajutorul Marianei de la Exatlon. „Tocmai mi-a dat 2.000 de euro” Gigi Becali a sărit în ajutorul Marianei, fostă concurentă la Exatlon. Omul de afaceri i-a oferit bani cu care să-și ... Publicat joi, 19 iulie 2018 10:47 Ce detalii scoate la iveală tatăl Mădălinei Manole. „Eu cred că o trimiteau ăștia de la SRI, să meargă și apoi să o ia la întrebări” Tatăl Mădălinei Manole continuă să scoată la iveală noi detalii despre celebra lui fiică. Ion Manole, tatăl regretatei cântărețe Mădălina Manole, ... Publicat joi, 19 iulie 2018 10:45 Mariana Moculescu, noi mărturisiri despre Horia Moculescu. Ce spune despre cel care i-a fost soț Mariana Moculescu a făcut noi declarații despre fostul său soț, binecunoscutul compozitor Horia Moculescu. Mariana Moculescu este fosta parteneră de viață ... Publicat joi, 19 iulie 2018 10:45 Restricţie de viteză pe Autostrada A2, la km 20, pe sectorul Bucureşti – Fundulea, unde au sărit dalele de beton Viteza de circulaţie pe sectorul de autostradă A2 Bucureşti - Fundulea este restricţionată la 80 de kilometri/oră, după ce, marţi, ... Publicat joi, 19 iulie 2018 3:48 O minoră, păcălită de colegul de şcoală prin metoda LOVERBOY. Şi-a tăiat venele după ce a făcut sex cu sute de bărbaţi O adolescentă din Iaşi s-a văzut nevoită să întreţină raporturi sexuale cu sute de bărbaţi şi a ajuns prostituată după ... Publicat joi, 19 iulie 2018 3:48