Muntenia News | Homepage

Peste 400 de apeluri de urgenta catre Serviciul de Ambulanta Teleorman

👤Scris de Maria Radu 🕔31.Mar 2014 Citit de 218 ori Sursa: ZIARULMARA

Apelurile de urgenta catre Serviciul de Ambulanta Teleorman, venite din partea cetatenilor aflati in dificultate, au totalizat in perioada 28 – 31 martie nu mai putin de 416 interventii din partea paramedicilor S.A.J. De remarcat faptul ca si in acest week-end numarul interventiilor a fost peste 400.

Interventiile de urgenta pentru acordare primului ajutor in cazul copiilor bolnavi au fost destul de crescute in acest interval de timp, ca de altfel si in perioadele anterioare. Paramedicii Serviciului de Ambulanta Teleorman au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical in cazul a 34 de copii bolnavi, care manifestau diverse afectiuni. Dintre acestia, doar un singur caz a fost evaluat cu gradul I de dificultate.

In perioada mentionata, ambulantele au mai intervenit pentru 46 de pacientii care manifestau dureri abdominale sau de spate. Un numar de 32 de pacientii au manifestat dificultati de respiratie, iar alti 27 de pacienti au suferit in urma unor dureri puternice de cap. La mica diferenta au fost si pacientii care au avut de suferit in urma pierderii cunostintei si a sensibilitatii. Acestia au fost in numar de 24.

Numar destul de ridicat s-a inregistrat si in cazul pacientilor cu sangerari. Daca pana acum numarul acestora era nesemnificativ in comparatie cu alte cazuri, acum graficul arata ca 22 de pacienti au avut nevoie de ajutor de urgenta. Dintre acestia, 19 cazuri au fost inregistrate cu gradul I de dificultate, trei cazuri au avut gradul II si numai un singur caz a suferit complicatii, acesta fiind inregistrat cu gradul zero de dificultate. 18 pacienti acuzau dureri toracice, iar alti 17 pacienti au avut de suferit in urma unor caderi si alte accidente.

In aceasta perioada ambulantele au mai intervenit pentru opt pacienti raniti in urma producerii unor accidente rutiere. Nici numarul pacientilor depistati cu alcoolemie crescuta in sange nu a fost semnificativ. In aceasta situatie au fost doar sapte persoane, la fel ca si cei care au avut de suferit in urma unor agresiuni fizice ori in urma actelor de violenta.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10