Muntenia News | Homepage

Medicii din Turnu Magurele sunt "datori vanduti" statului

👤Scris de Maria Radu 🕔04.Apr 2014 Citit de 727 ori Sursa: ZIARULMARA

Nu mai putin de 249 de medici, asistente si personal administrativ de la Spitalul municipal din Turnu Magurele au primit somatii de plata pentru a returna 850.000 de lei. Acestia sunt acuzati de reprezentantii Camerei de Conturi Teleorman ca au incasat acesti bani timp de 14 luni, fara drept.

Bugetarii din toate categoriile se gandesc deja la minivacanta de 1 Mai, dupa ce Cabinetul Ponta a decis ca si ziua de 2 mai sa fie nelucratoare. Mai putin salariatii Spitalului Municipal din Turnu Magurele. Acestia sunt suparati pentru ca un control al Camerei de Conturi Teleorman i-a scos datori. Cei 249 de salariati, medici, asistente, infirmiere si personal auxiliar, ar trebui sa returneze sumele primite peste salariul de baza, in anii 2011 si 2012. Iar banii nu sunt deloc putini, avand in vedere faptul ca este vorba despre vreo 14 luni. Mai exact suma pe care trebuie sa o restituie acestia se ridica la 850.000 lei.

Reprezentantii Camerei de Conturi au luat aceasta masura dupa ce fosta conducere a spitalului nu a respectat o ordonanta a Guvernului care limita fondul de salarii la cel mult 70 la suta din sumele decontate de CAS. Acum, in functie de venituri, fiecare angajat ar trebui sa plateasca intre 400 de lei si 17.000 de lei.

Medicul Maria Diaconu, declara unui post national de televiziune ca masura i se pare nedreapta. Aceasta spune ca banii respectivi pe care medicii, asistentele si personalul auxiliar i-au primit sunt cuveniti si au fost calculati in conformitate cu prevederile legale.

„Am primit o instiintare ca trebuie sa restitui spitalului suma de 11.000 lei. Aceste drepturi sunt cuvenite, pentru ca noi am lucrat atat in program normal, cat si in garzi. Deci noi nu avem de ce sa restituim acesti bani”, a declarat medicul Maria Diaconu.

Si managerul spitalului din Turnu magurele, Victor Ivan, s-a declarat nemultumit de decizia organului de control. In acest sens, in numele institutiei pe care o conduce a actionat in instanta decizia reprezentantilor Camerei de Conturi Teleorman.

„Legea ma obliga, pe de-o parte, sa recuperez banii de la salariati, desi eu nu eram atunci managerul spitalului si, pe de alta parte, sa imi apar salariatii. Puteam anula in instanta decizia Curtii de Conturi”, a declarat managerul spitalului din Turnu magurele.

Iar cum Tribunalul Teleorman a emis o sentinta care nu-i satisface pe salariati acestia se vor folosi de calea de atac si se vor adresa instantelor superioare.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate