Muntenia News | Homepage

Jaf cu repetitie

👤Scris de Stefan Pop 🕔21.Mar 2014 Citit de 163 ori Sursa: ZIARULMARA

Repetitia este mama invataturii. Dupa aceasta teorie se ghideaza si un hot din Alexandria care-si „testeaza abilitatile” pe unul din magazinele din municipiu. La fix o luna dupa ce a fost pradat de hoti, magazinul „Crocodilul” din Alexandria a cazut din nou prada talharilor.

Revin jafurile din magazinele alexandrene. Dupa o luna de liniste, magazinul „Crocodilul” din Alexandria a fost jefuit. Este pentru a doua oara in acest an cand magazinul cu pricina a primit „vizita” hotilor. Primul jaf a avut loc pe data de 8 februarie. La vremea respectiva hotul a patruns in magazin in jurul orei 20:00 si sub amenintarea unui cutit a reusit sa plece cu suma de 500 lei.

Urmand acelasi scenariu, miercuri seara, in jurul orei 21:00, acelasi magazin a fost pradat de hoti. Talharul a profitat de faptul ca in magazin se afla doar vanzatoarea si sub amenintari a reusit sa o convinga pe aceasta sa deschida casa de marcat de unde a furat suma de 950 de lei si s-a facut nevazut.

Daca in urma cu o luna, din cauza socului vanzatoarea n-a reusit sa retina semnalmentele talharului, de aceasta data aceasta a oferit amanunte folositoare politiei. Acestia au intocmit un cerc de suspecti.

„Este vorba despre un barbat de 25 – 30 de ani. Acesta era imbracat cu un hanorac de culoare gri deschis, cu insertii negre. Purta gluga, iar sub gluga o sapca. Era imbracat cu o pereche de blugi, deschisi la culoare, iar peste hanorac o geaca. Vanzatoarei i-au fost aratate mai multe fotografii cu persoane care au mai comis astfel de fapte si in trecut si care corespund descrierii, dar aceasta nu a recunoscut pe nici unul dintre acestia”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Teleorman, Teodora Dragole.

Patronii de magazine din judetul Teleorman sunt speriati de numarul tot mai mare al spargerilor care au avut loc in ultimul timp. Si se pare ca acestia au motive intemeiate pentru a fi speriati daca stam sa ne gandim ca doar in luna februarie au avut loc nu mai putin de 3 jafuri confirmate.

Si cum probabil hotii au prins curaj pentru ca n-au fost descoperiti pana acum, au inceput sa repete spargerile. Acum politistii dau din colt in colt, incercand sa-l descopere pe faptas, respectiv pe faptasi daca e cazul.

Si patronii magazinelor au partea lor de vina. Mai ales cel de la Crocodilul, care n-a reusit nici pana acum sa monteze o camera video sau sa incheie un contract cu o firma de paza. Din fericire, toate societatile comerciale sunt obligate ca, pana la data de 16 iunie, sa contacteze un evaluator care sa realizeze analiza de risc la securitate fizica. Analiza de risc este, de fapt, documentul prin care un specialist analizeaza si stabileste de ce anume este nevoie pentru ca paza unui obiectiv sa acopere toate vulnerabilitatile acestuia in fata hotilor.

Este vorba despre un standard impus de Uniunea Europeana prin care fiecare societate comerciala are obligatia sa-si identifice amenintarile care pot pune in pericol viata sau integritatea persoanelor sau a valorilor detinute si sa stabileasca masurile necesare de preventie.

Evaluatorii de risc la efractie vor socoti riscurile obiectivelor analizate dupa ce vor lua in considerare, printre altele, statisticile politiei cu privire la criminalitatea in zona, daca in apropiere exista vreun gang ori alta cale prin care posibilii infractori sa poata sa dispara imediat dupa comiterea unui jaf si eventualele institutii din zona, care beneficiaza de paza asigurata de stat.

La finalul analizei, evaluatorii vor intocmi rapoarte din care sa reiasa atat numarul de paznici, cat si alte masuri necesare pentru ca obiectivul evaluat sa nu poata fi pradat de raufacatori, date necesare apoi pentru intocmirea planurilor de paza si care sunt obligatoriu de respectat de catre acestea.

In cazul producerii unui incident despre care se va dovedi ca a fost posibil ca urmare a unei evaluari gresite a riscurilor, expertul care a semnat raportul va fi luat in evidenta, la a treia abatere urmand ca acestuia sa i se ridice dreptul de a mai practica aceasta profesie.

Patronii firmelor din Teleorman au toate motivele sa apeleze la aceasta evaluare daca stam sa ne gandim la numarul magazinelor jefuite de la inceputul acestui an.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate