Muntenia News | Homepage

Igienizarea de primavara in gospodarii poate constitui un pericol de incendiu

👤Scris de Stefan Pop 🕔20.Mar 2014 Citit de 189 ori Sursa: ZIARULMARA

Datele statistice din ultimii ani, intocmite de catre ISU „A.D. Ghica” al judetului Teleorman confirma faptul ca, in aceasta perioada in urma utilizarii focului deschis, fara respectarea normelor de aparare impotriva incendiilor, poate aparea pericolul de incendiu.

Perioada de primavara fiind caracterizata prin intensificarea numarului acestor incendii, in special in mediul rural, in urma carora s-au inregistrat importante pagube materiale si uneori victime omenesti.

Pentru a preveni si reduce riscurile de producere a incendiilor in gospodariile cetatenesti, arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale se impune a se realiza cu respectarea mai multor masuri de siguranta. Arderea sa se faca numai in conditii meteo fara vant; in zone cat mai indepartate de fondul forestier, locuinte si anexe gospodaresti, retele electrice sau de comunicatii, colectarea gramezilor de vegetatie uscata sa fie in cantitati moderate, pentru ca arderea sa poata fi controlata.

De asemenea, arderea trebuie sa se faca numai pe timpul zilei, prin asigurarea mijloacelor

si a materialelor necesare pentru stingerea eventualelor incendii.

Obligatoriu arderea va fi supravegheata permanent, iar inainte de parasirea locului arderii, se va realiza cu atentie stingerea totala a focului. Acoperirea cu pamant a focarelor se interzice cu desavarsire.

Totodata se impune supravegherea permanenta a copiilor pe toata durata arderii vegetatiei uscate si a resturilor vegetale.

De retinut faptul ca in conformitate cu prevederile H.G.R. nr. 537/2007 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor, ,,arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati” sau ,,amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis in conditii si la distante care favorizeaza propagarea focului la constructii, depozite, culturi agricole, paduri, plantatii si alte vecinatati” se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.500 lei.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Cele mai citite

Cele mai noi stiri

Polistii rutieri din Prahova au avut de alergat in weekend. Vezi ce soferi i-au obligat la urmarire Șoferi care nu au oprit la control au pus pe jar polițiștii prahoveni, care s-au văzut nevoiți să plece în ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03 Un fost primar al Ploiestiului se intoarce la meseria de baza. Andrei Volosevici redevine… Fostul primar al municipiului Ploiești, care a ratat la mustață un nou mandat de senator pe lista ALDE Prahova, și-a ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03 AGERPRES: Interviu BOMBĂ cu Codruța Kovesi despre Amnistie și Grațiere! ”Inculpații nu vor mai executa pedepsele, iar banii rămân în…    Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, afirmă, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la AGERPRES, că adoptarea unei legi ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03 Mâine elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1, din localitatea Izvoarele, vor sta acasă! Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Giurgiu informează că Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Giurgiu a decis suspendarea cursurilor de ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03 Luni , la puțin după miezul nopții, trei cetățeni sirieni au încercat să intre în România cu documente false…Ce modalitate de acces… Luni, 16 ianuarie, în jurul orei 03.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03