Muntenia News | Homepage

Exercitiul de cooperare romano-bulgar in domeniul situatiilor de urgenta, aproape de final

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔04.Apr 2014 Citit de 277 ori Sursa: ZIARULMARA

Mai sunt doar cateva zile pana cand se va realiza ultima etapa a proiectului ,,Joint Risk Monitoring during Emergencies in the Danube Area Border”, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007 – 2013.

Astfel, la sediul I.S.U.”A.D. Ghica” al judetului Teleorman, ieri au fost prezentate ultimele amanunte privind desfasurarea exercitiului de cooperare romano-bulgar „JRM -2014”. Cel caruia i-a revenit aceasta sarcina a fost colonel Liviu Sandu Sorinel, inspector sef al ISU „A.D. Ghica” al judetului Teleorman.

Proiectul „JRM -2014”, este un proiect de mare amploare, asa ca la desfasurarea exercitiului demonstrativ au fost invitati sa participe personalitati publice marcante.

Este vorba despre primul ministru Victor Ponta si cei doi vice prim ministri, Liviu Nicolae Dragnea si Gabriel Oprea, participarea la acest eveniment fiind una destul de numeroasa. Din partea romana, vor fi prezenti secretarul de stat Raed Arafat, seful departamentului Situatiilor de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne, inspectorul general al IGSU, alti secretari de stat dar si prefectii si presedintii Comisariatelor Judetene de Urgenta de la nivelul tuturor judetelor riverane fluviului Dunarea.

Exercitiul de cooperare romano – bulgar a fost planificat pentru perioada 7 – 11 aprilie 2014. Referitor la programul de desfasurare, pentru ziua de 7 aprilie este programat un exercitiu de simulare a unui cutremur in zona Bulgariei. Conform protocolului incheiat intre cele doua state roman si bulgar, se va solicita sprijinul statului roman, considerandu-se depasita de situatie capacitatea de interventie a partii bulgare, situatie in care vor fi contactate toate structurile coordonate de IGSU, din zona transfrontaliera, pentru organizarea detasamentului de interventie. Iar in ziua de 8 aprilie, dupa constituirea bazei de interventie de la Zimnicea, se va realiza trecerea cu bacul in partea bulgara, unde va avea loc si deschiderea exercitiului, interventia desfasurandu-se pe platforma industriala din Svistov.

In zilele de 8 si 9 aprilie, in timp ce se actioneaza pe partea bulgara, se considera ca in zona Vrancea s-a produs un cutremur de mare magnitudine, seism care a afectat destul de mult orasele Zimnicea si Turnu Magurele, dar si bacul de la Zimnicea. In acest caz, interventia trupelor se va face terestru, pe la Giurgiu. In ziua de 10 aprilie se vor efectua exercitiile de salvare a persoanelor aflate sub daramaturi, cercetari subacvatice, dar si o interventie in cazul unui accident chimic.

Iar ziua de 11 aprilie este rezervata continuarii operatiunilor de salvare, zi in care au fost invitate si personalitatile publice din Romania.

Pe aceasta cale, colonelul Liviu Sandu Sorinel face un apel cetatenilor din Zimnicea sa nu intre in panica, pe parcursul derularii acestui exercitiu si sa evite zonele in care vor avea loc exercitiile.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Cele mai citite