Muntenia News | Homepage

Dubla victorie la tetratlon pentru sportivii Liceului Tehnologic Nr.1

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔07.Apr 2014 Citit de 660 ori Sursa: ZIARULMARA

Cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Teleorman, vineri 4 aprilie 2014, pe stadionul din Alexandria, s-a desfasurat competitia sportiva de tetratlon, atat pentru baieti cat si pentru fete de liceu.

Noua echipe de sportivi, reprezentand Liceele „Constantin Noica”, „Tehnologic Nr.1″ si „Nicolae Balcesacu”, din Alexandria, dar si Liceele Piatra si Zimnnicea, au intrat in competitie pentru castigarea dreptului de a merge mai departe la faza zonala.

Tetratlonul este compus din mai multe probe, asa ca, sportivi au fost supusi probei de viteza pe distanta de 60 de metri, urmata de saritura in lungime cu elan, aruncarea mingiei de oina si aruncarea greutatii. De mentionat aici faptul ca pentru fete greutatea a fost de 4 kg, iar pentru baieti, aceasta a fost de 6 kg. Ultima proba a tetratlonului a fost cea de rezistenta, prin care sportivii fie ei baieti s-au fete, au fost nevoiti sa parcurga intr-un timp cat mai scurt, distanta de 800 de metri.

„La acest tip de competitie, se puncteaza performanta fiecarui sportiv, ei constituindu-se in echipe de cate cinci. In acest caz, punctajul se acorda primilor patru sportivi cu cele mai bune rezultate. Mai departe, acestea sunt transferate in puncte dupa un ghid elaborat de Ministerul Educatiei Nationale. Fiecareia dintre aruncari, sau din timpii inregistrati de sportivi, i se acorda un anume punctaj, in functie de valoare sau de performanta” , ne-a spus Stefan Cioaca inspector de specialitate din partea ISJ Teleorman.

Iar despre evolutia acestei competitii in judetul Teleorman, reprezentantul ISJ a mai adaugat: „Spre deosebire de perioadele anterioare, in acest an, tot mai multi elevi din judetul nostru, gratie antrenorilor, au imbratisat cu mare drag competitiile de tetratlon, care nu sunt deloc usoare”.

In urma desfasurarii tetratlonului, pe primul loc in clasament, atat la baieti cat si la fete s-au situat echipele reprezentative ale Liceului Tehnologic Nr.1 Alexandria antrenate de Alexandru Hoaghe. Acestea vor reprezenta judetul Teleorman la etapa de zona care se va desfasura in compania altor echipe reprezentative ale judetelor din sudul tarii, Calarasi, Ialomita, Giurgiu, Prahova, Ilfov si care se vor intalni in zilele de 26 – 27 aprilie 2014, la Slobozia in judetul Ialomita.

La baieti, pe Locul II in clasament s-a situat echipa Liceului Teoretic din Zimnicea, antrenata de Danut Bibina, urmata pe Locul III de echipa Liceului Piatra, antrenata de Nicolae Ologeanu, iar pe Locul IV s-a clasat echipa Liceului „Constantin Noica” din Alexandria condusa de Emil Strujac.

In schimb, la fete s-au acordat doar doua locuri. Asa cum am mai spus, primul loc a fost ocupat de reprezentantele Liceului Tehnologic Nr.1 Alexandria, urmate pe Locul II, de sportivele Liceului Piatra.

Daca la etapa de zona echipele judetului Teleorman vor reusi sa castige Locul I, acestea vor avea posibilitatea de a intra in competitie cu alte opt echipe la etapa nationala care va avea loc in luna mai.

Competitia de Tetratlon este inscrisa in calendarul (O.N.S.S.) Olimpiada Nationale a Sportului Scolar, calendar elaborat de Ministerul Educatiei Nationale, pentru anul scolar 2013 – 2014.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Cele mai citite