Muntenia News | Homepage

Constanta in cazul interventiilor paramedicilor de la ambulanta

👤Scris de Stefan Pop 🕔25.Mar 2014 Citit de 204 ori Sursa: ZIARULMARA

Week-end-ul care s-a incheiat a fost unul destul de agitat pentru paramedicii Serviciului de Ambulanta Teleorman, care au intervenit pentru acordarea primului ajutor si ingrijiri medicale de specialitate in cazul a nu mai putin de 415 pacienti care au avut de suferit in urma unor afectiuni diverse.

Fata de perioada anterioara, in intervalul 21 – 24 martie, numarul interventiilor a crescut cu doar sapte cazuri. Astfel, putem vorbi de o constanta a afectiunilor pentru care s-a intervenit in aceste zile.

In top, cu cele mai multe cazuri, s-au situat pacientii care acuzau dureri abdominale sau de spate si dificultati de respiratie, afectiuni pentru care s-a intervenit la cate 45 de pacienti. Iar cazurile de cefalee au fost semnalate la 32 de pacienti.

Afectiunile manifestate prin dureri toracice au fost semnalate la alti 25 de pacienti pentru care s-a intervenit in timp util.

In aceasta perioada, ambulantele s-au deplasat pentru 23 de copii bolnavi care acuzau diverse afectiuni. Tot 23 a fost si numarul afectiunilor inregistrate in cazul pacientilor care au avut de suferit in urma unor caderi sau alte accidente.

In intervalul mentionat, 18 pacienti au solicitat interventia ambulantei din cauza pierderilor bruste a cunostintei si a sensibilitatii, afectiuni cauzate de obicei de o hemoragie cerebrala; atac, dambla, ictus apoplectic.

Restul cazurilor pentru care s-a intervenit in week-end-ul trecut au fost pentru pacienti care au avut de suferit in urma diverselor afectiuni precum: convulsii, sincope, alergii, intoxicatii, leziuni ale fetei si gatului. Insa numarul acestora a fost extrem de redus, ca si numarul pacientilor care au avut de suferit in urma actelor de violenta si agresiunilor fizice, sau a pacientilor aflati in stare avansata de ebrietate, ori pe punctul de a-si incheia socotelile cu viata.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate