Muntenia News | Homepage

Constanta in cazul interventiilor paramedicilor de la ambulanta

👤Scris de Stefan Pop 🕔25.Mar 2014 Citit de 193 ori Sursa: ZIARULMARA

Week-end-ul care s-a incheiat a fost unul destul de agitat pentru paramedicii Serviciului de Ambulanta Teleorman, care au intervenit pentru acordarea primului ajutor si ingrijiri medicale de specialitate in cazul a nu mai putin de 415 pacienti care au avut de suferit in urma unor afectiuni diverse.

Fata de perioada anterioara, in intervalul 21 – 24 martie, numarul interventiilor a crescut cu doar sapte cazuri. Astfel, putem vorbi de o constanta a afectiunilor pentru care s-a intervenit in aceste zile.

In top, cu cele mai multe cazuri, s-au situat pacientii care acuzau dureri abdominale sau de spate si dificultati de respiratie, afectiuni pentru care s-a intervenit la cate 45 de pacienti. Iar cazurile de cefalee au fost semnalate la 32 de pacienti.

Afectiunile manifestate prin dureri toracice au fost semnalate la alti 25 de pacienti pentru care s-a intervenit in timp util.

In aceasta perioada, ambulantele s-au deplasat pentru 23 de copii bolnavi care acuzau diverse afectiuni. Tot 23 a fost si numarul afectiunilor inregistrate in cazul pacientilor care au avut de suferit in urma unor caderi sau alte accidente.

In intervalul mentionat, 18 pacienti au solicitat interventia ambulantei din cauza pierderilor bruste a cunostintei si a sensibilitatii, afectiuni cauzate de obicei de o hemoragie cerebrala; atac, dambla, ictus apoplectic.

Restul cazurilor pentru care s-a intervenit in week-end-ul trecut au fost pentru pacienti care au avut de suferit in urma diverselor afectiuni precum: convulsii, sincope, alergii, intoxicatii, leziuni ale fetei si gatului. Insa numarul acestora a fost extrem de redus, ca si numarul pacientilor care au avut de suferit in urma actelor de violenta si agresiunilor fizice, sau a pacientilor aflati in stare avansata de ebrietate, ori pe punctul de a-si incheia socotelile cu viata.

Articole Similare

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Prea creduli. Metoda "accidentul" inca face victime printre teleormaneni

Metoda ,,Accidentul" revine in judetul Teleorman. In ultima perioada au fost inregistrate mai multe tentative

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Patru decese raportate de SAJ Teleorman in weekend

Peste 440 de solicitari au primit ambulantele teleormanene in perioada 26-29 februarie 2016, cele mai

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Exponatul lunii martie, Hermineta de jad alpin de la Ciolanestii din Deal

Pe parcursul acestei luni, cei care doresc sa admire Hermineta de jad alpin de la

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Ziua Protectiei Civile, sarbatorita la ISU Teleorman

Pe platoul din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria a avut loc ieri, 26 februarie 2016,

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Concurs pentru ocuparea postului de director al CAS Teleorman

Peste o saptamana, pe 2 martie 2016, la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Cele mai noi stiri

Eforturile Societății GSL au făcut ca în Municipiu traficul să se desfășoare fără probleme. De aproximativ o săptămână, salariații din Giurgiu Servicii Locale (GSL), lucrează de la primele ore ale dimineții și până ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Eroism! În doar 24 de ore echipajele ISU Giurgiu au rezolvat 43 de situații de urgență!! Zeci de cetățeni și autoturisme au fost ajutate să… Reprezentanţii ISU Giurgiu informează că în perioada 17.01.2017– 18.01.2017, în județul nostru s-au produs 43 situații de urgență. Dintre acestea, 8 ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Proteste la Guvern şi în mai multe orașe din ţară, după ce Executivul a publicat proiectele pentru graţiere şi modificarea Codurilor Penale Legea grațierii și amnistiei continuă să inflameze opinia publică în lipsa unei Opoziții care ar fi trebuit să se opună ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Primăria Titu organizează concurs pentru un post de Consilier juridic, clasa I, grad profesional debutant Primăria Titu organizează concurs de recrutare pentru ocuparea urmatoarei funcţii  publice vacante de execuţie pe perioadă nedeterminată Consilier juridic , Post-ul ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:58 Un bărbat de 62 de ani a fost arestat după ce a şantajat o tânără din Oarja Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Faţă de ... Publicat joi, 19 ianuarie 2017 8:57