Muntenia News | Homepage

Patru ploiesteni in loturile nationale de inot

👤Scris de Elena Popa 🕔08.Mar 2014 Citit de 490 ori Sursa: ZIARULPRAHOVA

In acest sezon competitional, in loturile nationale de inot, alcatuite de oficialii Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, se regasesc patru sportivi ploiesteni. Dintre acestia, trei sunt de la CS Petrolul Ploiesti si unul de la Clubul Sportiv Scolar Ploiesti.

La seniori, una dintre sperantele reprezentativei tricolore o reprezinta Florina Ilie, eleva antrenorului Silviu Anastase, la CS Petrolul. Multipla medaliata nationala, inotatoarea ploiesteana, care a implinit, de curand, 18 ani, se afla la al doilea sau sezon ca senioara, in urma cu doi ani reusind calificarea in semifinale la Campionatul European de junioare.

Pentru acest an, Florina, specialista la stilul bras, vizeaza calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, programate in perioada 16-28 august, la Nanjing, in China, sau prezenta la Campionatul European, care va avea loc intre 13 si 24 august, la Berlin, in Germania.

In afara de sportiva ploiesteana, in lotul national de senioare mai sunt doar inca trei inotatoare.

In lotul masculin extins a fost inclus si George Oancea, un alt inotator pregatit de antrenorul Silviu Anastase la CS Petrolul. Proba sa forte este 400 m mixt, la care este si campion national, concurs la care se pregateste pentru calificarea la Campionatul European.

De mentionat ca gruparea petrolista are continuitate, din urma celor doi venind in forta Emilia Colti Dumitrescu, eleva antrenoarei Ioana Harcan. De sase ori campioana nationala la editia de anul trecut a Campionatului Romaniei, sportiva nascuta in 1999 este inclusa in lotul tricolor de junioare. Aceasta a reprezentat si anul trecut culorile drapelului romanesc la Festivalul Olimpic al Tineretului European, iar in sezonul actual spera la o calificare la Campionatul European de juniori, care va avea loc la Dordrecht, in Olanda, in prima jumatate a lunii iulie.

De asemenea, in lotul national de juniori, la masculin, a fost selectionat Bogdan Petre, inotator la Clubul Sportiv Scolar, fiind pregatit de profesoara Gratiela Marin. Nascut in 1997, si acesta a fost prezent la FOTE in 2013, remarcandu-se la Campionatul national din aprilie, la care si-a adjudecat sase medalii de argint. La fel ca si Emilia, acesta vizeaza calificarea la Europenele din

Olanda.

Petre APOSTOL

Articolul poate fi citit si in editia tiparita

Articole Similare

Simona Halep, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, calificare facilă în turul al doilea la Madrid Open, scor 6-1, 6-0, cu

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, va participa la Turneul final 

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, va participa la Turneul final 

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, pregătită de Gheorghe Puia, va participa

Petrolul Ploiești a promovat în Liga a doua

Petrolul Ploiești a promovat în Liga a doua

 Exilul” s-a încheiat! Petrolul merge în Liga a II-a, după ce şi-a asigurat şi matematic

Biletele la Romănia-Finlanda sunt disponibile

Biletele la Romănia-Finlanda sunt disponibile

Federaţia Română de Fotbal a anunțat preţurile biletelor pentru meciul Romănia-Finlanda care se va disputa,

Petrolul se pregateste pentru sărbătoarea promovării

Petrolul se pregateste pentru sărbătoarea promovării

Promovată în Liga a II-a de două meciuri, matematic, Petrolul va trăi şi efectiv bucuria