Muntenia News | Homepage

Gimnasta Denisa Stoian a castigat medalia de aur pentru Romania la MTK Cup International

👤Scris de Ioana Popescu 🕔20.Mar 2014 Citit de 861 ori Sursa: ZIARULPRAHOVA

Gimnastica ritmica de la CSM Ploiesti s-a facut remarcata inca o data la nivel international, sectia coordonata de Liliana Baescu, avand-o ca antrenoare pe Simona Puiu, demonstrandu-si valoarea la MTK Cup International Junior Tournament. Competitia internationala de junioare si prejunioare a avut loc in perioada 13-16 martie, in sala Fonix Arena, din Debrecen (Ungaria).

Au fost prezente 54 de gimnaste din 18 tari de pe trei continente, printre ele regasindu-se si Romania. La concursul de prejunioare, Nationala tricolora a fost reprezentata de gimnasta de la CSM Ploiesti, Denisa Stoian (foto 1, stanga), si de sportiva clubului Olimpia Bucuresti – Denisa Mailat (foto 1 dreapta). Cele doua concurente au adus Romania pe cea mai inalta treapta a podiumului, castigand medaliile de aur in competitia pe echipe, cu un total de 79,717 puncte depasind cu 8,334 puncte pe urmatoarea clasata, reprezentativa tarii gazda, Ungaria.

De asemenea, Denisa Stoian a mai obtinut doua medalii de bronz, pentru exercitiul fara obiect (12,700 puncte) si la coarda (13,033 puncte), in vreme ce la exercitiul cu mingea s-a clasat pe locul al patrulea (12,350 p).

Denisa Mailat a obtinut medaliile de aur pentru exercitiul fara obiect (13,433 puncte), la coarda (13,517 puncte) si la cerc (13,800 puncte), la care s-a mai adaugat bronz pentru exercitiul cu mingea (13,233 puncte).

Echipa de junioare a Romaniei s-a clasat pe locul 4 din 17 echipe, cu 85,867 puncte, un rezultat meritoriu pentru tanara formatie compusa din Ana-Luiza Filiorianu, Alice David (amandoua de la CS Olimpia Bucuresti), Stefana Popa si Andreea Verdes (amandoua de la CS Anghel Saligny Iasi). In finalele pe obiecte Ana-Luiza Filiorianu a obtinut o medalie de argint la cerc si una de bronz la minge, iar Stefana Popa s-a clasat a opta la panglica.

De mentionat ca gruparea ploiesteana a avut o reprezentanta in lotul national si la categoria junioare, Cesima Nechifor (foto 2), care, insa, a participat in afara concursului, pentru ea fiind o buna oportunitate de a lua contactul cu atmosfera de la o competitie de asemenea importanta.

Coordonatoarea sectiei de gimnastica ritmica de la CSM Ploiesti, Liliana Baescu, a dorit sa adreseze multumiri speciale forului national de profil, condus de presedintele Irina Deleanu, si antrenoarei echipei nationale, Maria Girba.

Petre APOSTOL

Articolul poate fi citit si in editia tiparita

Articole Similare

Simona Halep, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, calificare facilă în turul al doilea la Madrid Open, scor 6-1, 6-0, cu

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, va participa la Turneul final 

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, va participa la Turneul final 

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, pregătită de Gheorghe Puia, va participa

Petrolul Ploiești a promovat în Liga a doua

Petrolul Ploiești a promovat în Liga a doua

 Exilul” s-a încheiat! Petrolul merge în Liga a II-a, după ce şi-a asigurat şi matematic

Biletele la Romănia-Finlanda sunt disponibile

Biletele la Romănia-Finlanda sunt disponibile

Federaţia Română de Fotbal a anunțat preţurile biletelor pentru meciul Romănia-Finlanda care se va disputa,

Petrolul se pregateste pentru sărbătoarea promovării

Petrolul se pregateste pentru sărbătoarea promovării

Promovată în Liga a II-a de două meciuri, matematic, Petrolul va trăi şi efectiv bucuria