Muntenia News | Homepage

Atletii prahoveni s au remarcat la prima etapa a campionatului de juniori 3

👤Scris de Stefan Pop 🕔11.Mar 2014 Citit de 363 ori Sursa: ZIARULPRAHOVA

In sala ,,Lia Manoliu” din Bucuresti, s-au desfasurat, sambata si duminica, probele primei etape a Campionatului national de atletism pentru juniori 3. Printre protagonistii competitiei, la care au participat 258 de atleti de la 63 de cluburi, s-au numarat si sportivi prahoveni de la CSS-CSM Ploiesti, CS Telecom Petrom Slanic, CS PetroEnergia Campina si CS Petrolul Ploiesti. Sectia de la CSS-CSM Ploiesti, coordonata de Augustin Iancu, avandu-i ca antrenori pe profesorii Maria Andrei, Florin Andrei si Robert Munteanu, a inregistrat cele mai bune performante, obtinand doua victorii.

La individual, Andreea Neagu (foto 1) s-a evidentiat in mod special, castigand proba de 400 m cu un timp foarte bun, de 60.33 secunde, la 44 de sutimi de secunda inaintea urmatoarei clasate, devenind, astfel, principala candidata la titlul national. In plus, eleva profesoarei Maria Andrei a mai fost aproape de victorie si la proba de 800 m, la care s-a situat pe pozitia secunda, cu timpul de 2.25,36 minute.

Alt succes exceptional al gruparii ploiestene a fost obtinut de catre echipa masculina de stafeta 4×2 tururi, formatia de la CSS Ploiesti castigand proba cu timpul de 3.27,07 minute, cu un avans de sapte secunde, fiind alcatuita din atletii Ionut Andrei, Mihail Filote, Andrei Nastasache si Radu Ciocanescu.

De asemenea, la individual, doi dintre componentii stafetei ploiestene, anume Radu Ciocanescu si Mihail Filote, au obtinut performante bune, clasandu-se pe locurile 2 (56,78 sec.), respectiv 3 (56,88 sec.).

Printre atletii prahoveni care au impresionat la concursul de la Bucuresti s-a mai numarat si Ion Grigore (foto 2), elevul antrenorului Gheorghe Musat, la CS Telecom Petrom Slanic. Atletul prahovean s-a impus la proba de 3000 m, cu timpul de 9.27,38 minute, la 21 de secunde inaintea urmatorului clasat.

In plus, Ion Grigore a mai fost aproape de victorie si la proba de 1500 m, sosind al doilea (4.19,19 minute), la 44 de sutimi de secunda de locul intai.

Ar fi de mentionat si performanta obtinuta de atleta prahoveana Nicoleta Nicolae, sora mai mica a componentului reprezentativei tricolore, Florian Nicolae, de la CS PetroEnergia Campina, care mai are legitimare si la LNPA Campulung Muscel. In varsta de numai 14 ani, fiind la primul an al categoriei junioare 3, aceasta a reusit sa se claseze pe locul al doilea la proba de triplusalt, cu performanta de 11.27 m (din a treia incercare), la 21 de centimetri de prima pozitie.

De asemenea, de remarcat ar mai fi si prestatia atletului Mihai Trasnea, de la CS Petrolul Ploiesti, la proba de 60 m. Calificat in finala cu al patrulea timp dintre cei 55 de sportivi, acesta a sosit al treilea in ultimul act, trecand linia de sosire in 7,48 secunde.

Etapa finala, in care se vor decerna titlurile nationale, va avea loc la finalul saptamanii viitoare, la Bacau.

Petre APOSTOL

Articolul poate fi citit si in editia tiparita

Articole Similare

Simona Halep, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, calificare facilă în turul al doilea la Madrid Open, scor 6-1, 6-0, cu

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, va participa la Turneul final 

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, va participa la Turneul final 

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, pregătită de Gheorghe Puia, va participa

Petrolul Ploiești a promovat în Liga a doua

Petrolul Ploiești a promovat în Liga a doua

 Exilul” s-a încheiat! Petrolul merge în Liga a II-a, după ce şi-a asigurat şi matematic

Biletele la Romănia-Finlanda sunt disponibile

Biletele la Romănia-Finlanda sunt disponibile

Federaţia Română de Fotbal a anunțat preţurile biletelor pentru meciul Romănia-Finlanda care se va disputa,

Petrolul se pregateste pentru sărbătoarea promovării

Petrolul se pregateste pentru sărbătoarea promovării

Promovată în Liga a II-a de două meciuri, matematic, Petrolul va trăi şi efectiv bucuria