Muntenia News | Homepage

Atleti prahoveni medaliati la Nationalele de veterani

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔13.Mar 2014 Citit de 184 ori Sursa: ZIARULPRAHOVA

Sala ,,Lia Manoliu” din Bucuresti a fost gazda editiei din acest an a Campionatului national de atletism rezervat veteranilor (peste 35 de ani), la care printre medaliati s-au numarat si reprezentanti din Prahova.

Unul dintre sportivii prahoveni care a reusit o performanta de remarcat a fost Marian Ion (foto 1), din Cosminele, care a devenit campion national la proba de 3.000 m mars la categoria 50 de ani, stabilind un nou record al tarii. Cu timpul de 15.30,47 minute, acesta a depasit cu 7,6 secunde vechea performanta, care data din 1999, realizata de Dan Hagiu, un fost coleg al atletului prahovean.

Marian Ion si-a depasit cu aproape jumatate de minut fostul sau record la respectiva proba. Prezenta la acest campionat a reprezentat o pregatire foarte buna in vederea participarii la Campionatul Mondial de veterani, care va avea loc peste doua saptamani, la Budapesta, in Ungaria. Atletul prahovean va participa la probele de 3.000 m mars si la 10.000 m mars.

De asemenea, inca un reprezentant din Prahova care a realizat performante foarte bune la aceasta editie a Campionatului national pentru veterani a fost Mihai Pascu (foto 2). Sportivul originar din Campina a adunat peste 200 de medalii la competitiile de veterani (campionate nationale si balcanice) in ultimii 25 de ani de cand participa la aceasta categorie.

Iar acum a mai strans inca trei medalii de aur, adjudecandu-si titlurile la probele de 60 m (cu record national), saritura in inaltime si triplusalt.

De mentionat ca Mihai Pascu, presedintele clubului PetroEnergia Campina, detine recordul national la decatlon, cu 5524 de puncte, realizat la Mondialele de veterani din 2007, care au avut loc in Italia.

Ar mai fi de adaugat performantele realizate de Alexandru Frangulea (foto 3). Atletul ploiestean a intrat in posesia a doua medalii de aur la aceasta editie a campionatului, la categoria +45 ani. Acesta s-a impus la probele de 200 m (27,40 secunde) si de 400 m (63,63 secunde), de mentionat fiind faptul ca la concursul de 200 m a fost la noua sutimi de secunda sa-si depaseasca recordul national stabilit anul trecut.

Petre APOSTOL

Articolul poate fi citit si in editia tiparita

Articole Similare

Simona Halep, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, calificare facilă în turul al doilea la Madrid Open, scor 6-1, 6-0, cu

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, va participa la Turneul final 

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, va participa la Turneul final 

Echipa de handbal masculin juniori 3 a CSM Ploiești, pregătită de Gheorghe Puia, va participa

Petrolul Ploiești a promovat în Liga a doua

Petrolul Ploiești a promovat în Liga a doua

 Exilul” s-a încheiat! Petrolul merge în Liga a II-a, după ce şi-a asigurat şi matematic

Biletele la Romănia-Finlanda sunt disponibile

Biletele la Romănia-Finlanda sunt disponibile

Federaţia Română de Fotbal a anunțat preţurile biletelor pentru meciul Romănia-Finlanda care se va disputa,

Petrolul se pregateste pentru sărbătoarea promovării

Petrolul se pregateste pentru sărbătoarea promovării

Promovată în Liga a II-a de două meciuri, matematic, Petrolul va trăi şi efectiv bucuria