Muntenia News | Homepage

Un deputat de Prahova a pus lupa pe un anunt al fabricii Unilever din Ploiesti si vrea implicare din partea societatii civile

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔07.Oct 2017 Citit de 195 ori Sursa: MAX-MEDIA

22140953_1964519653830392_377825373305468130_n

22140953_1964519653830392_377825373305468130_nPreședintele USR Prahova, deputatul Dan Rădulescu, a cerut pe o rețea de socializare ca ploieștenii să se implice într-o dezbatere publică, urmare a unui anunț dat de fabrica Unilever, în vederea obținerii autorizației de mediu pentru o nouă investiție. 

Parlamentarul a pornit o adevărată campanie pentru stoparea poluării municipiului, așa că inițiativa se înscrie în acest demers.

Dan Radulescu USR PrahovaIată ce  scris Dan Rădulescu:

„În caz că nu știați, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, pe scurt, APM, vă explică ce trebuie să faceți pentru obținerea autorizației de mediu și anunță organizarea unei dezbateri publice privind „Solicitarea de obținere a Autorizației Integrate de Mediu, pentru activitatea: Instalație chimică pentru producerea de substanțe chimice organice, cum ar fi: agenți activi de suprafață și agenți tensioactivi”. Dacă nu toți sunteți posesorii unui masterat în chimie, ar fi util să înțelegem că Unilever, fostul Dero, vrea să producă niște substanțe chimice, despre care nu aflăm nimic în comunicat, dar ne-am pus pe căutat! Agenții activi de suprafață și agenții tensioactivi sunt compuși utilizați în producerea detergenților pulberi, în procesarea cărora intră mai mulți componenți, printre care carbonatul de sodiu, alchil benzen sulfonați, agenți de înălbire pe bază de oxigen activ, agenți de parfumare, sulfat de sodiu, fosfonați, toate cu un impact asupra căilor respiratorii direct proporțional cu cel al denumirii lor asupra vocabularului omului comun. Dezbaterea va avea loc la sediul Casei de Cultura a Sindicatelor Ploiești, Sala nr. 17, luni, pe 09.10.2017 cu începere de la ora 15.00. (Este o oră la care doar pensionarii și copiii ar putea veni să afle cum să-și ia autorizația de mediu, știu!) În cazul în care nu puteți ajunge, aveți acces online, neîngrădit la informații? Se pare că nu, dar le puteți solicita într-un interval la fel de inaccesibil: „Informații privind impactul potențial asupra mediului al activității pentru care se solicită obținerea Autorizației Integrate de Mediu pot fi consultate în timpul programului de lucru, la sediul APM Prahova, str. Gh.Gr.Cantacuzino, nr.306, de luni pana joi intre orele 900 – 15 și vineri între orele 9:00 – 13:00.” „Observațiile, sugestiile, propunerile publicului se primesc în scris la sediul APM Prahova, str. Gh.Gr.Cantacuzino, nr.306, sau electronic la adresa de e-mail APM Prahova: office@apmph.anpm.ro, până la data de 06.10.2017.” Nu ezitați să observați, monitorizați, sesizați! Sincer, preferam să citesc un anunț despre niște filtre mai performante, spre exemplu… Citiți și dați mai departe! Sper să ajungem cât mai mulți la această dezbatere!”

FOTO: myploiesti.ro

Articole Similare

Vezi cine vorbeste despre cea mai mare excrocherie politica, in care pensionarii sunt cei pacaliti

Vezi cine vorbeste despre cea mai mare excrocherie politica, in care pensionarii sunt cei pacaliti

Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, a ținut să-și exprime critica față de promisiunile neonorate

Dupa multi ani, un deputat prahovean isi publica raportul de activitate pe o luna

Dupa multi ani, un deputat prahovean isi publica raportul de activitate pe o luna

„Raport activitate luna septembrie Demersurile doamnei deputat Roberta Anastase privind sensibilizarea decidenților pentru a lua măsuri

Vezi ce deputat de Prahova a cerut demisia ministrului Educatiei

Vezi ce deputat de Prahova a cerut demisia ministrului Educatiei

Deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu, a susținut marți, 17 octombrie, în plenul Camerei Deputaților,

PNL Prahova: Aceasta este noua structura de conducere a organizatiei de tineret

PNL Prahova: Aceasta este noua structura de conducere a organizatiei de tineret

COMUNICAT Ieri, 17.10.2017 în Comitetul de Coordonare Județean al Tineretului Național Liberal Prahova, s-a ales noua

Nicio surpriza la alegerile pentru sefia ALDE Ploiesti

Nicio surpriza la alegerile pentru sefia ALDE Ploiesti

ALDE Ploiești a votat, astăzi, structura de conducere. Viceprimarul municipiului, George Pană, va continua să