Muntenia News | Homepage

PMP Prahova: Catalina Bozianu a citit, in plenul Camerei Deputatilor, o declaratie despre sistemul sanitar din judet

👤Scris de Administrator AA 🕔15.Apr 2017 Citit de 309 ori Sursa: MAX-MEDIA

Catalina Bozianu - Miscarea Populara Prahova

Catalina Bozianu - Miscarea Populara PrahovaÎn plenul Camerei Deputaților, parlamentarul Cătălina Bozianu, președintele PMP Prahova, a citit o declarație prin care solicită ca partidele să uite de conflictele politice, atunci când vine vorba de a susține proiecte cu impact general sau local.

Ea a dat ca exemplu inițiativa ”Sănătatea din Prahova, timpul pentru restart”.

Iată declarația dnei Bozianu:

<<Domnule preşedinte,
Stimaţi colegi,

Prin declarația mea politică de astăzi, îmi propun să vă aduc în atenție un exemplu de colaborare politică între parlamentari din același județ, care au lăsat deoparte barierele impuse de apartenența la un partid sau altul, unindu-și eforturile și priceperea pentru a încerca rezolvarea unei situații de criză. Parlamentarii în cauză suntem noi, cei trimiși aici prin voința exprimată de prahoveni la alegerile de anul trecut, iar situația de criză descrie starea sistemului de sănătate din județul nostru. Presa din Prahova a lansat dezbaterea publică intitulată ”Sănătatea din Prahova, timpul pentru restart” și ne-a adresat invitația de a forma un grup de lucru menit să găsească și să urgenteze soluțiile care pot aduce o ameliorare a situației din sistem.
Și eu, și cei mai mulți dintre colegii mei parlamentari din Prahova, am răspuns pozitiv acestui demers. Ne-am angajat să constituim un grup de lucru care să funcționeze permanent și să genereze, rapid, un plan de acțiune. Am identificat, deja, împreună cu specialiştii care lucrează în domeniul sănătăţii (atât în zona administrativă, cât şi în zona actului medical propriu-zis), câteva direcţii pe care putem acţiona noi, parlamentarii, astfel încât să dăm o şansă relansării acestui domeniu aflat, în judeţul nostru, în mare suferinţă. Astfel, în virtutea angajamentului asumat, vom promova inițiative legislative care vizează, de exemplu, simplificarea birocrației la angajarea medicilor și a personalului medical, instituirea obligației angajatorului de a-i acorda o perioadă de odihnă medicului care a prestat 24 de ore de gardă, ori suplimentarea fondurilor alocate spitalelor prin Programul Național privind Infecțiile Nosocomiale, astfel încât, din aceste fonduri, să fie achitată integral și contravaloarea tratamentului pacienților diagnosticați cu boli cauzate de infecțiile nosocomiale.
Stimați colegi, am prezentat, pe scurt, activitatea grupului nostru de lucru de la Prahova, în speranța că acest model va fi replicat și de colegii din alte județe, ca răspuns la situațiile de criză cu care se confruntă sănătatea sau educația, finanțele sau investițiile din județul respectiv. Rețeta este simplă: voință politică și responsabilitate. Și, dacă tot am menționat cele două elemente, fără să am intenţia de a politiza această acţiune, afirm că mi-aş fi dorit ca reprezentanţii Uniunii Salvați România, altminteri extrem de vocali în denunţarea lipsei de implicare a clasei politice sau atunci când se autopropun salvatorii ţării, să participe la demersul nostru, al parlamentarilor prahoveni. Ar fi fost o bună ocazie să dovedească o minimă capacitate de a reduce distanţa dintre vorbăria goală la care par experţi, şi faptele concrete, la care sunt restanţieri.
Vă mulțumesc.>>

 

Articole Similare

Revenire spectaculoasa in Comisia Juridica din Senat: Faptele de coruptie nu se mai gratiaza!

Răsturnare de situație în Comisia Juridică din Senat: faptele de corupție nu se mai grațiază,

Presedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a anuntat pe cine il sprijina la conducerea partidului (VIDEO)

Președintele PNL Prahova și-a prezentat, luni, opțiunea în ceea ce privește candidații pentru funcția de

Ploiesti: Consilierii PSD propun achizitionarea salii de box de langa Upetrom

Ploiesti: Consilierii PSD propun achizitionarea salii de box de langa Upetrom

COMUNICAT Grupul consilierilor PSD solicită demararea procedurilor pentru achiziționarea Sălii de Box a municipiului Ploiești, sală

Iulian Dumitrescu: „Cei care alimenteaza teoria interventiei presedintelui Iohannis in competitia interna din PNL il desconsidera”

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a acordat un interviu în exclusivitate pentru max-media.ro, în care

A murit trezorierul PSD Ploiesti. Constantin Radan avea numai 69 de ani

Trezorierul organizației PSD Ploiești, Constantin Rădan, s-a stins din viață, miercuri, la doar 69 de