Muntenia News | Homepage

DENUNT-BOMBA! Vezi cine colecta cei 10% pentru Partid in Prahova

👤Scris de Gica Petrescu 🕔11.Mai 2017 Citit de 240 ori

De cand a inceput ancheta(2013) in celebrul dosar de evaziune de 35 milioane de euro, afaceristul Razvan Alexe, arestat pentru trafic de influenta, a lansat un sir de acuzatii extrem de grave la adresa multor politicieni si oameni de afaceri din judetul Prahova, sub forma unor denunturi.

Aceste denunturi au fost facute sistematic,la procurorul Negulescu zis „Portocala”, pe parcursul a 4 ani si vizau persoane importante din conducerea unor institutii, dar si politicieni, afaceristi, sau angajati ai acestora din urma.

Potrivit unor surse aflate in proximitatea lui Alexe, in ianuarie 2017, acesta ar fi depus cel mai recent denunt la DNA, impotriva lui Sebastian Ghita, in care a descris cu lux de amanunte cum in campania pentru alegerile locale din 2012 de la Ploiesti, Ghita ar fi fost cel care „colecta banii in cuantum de 10% din valoarea contractelor atribuite firmelor aflate sub influenta decidentilor politici din PSD”.

Interlopul povesteste cum Ghita Sebastian ar fi initiat procesul de „colectare” ce avea ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea alegerilor locale din Ploiesti, parlamentare, dar si pentru sustinerea „nevoilor financiare ale partidului la nivel central”.

Potrivit denuntului obtinut pe surse,  relatarea incepe astfel:

„Inainte de campania electorala din 2012, am participat la o discutie cu mai multi decidenti politici din cadrul Biroului Judetean Prahova al PSD printre care si Ghita Sebastian Aurelian, in care acesta, pe un ton rastit, a spus ca el s-a saturat sa aduca bani la partid si ca este nevoie de contributia tuturor, referindu-se la cei prezenti cat si la toate societatile comerciale care aveau contracte cu primariile din Prahova, dar si cu alte institutii publice”.

Alexe povesteste ca banii respectivi ii erau adusi lui Ghita Sebastian in numerar, chiar de reprezentantii societatilor comerciale mentionate. „Dupa colectarea lor, conform propriilor spuse, Ghita Sebastian ii contabiliza si ii configura ca si destinatie pentru sustinerea campaniei electorale pentru alegerile locale, parlamentare ce urmau a fi desfasurate dar si pentru sustinerea nevoilor financiare ale partidului la nivel central”, se mai arata in denunt.

Mai mult, afaceristul le descrie anchetatorilor cati bani au ajuns la Ghita si cum anume intra acesta din urma in posesia lor:

Redam paragraful din denunt in care apare numele firmelor de la care Sebastian Ghita ar fi colectat cate 10%:
„- contractul de lucrari atribuit de CJ Prahova societatii comerciale STAR T&D SRL Blejoi, reprezentata de Dumitru Ion, pentru modernizarea DJ Buda-Nedelea, din a carui valoare, 10% a fost colectata de acesta (Dumitru Ion, n.r.) si inmanata mie personal de la acesta prin intermediul lui Stefanescu Catalina. Suma mi-a fost remisa de aceasta in mai multe transe, fiind in cuantum de aprox. 600.000 lei, suma pe care la randul meu am predat-o integral lui Ghita Sebastian prin intermediul unei persoane trimisa de acesta.
contractele de deszapezire atribuite societatilor comerciale CAST SRL, STAR T&D SRL, CONI SA, in anul 2012/2013, din care, asa cum am aratat mai sus, s-a colectat suma de aprox. 1,5 milioane de lei, adusa la biroul meu din com. Tatarani de aceeasi persoana Stefanescu Catalina. Suma mentionata a fost remisa lui Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul mai multor persoane pe care le voi indica ulterior.”.
Denuntul continua cu detalierea listei de cheltuieli pentru care erau folositi banii colectati de Ghita: materiale folosite in campania electorala, tricouri, bannere, etc.

Straniu este faptul ca, in alte denunturi ale sale, Alexe sustine ca aceleasi sume provenind de la exact aceleasi firme, pentru aceleasi lucrari din 2012, au ajuns la cu totul alte persoane. Prin „rotatie”, Vlad Cosma(fost deputat), Daniel Alixandrescu (angajat in cadrul CJ Prahova) sau Daniel Petre, fostul sef al Finantelor Prahova, se numara printre „victimele” denunturilor facute in ultimii 4 ani de afaceristul Alexe la celebrul procuror Mircea Negulescu proaspat suspendat din cadrul DNA Ploiesti dupa mai multe dezvaluiri.

Articole Similare

Revenire spectaculoasa in Comisia Juridica din Senat: Faptele de coruptie nu se mai gratiaza!

Răsturnare de situație în Comisia Juridică din Senat: faptele de corupție nu se mai grațiază,

Presedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a anuntat pe cine il sprijina la conducerea partidului (VIDEO)

Președintele PNL Prahova și-a prezentat, luni, opțiunea în ceea ce privește candidații pentru funcția de

Ploiesti: Consilierii PSD propun achizitionarea salii de box de langa Upetrom

Ploiesti: Consilierii PSD propun achizitionarea salii de box de langa Upetrom

COMUNICAT Grupul consilierilor PSD solicită demararea procedurilor pentru achiziționarea Sălii de Box a municipiului Ploiești, sală

Iulian Dumitrescu: „Cei care alimenteaza teoria interventiei presedintelui Iohannis in competitia interna din PNL il desconsidera”

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a acordat un interviu în exclusivitate pentru max-media.ro, în care

A murit trezorierul PSD Ploiesti. Constantin Radan avea numai 69 de ani

Trezorierul organizației PSD Ploiești, Constantin Rădan, s-a stins din viață, miercuri, la doar 69 de