Muntenia News | Homepage
Si politia deruleaza o ancheta la Spitalul de Urgenta Ploiesti

Si politia deruleaza o ancheta la Spitalul de Urgenta Ploiesti

👤Scris de Georgiana Matei 🕔06.Dec 2013 Citit de 173 ori Sursa: MAX-MEDIA

Politia Prahova face cercetari in privinta unei firme care vinde materiale sanitare la poarta Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, dupa ce politistii au primit informatii ca magazinul vinde seringi si branule ale caror serii se regasesc pe facturile materialelor sanitare cumparate de spital.

Politistii din Prahova s-au autosesizat si au inceput cercetarile fata de o societate comerciala cu raspundere limitata care are ca obiect de activitate comert si care detine un chiosc la poarta Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti unde se vand atat obiecte de imbracaminte, papuci sau cosmetice, cat si materiale sanitare precum branule si seringi .

Potrivit unor surse din Politia Prahova, politistii au primit informatii conform carora in acest magazin ar fi fost scoase la vanzare branule si seringi ale caror serii apar trecute pe facturi de achizitii facute de Spitalul Judetean Ploiesti.

Sursele citate au declarat corespondentului MEDIAFAX ca pana in prezent nu s-a deschis dosar de cercetare penala, ci doar se fac verificari, urmand a se stabili, in functie de acestea, pasii legali care trebuie urmati. Acesti pasi ar fi, conform surselor citate, deschiderea unui dosar penal pe numele societatii sau o amenda aplicata respectivei firme.

La randul sau, chirurgul Dan Oprea, care prin afirmatiile sale a determinat Ministerul Sanatatii sa deschida o ancheta la SJU Ploiesti, a spus ca la nivelul spitalului circula, “sub forma de zvon”, informatii legate de faptul ca materiale sanitare cumparate pentru spital s-ar vinde la chioscul din apropierea unitatii medicale.

“Sunt tot felul de barfe. Se pare ca mai nou a intervenit Politia vizavi de vanzarea de materiale sanitare la chioscul din fata spitalului. Oamenii vorbesc ca seriile de pe seringi, branule, ar fi seriile care s-ar fi comandat si ar fi pe facturile din spital. Deci se pare ca ar fi un mic trafic, nu stiu daca e adevarat sau nu. Se cerceteaza chestia asta“, a declarat medicul Dan Oprea, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Chirurgul a precizat ca “de ani de zile” stie de la pacienti ca magazinele din preajma spitalului sunt aprovizionate cu astfel de materiale sanitare pe care le vand bolnavilor si ca a adus la cunostinta conducerii spitalului acest fapt.

“S-ar putea ca materialele astea achizitionate sa fie revandute prin chioscul din fata spitalului. Dar (comertul cu materiale sanitare -n.r.) e o treaba veche, de ani de zile o stiu. Eu am mai atras atentia conducatorilor spitalului despre traficul acesta, pentru ca am auzit de la pacienti. Nu-mi inchipuiam ca de unde cumperi ziare si batiste poti sa cumperi branule si mai stiu eu ce“, a mai spus Dan Oprea.

Articole Similare

Prahova:  Lovitura grea inainte de Paste, pentru contrabandistii de alcool contrafacut

Prahova: Lovitura grea inainte de Paste, pentru contrabandistii de alcool contrafacut

Politistii au ridicat o instalatie artizanala pentru contrafacerea bauturilor alcoolice, 220 de litri de alcool

Iulian Badescu si-ar putea pierde averea daca Primaria Ploiesti se constituie parte civila (UPDATE)

Iulian Badescu si-ar putea pierde averea daca Primaria Ploiesti se constituie parte civila (UPDATE)

UPDATE: Consiliul Local Ploiesti a aprobat astazi solicitarea DNA si a votat ca administratia sa

Prahova: Doi raniti, dupa ce o casa a explodat din cauza acumularii de gaze

Prahova: Doi raniti, dupa ce o casa a explodat din cauza acumularii de gaze

O casa din comuna prahoveana Gornet, satul Gornet Cuib, a explodat in aceasta dimineata, dupa

Raliul Brasovului blocheaza DN1 A si alte drumuri nationale sau judetene

Raliul Brasovului blocheaza DN1 A si alte drumuri nationale sau judetene

Desfasurarea Raliul Brasovului, prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2015, inchide traficului rutier

Nu va alarmati, miercuri, din cauza fortelor deplasate la Barajul Maneciu. Va fi doar un exercitiu

Nu va alarmati, miercuri, din cauza fortelor deplasate la Barajul Maneciu. Va fi doar un exercitiu

In data de 25.03.2014, incepand cu ora 10:00, se va desfasura un exercitiu cu forte