Muntenia News | Homepage

Detinutii din Ploiesti pot cere eliberarea de la… moastele Sf. (Mos) Nicolae

👤Scris de Stefan Pop 🕔18.Mar 2014 Citit de 605 ori Sursa: MAX-MEDIA

Racla cu moastele Sfantului Ierarh Nicolae, de la Parohia ,,Sfantul Gheorghe”-Nou din Bucuresti, va fi asezata spre inchinare, in data de 19 martie, in capela Penitenciarului Ploiesti.

La sfintele slujbe ce se vor savarsi in capela Penitenciarului din Ploiesti, alaturi de preotul de caritate al institutiei, pr. Georgian Alexandrescu, vor mai fi pr. Stefan Musat, protoiereul Protopopiatului Ploiesti, pr. Emil Nedelea Caramizaru, parohul Bisericii ,,Sfantul Gheorghe”-Nou din Capitala, pr. Florin Smarandi, coordonatorul preotilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, pr. Marin Ion, Penitenciarul Targsorul Vechi, pr. Mihail Spataru, secretarul Protopopiatului Ploiesti, pr. Daniel Stoica, coslujitor la Parohia ,,Sfintii Trei Ierarhi” din Ploiesti.

Racla, care contine mana sfantului, va sta o zi in penitenciar si la ea vor avea acces detinutii, dar si personalul inchisorii.

Sfantul Nicolae s-a nascut pe vremea imparatilor Diocletian (284-305) si Maximian (286-305), in cetatea Patara din Asia Mica. Parintii sai, Teofan si Nona, au murit in timpul unei molime, pe cand Sfantul era mic de ani, si, de aceea, a fost crescut de un unchi, care purta tot numele de Nicolae si era episcop al acelei cetati.

Acesta l-a invatat bunele deprinderi crestine si dreapta credinta, iar la varsta potrivita l-a randuit intre clericii Bisericii, apoi l-a hirotonit preot. Sfantul stralucea prin infranare, rugaciune, milostenie, dreptate si ravna inteleapta pentru cele sfinte.

De aceea, pentru nespusele lui virtuti a fost ales si hirotonit episcop al cetatii Mira, din Lichia. Fiind om cu frica lui Dumnezeu si propovaduind cu indrazneala dreapta credinta, a fost prins de autoritatile cetatii care, dupa ce l-au supus la torturi, l-au inchis in temnita impreuna cu alti crestini.

Dar, dupa ce Constantin cel Mare (306-337) a ajuns imparat al romanilor, cei care erau inchisi au fost eliberati si, impreuna cu ei, a fost eliberat si Sfantul Ierarh Nicolae.

Sfantul Ierarh Nicolae este cunoscut in popor ca Mos aducator de daruri, primul care soseste inaintea lui Mos Craciun.

Traditia este intemeiata pe una dintre minunile savarsite de Sfantul Nicolae care spune ca unui barbat saracit din cetatea Mira, care nu mai avea posibilitatea sa-si intretina fiicele, i-a venit un gand teribil, de a le oferi spre desfranare pentru a scapa de lipsuri.

Afland despre aceasta, Sfantul Nicolae a aruncat peste noapte trei pungi cu aur in casa acestuia, incat le-a salvat pe fete din primejdia iminenta, iar dupa o vreme, s-au putut casatori.

Articole Similare

Banchetul de clasa a 12-a, in Caragiale si LMV Ploiesti. Cum s-au imbracat elevele

Banchetul de clasa a 12-a, in Caragiale si LMV Ploiesti. Cum s-au imbracat elevele

In cele ce urmeaza, vi le vom prezenta pe cele mai frumoase 9 eleve ale

Prahova: Gabriel Sandu, ex ministrul Comunicatiilor, are din nou grave probleme cu legea

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Gabriel

Pana aici i-a fost: Sebastian Ghita a fost prins in Serbia si urmeaza sa fie extradat (FOTO)

Sebastian Ghiță a fost prins în țara vecină și urmează să fie extrădat, dar procedura

Perchezitii intr-o comuna prahoveana, la un barbat care producea alcool nefiscalizat

Perchezitii intr-o comuna prahoveana, la un barbat care producea alcool nefiscalizat

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări cu privire un bărbat de

Perchezitii in Ploiesti si Valenii de Munte, la persoane suspectate de proxenetism

Perchezitii in Ploiesti si Valenii de Munte, la persoane suspectate de proxenetism

La data de  11 aprilie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova și ai Direcţiei