Muntenia News | Homepage

Curtea de Apel Ploiesti i-a dat dreptate sefei DNA. Antena 3 si o parte din angajati, buni de plata

👤Scris de Maria Radu 🕔23.Mar 2018 Citit de 238 ori Sursa: ZDP

Kovesi proces Antena 3 la Curtea de Apel Ploiesti

Kovesi proces Antena 3 la Curtea de Apel PloiestiCurtea de Apel Ploiești s-a pronunțat, marți, în dosarul în care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată, pe latură civilă, postul Antena 3 și o parte din angajații acestuia, solicitând daune morale pentru defăimare.

Conform magistraților, postul TV și pârâții Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Grigore trebuie să achite 300.000 de lei. Decizia poate fi, însă, atacată cu recurs.

În același timp, Radu Tudor și Răzvan Savaliuc au scăpat de această povară financiară, instanța considerând că ei nu au vorbit în emisiunea incriminată la adresa dnei Kovesi.

Pe de altă parte, Antena 3 trebuie să ofere și scuze publice șefei DNA, în trei emisiuni Sinteza Zilei, dar și în timpul știrilor.

Iată soluția:

„Respinge cererile de repunere a cauzei pe rol formulate de apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu, de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian, precum şi de persoanele care au formulat cerere de intervenţie accesorie Bogdan Dumitru şi Stan Ioana-Sultana ca neîntemeiate. Respinge cererea de amânare a pronunţării formulată de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian ca neîntemeiată. Respinge apelul declarat de pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA ca nefondat. Admite apelurile declarate de reclamanta-pârâtă, de pârâtul Radu Tudor şi de pârâtul-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu. Schimbă în parte sentinţa în sensul că: Respinge acţiunea precizată formulată de reclamanta-pârâtă în contradictoriu cu pârâtul Radu Tudor şi cu pârâtul-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu ca neîntemeiată. Obligă pe pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, la plata sumei de 300 000 (trei sute mii)lei cu titlu de daune morale către reclamanta-pârâtă pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată. Obligă pe pârâţii SC Antena 3 SA şi Gâdea Mihai-Emanuel să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia, după cum urmează: – pe pârâta Antena 3 S.A. în cadrul fiecărui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum şi pe platforma online a acesteia.; – pe pârâtul Gâdea Emanuel-Mihai, în cadrul emisiunii realizate de acesta -„Sinteza Zilei”. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Respinge cererea de amendare cu 1000 lei a reclamantei-pârâte pentru exercitarea cu rea credinţă a apelului, cerere formulată de apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu, ca neîntemeiată. Obligă pe pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, la plata sumei 3650 lei cheltuieli de judecată către reclamanta-pârâtă, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu apărător ales în apel. Obligă pe apelanta reclamantă-pârâtă la 50 lei cheltuieli de judecată( taxă judiciară de timbru) către apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu. Ia act că apelantul-pârât Radu Tudor va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată.. Cu recurs în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii, ce se va depune la Curtea de Apel Ploieşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.03.2018.”

Articole Similare

Cea mai mare pensie din Prahova

Cea mai mare pensie din Prahova

Cea mai mare pensie din Prahova, calculată pe baza contribuțiilor sociale, este de aproximativ 16.000

Poiana Campina lovita de viitura

Poiana Campina lovita de viitura

O ploaie torentiala care a durat aproape doua ore a făcut prăpăd în Bobolia, Poiana

Sinaia întregește legăturile de prietenie dintre România şi Portugalia

Sinaia întregește legăturile de prietenie dintre România şi Portugalia

Cea mai cunoscută staţiune de pe Valea Prahovei, Sinaia – cunoscută drept “Perla Carpaţilor” –

Nereguli descoperite la fast-food-urile din Ploiesti

Nereguli descoperite la fast-food-urile din Ploiesti

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în perioada 29-31 mai 2018, campania privind identificarea

Avertisment de ultimă oră de la meteorologi

Avertisment de ultimă oră de la meteorologi

Canicula va cuprinde România săptămâna viitoare. Va fi primul val de căldură a verii, dar