Muntenia News | Homepage

VIDEO Cum arata trotuarele de la Piata Unirii la patru luni dupa reabilitare: pavaj spart, stalpi distrusi, ciment imprastiat

👤Scris de Ioana Popescu 🕔27.Mar 2014 Citit de 232 ori Sursa: STIRI

La nici patru luni de la terminarea lucrarilor, s-a ales deja praful de o investitie de peste jumatate de milion de euro. Trotuarele din Piata Unirii, una dintre cele mai circulate zone din Capitala, arata aproape la fel ca inainte sa fie reabilitate, cu pavaje sparte, stalpi distrusi sau bucati de ciment lasate la intamplare. Vina este aruncata pe cei care si-au instalat acolo tarabele cu martisoare. Lucrarea nu a fost nici macar receptionata, iar constructorul trebuie sa faca reparatiile necesare daca vrea sa fie platit.

Nu au trecut nici macar patru luni de cand muncitorii au pus ultima placa de granit in Piata Unirii. Gropile din trotuar si bucatile de ciment ii duc insa acum pe trecatori cu gandul la cu totul altceva decat la un trotuar modern.

Cele doua trotuare au fost reabilitate anul trecut. A fost schimbat pavajul, au fost instalati stalpi de protectie si au aparut suporturi moderne pentru flori, numai ca acum, zona arata deplorabil. Placile de granit au inceput sa se desprinda si sa se sparga, astfel incat se pot deplasa foarte usor. Nici stalpii de protectie nu au rezistat prea mult: fie au fost loviti, fie lipsesc deja.

Administratia Strazilor da vina pe comerciantii care si-au instalat tarabele pentru targurile de martisor. Institutia arata cu degetul si spre primariile de sector, care au dat autorizatii fara sa verifice modul in care vanzatorii protejeaza zona.

,,De 1 si 8 martie, Primaria Sector 3, respectiv Primaria Sector 5 au emis autorizatii de comercializare a accesoriilor cu ocazia Martisorului, comerciantii amplasandu-si tarabe pe trotuarul din fata Magazinului Unirea. La finalul celor 8 zile, inspectorii ASB au fotografiat bunurile distruse”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Strazilor Bucuresti remis Digi24.

Pentru ca lucrarea are o garantie de doi ani, Administratia Strazilor ii cere constructorului sa faca reparatii. Firma care s-a ocupat de lucrari spune ca in sarcina sa revine doar refacerea pavajului, care a fost distrus din neglijenta celor de la ASB.

,,O sa inlocuim dalele de granit sparte sau deteriorate. Am si facut solicitare scrisa la Administratia Strazilor sa monteze stalpisorii aceia de protectie, ca erau masini intrate pe parcare, inclusiv o macara”, a declarat intr-o interventie telefonica la Digi24 Catalin Popescu, director general adjunct Euroconstruct.

Lucrarile de modernizare a trotuarelor din Piata Unirii au durat mai bine de un an si au costat peste 600.000 de euro, bani din bugetul Primariei Capitalei.

Cititi si:

Articole Similare

Ipoteză surprinzătoare. Mircea Negulescu, fostul procuror al DNA Ploieşti, ascuns la munte de generalul Coldea VIDEO

Procurorul Mircea Negulescu, care a creat cel mai mare scandal legat de DNA o duce

Ministerul Sănătăţii: Scăderea preţului la medicamente nu este ameninţată sau pusă sub semnul îndoielii

Ministerul Sănătăţii: Scăderea preţului la medicamente nu este ameninţată sau pusă sub semnul îndoielii

Scăderea prețului la medicamente nu este amenințată sau pusă sub semnul îndoielii "sub nicio formă",

Un proiectil perforant a fost găsit de un pacient în curtea unui spital

Un proiectil perforant a fost găsit, vineri după-amiază, de către un pacient în curtea Spitalului

Adrian Severin i-a dezvăluit ministrului Toader abuzurile din spatele gratiilor

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat in noiembrie 2016 la 4 ani inchisoare cu executare, face

Veşti bune pentru studenţi: vor primi burse şi în vacanţe

Studenții vor primi burse și în vacanțe. Bursele, indiferent de tipul acestora, se vor acorda

Cele mai citite