Muntenia News | Homepage

Un drum mult prea ignorat

👤Scris de Georgiana Matei 🕔27.Mar 2014 Citit de 102 ori Sursa: STIRI

Un drum judetean care leaga judetele Brasov si Prahova ar putea fi o alternativa la aglomeratul Drum National 1. Asta au gandit si autoritatile din cele doua judete, atunci cand au cerut guvernului sa il transforme in acte, din drum forestier in drum judetean. Sperau sa obtina fonduri si sa il faca accesibil turistilor insa nici un guvern nu le-a acordat finantare. Asa ca drumul e plin de gropi si asfaltat doar pe bucati.

Drumul ce face legatura intre cele doua judete pe traseul Brasov- Sacele- Pasul Predelus- Valea Doftanei- Campina a fost clasificat ca Drum Judetean in anii 1970 si se intinde pe o distanta de 45 de kilometri. Pe mare parte din acest drum nu a fost turnat asfalt niciodata.

Conducatorii auto care intra pe acest drum risca sa nu ajunga la destinatie din cauza gropilor formate.

„Stiu ca ar putea sa-l scoata la Campina, dar cand cand or veni altii la putere”, spune un localnic.

„E ciudat ca nu il fac si mai ales ca poate fi folosit numai ca drum sa faca legatura intre Bucuresti si Brasov ar putea fi folosit si ca traseu turistic”, povesteste un alt localnic.

In 2008, Consiliul judetean Brasov si Consiliul judetean Prahova s-au asociat si au intentionat sa reabiliteze acest drum prin Programul National 10.000 de Drumuri Judetene, insa linia de finantare s-a blocat. Autoritatile din Brasov si-au propus ca in acest an sa finalizeze documentatia necesara ca sa obtina bani europeni. Asta in conditiile in care nu au reusit sa obtina bani de la bugetul de stat.

„Deci in acest an ne-am propus sa facem numai partea proiectare, deci efectiv acele documete necesare obtinerii finantarii”, a declarat Mihai Pascu – vicepresedinte Consiliul Judetean Brasov.

Primarii din localitatile situate de-a lungul acestei sosele spera ca pana la urma sa aiba asfalt in comune.

„Un drum judetean este benfic pentru dezvolatrea turismului, pentru dezvoltarea judeteului, pentru imbunatatirea infrastructurii. Acest drum este vital pentru localitatea Valea Doftanei, cat si pentru judetul Prahova si pentru traficul de pe DN1″, a declarat Ioan Manea – primar Valea Doftanei, jud. Prahova.

Articole Similare

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze în zonele de mare adâncime, atât pe mare, cât

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la nașterea copilului nu va mai fi dublată, proiectul fiind respins

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

În această perioadă foarte mulţi români îşi cumpără vacanţe pe bandă rulantă. Din păcate, unele

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

O fetiţă de opt ani din Iaşi a fost atacată de doi maidanezi şi muşcată

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Situaţie alarmantă pe Dunăre. Sloiurile de gheaţă au distrus mai multe pontoane, iar circulaţia pe

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10