Muntenia News | Homepage

Registrul Electoral, misiune dificila. De vina sunt calculatoarele vechi si lipsa de personal

👤Scris de David Dumitrescu 🕔27.Mar 2014 Citit de 196 ori Sursa: STIRI

Registrul Electoral, o aplicatie soft pe baza careia se va vota anul acesta pentru prima oara, da mari batai de cap autoritatilor locale. De vina sunt calculatoarele vechi, dar si lipsa de personal. Desi conducerea judetului sustine ca s-au facut simulari privind utilizarea softului si ca nu sunt probleme, realitatea din primarii este alta.

Misiunea oamenilor desemnati de primarii din comune sa se ocupe de Registrul Electoral este una dificila. Secretarul primariei din Apele Vii a apelat la varianta suna un prieten atunci cand a fost rugat sa ne arate pas cu pas cum intocmeste listele electorale pentru alegerile europarlamentare. Aici, sistemul a fost implementat de un an.

,,O singura data am intrat, atunci cand ni s-a spus sa intram inainte de a mergem la instruire”, spus Adriana Truica, secretar Primaria Apele Vii.

Daca aceasta persoana desemnata sa se ocupe de Registrul Electoral spune ca a participat la instructajele de utilizare, in alte primarii, omologii au facut perfectionarea dupa fisele puse la dispozitie de catre prefectura.

,,Nu am participat la aceste cursuri. Documentarea s-a facut in baza documentelor care ni s-au emis de catre prefectura”, a precizat Paula Pisica, secretar Primaria Castranova.

Primarii spun ca implementarea sistemului informatic pentru Registrul Electoral a pus o presiune in plus pe umerii autoritatii locale. Lipsa de personal, apartura de calcul invechita si internetul prost au pus mari probleme. Edilii stiu ca mai sunt doua luni pana la alegerile cand va fi folosit in premiera registrul si se roaga ca totul sa iasa bine.

,,Doamna secretara, avand un volum mare de munca, face fata, dar cu eforturi”, a spus Dumitru Macesanu, primar Castranova.

,,In ultimii ani nu am mai avut dreptul sa alocam bani pentru calculatoare, in schimb le-am mai reparat pe cele existente, am reparat imprimantele”, a precizat Augustin Stanciu, primar Apele Vii.

Autoritatile judetene sustin ca problemele care au aparut la simularea din august 2013 au fost rezolvate.

,,Deja au demonstrat pana in prezent ca se descurca. Ei au facut deja instruiri in acest sens, au fost verificati de mai multe ori in acest an de zile privind modul in care trebuie sa tina aceasta evidenta”, a precizat Ionel Ciobotea, subprefectul judetului Dolj.

Articole Similare

Ipoteză surprinzătoare. Mircea Negulescu, fostul procuror al DNA Ploieşti, ascuns la munte de generalul Coldea VIDEO

Procurorul Mircea Negulescu, care a creat cel mai mare scandal legat de DNA o duce

Ministerul Sănătăţii: Scăderea preţului la medicamente nu este ameninţată sau pusă sub semnul îndoielii

Ministerul Sănătăţii: Scăderea preţului la medicamente nu este ameninţată sau pusă sub semnul îndoielii

Scăderea prețului la medicamente nu este amenințată sau pusă sub semnul îndoielii "sub nicio formă",

Un proiectil perforant a fost găsit de un pacient în curtea unui spital

Un proiectil perforant a fost găsit, vineri după-amiază, de către un pacient în curtea Spitalului

Adrian Severin i-a dezvăluit ministrului Toader abuzurile din spatele gratiilor

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat in noiembrie 2016 la 4 ani inchisoare cu executare, face

Veşti bune pentru studenţi: vor primi burse şi în vacanţe

Studenții vor primi burse și în vacanțe. Bursele, indiferent de tipul acestora, se vor acorda

Cele mai citite