Muntenia News | Homepage

Profesori… in uniforma. Elevilor li s-a explicat ce este interzis prin lege

👤Scris de Georgiana Matei 🕔26.Mar 2014 Citit de 153 ori Sursa: STIRI

Politistii locali au intrat astazi la ore. Agentii au mers intr-un liceu din Timisoara pentru a sta de vorba cu elevii, despre preventie. Ce este interzis prin lege si ce consecinte au de suportat tinerii care sunt indisciplinati. Sunt doar o parte din temele abordate de profesorii „in uniforma”. Politistii locali vor tine orele de educatie preventiva in zece scoli din oras.

De la legislatie, la amenzi. Despre toate le-au vorbit politistii locali elevilor. Acestia din urma ne-au declarat: „Mi se pare foarte utila aceasta interventie pentru ca ne invata ce sa facem in diferite situatii”, „Invatam care sunt contraventiile si stim, apoi, sa nu le facem”, „Pentru a ne proteja de infractiuni, de pericolul de pe strada, din scoli”.

„Programul a demarat la initiativa Politiei Locale si are ca scop instruirea elevilor, cu privire la legislatia actuala”, afirma Liana Aldulescu, directorul liceului „J.L. Calderon” Timisoara.

„Comparativ cu 2012, anul trecut numarul cazurilor de violenta in Timisoara a fost mai mic”, spune Daniela Seracin, purtator de cuvant al Politiei Locale Timisoara. Iar in primul semestru din acest an an scolar, au fost inregistrate 31 de infractiuni. Cele mai multe probleme au fost sesizate in luna decembrie si au fost legate de folosirea necorespunzatoare a materialelor pirotehnice.

reporter: Ioana Sapianu

operator: Mihai Pop

Articole Similare

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze. O mare companie, interesată de Marea Neagră

România are rezerve importante de gaze în zonele de mare adâncime, atât pe mare, cât

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la naşterea copilului nu va mai fi dublată

Durata concediului paternal acordat la nașterea copilului nu va mai fi dublată, proiectul fiind respins

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

Cum să ne ferim de ţepele date de agenţiile de turism. La ce să fii atent

În această perioadă foarte mulţi români îşi cumpără vacanţe pe bandă rulantă. Din păcate, unele

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

Fetiţă de opt ani, muşcată de faţă de maidanezi

O fetiţă de opt ani din Iaşi a fost atacată de doi maidanezi şi muşcată

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Pontoane distruse de sloiuri pe Dunăre

Situaţie alarmantă pe Dunăre. Sloiurile de gheaţă au distrus mai multe pontoane, iar circulaţia pe

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10