Muntenia News | Homepage

Primul primar arestat la domiciliu. Sorin Bucurescu este acuzat de abuz in serviciu

👤Scris de Gica Petrescu 🕔17.Mar 2014 Citit de 303 ori Sursa: STIRI

Primul primar din Romania arestat la domiciu aduce confuzie la institutia pe care o conduce. Acuzat de abuz in serviciu, edilul este obligat sa nu plece din casa. De aici, problema. Refuza sa semneze acte daca nu este la birou, iar prefectul a ajuns sa intrebe la Ministerul de Interne daca primarul trebuie sau nu suspendat.

,,Am vrut sa ies intr-o zi. Am uitat pur si simplu. Am ajuns pana aici sa ies dupa un cocos. L-am lasat. A dat masina peste el. Asta este”, povesteste Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilesti.

Primarul este deja de patru zile arestat la domiciliu. In tot acest timp, cea mai importanta preocupare a sa este ingrijirea animalelor din curte. Cand termina treaba, edilul citeste noul Cod Penal.

,,Stiu ca, ori de cate ori vine politia, trebuie sa le raspund. Ca, daca nu, astazi am citit in Codul de Procedura Penala ca politistul desemnat cu supravegherea mea are voie sa intre in curte sau chiar in locuinta”, explica Sorin Bucurescu.

Primarul are o suprafata de aproxmativ 5.000 de metri patrati pe care se poate plimba, respectiv curtea casei. Daca insa un singur pas il face in exterior, ajunge direct in arestul politiei.

Pimarul a facut recurs. Pana la aflarea unei decizii isi face de lucru prin gospodarie.

Sorin Bucurescu este si acum primar in acte. Autoritatile nu stiu ce trebuie sa faca, masura arestului preventiv la domiciliu fiind una noua.

,,Domnul prefect s-a adresat cu o adresa MAI, prin care solicitam un punct de vedere asupra oportunitatii si legalitatii ordinului de suspendare. In alta ordine de idei, pana in prezent nu avem nicio comunicare”, a declarat Liviu Diaconescu, seful serviciului Legalitate din Prefectura Gorj.

Edilul a luat insa deja o decizie. ,,Nu mi se pare normal sa semnez documente de acasa”, sustine Sorin Bucurescu, primar Slivilesti.

Primarul din Slivilesti este acuzat de abuz in serviciu, dupa ce ar fi semnat o serie de acte cu ajutorul carora un om de afaceri din zona a obtinut, ulterior, peste 600.000 de lei drept despagubire de la fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia.

Barbatul a construit ilegal o casa intr-o zona despre care stia ca urma sa fie exploatata de societatea miniera. Acesta a primit banii dupa ce au inceput sapaturile si casa i-a fost demolata.

Cititi si:

Articole Similare

Distracţie periculoasă la paradă. Elevii care au terminat clasa a XII-a au atras atenţia întregului oraş VIDEO

Distracţie periculoasă la paradă. Elevii care au terminat clasa a XII-a au atras atenţia întregului oraş VIDEO

Elevii din Câmpina care au terminat clasa a XII-a au vrut să atragă atenţia întregului

Protest cu 1.000 de oi la primărie. Poliţiştii au intervenit VIDEO

Protest cu 1.000 de oi la primărie. Poliţiştii au intervenit VIDEO

Poliţiştii şi jandarmii au intervenit joi în Argeş ca să oprească o turmă de 1.000

Calea Victoriei redevine pietonală pe 3 şi 4 iunie.Traseul va fi un teren de joacă, dedicat Zilei Copilului

Calea Victoriei redevine pietonală pe 3 şi 4 iunie.Traseul va fi un teren de joacă, dedicat Zilei Copilului

Calea Victoriei redevine pietonală în perioada 3-4 iunie, între orele 10.00-21.00, când Primăria Capitalei organizează

CNAIR va controla inopinant şantierele cu ajutorul dronelor

CNAIR va controla inopinant şantierele cu ajutorul dronelor

CNAIR va controla inopinat şantierele cu ajutorul dronelor, procedura de achiziţie prin licitaţie publică a

Mircea Sandu, prins în caracatiţa imobiliară din Buftea, VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Mircea Sandu, prins în caracatiţa imobiliară din Buftea, VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Mircea Sandu, prins în tentaculele caracatiţei imobiliare stăpânite de Gheorghe Pistol, primarul oraşului Buftea. Citește

Cele mai citite

Cele mai noi stiri

Tragedie în Anglia: Toate cele cinci persoane care au murit în accidentul de pe o autostradă erau români VIDEO Cele cinci persoane care au murit în urma unui grav accident rutier produs pe o autostradă din Marea Britanie erau ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 Alertă falsă în urma intervenţiei soldaţilor şi poliţiştilor britanici la un colegiu din zona metropolitană a Manchester Autorităţile britanice au anunţat joi după-amiază că este vorba de o alertă falsă, după intervenţia soldaţilor şi poliţistilor la un ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 Democraţii vor să-i verifice conturile lui Trump, de la Deutsche Bank. Se caută date despre un transfer de 10 miliarde dolari din Rusia Membrii democraţi ai Camerei Reprezentanţilor din SUA au cerut miercuri informaţii de la Deutsche Bank despre eventuale conturi asociate preşedintelui ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 Theresa May anunţă în urma reuniunii comitetului de urgenţă COBRA că nivelul ameninţării teroriste va rămâne CRITIC Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat joi după-amiază că nivelul ameninţării teroriste va rămâne ”critic”, în urma unei decizii ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09 SORA atacatorului Salman Abedi: I-a răzbunat pe copiii morţi în Siria Sora atacatorului din Marea Britanie crede că Salman Abedi a întreprins atentatul pentru că dorea răzbunare după atacurile Statelor Unite ... Publicat vineri, 26 mai 2017 7:09