Muntenia News | Homepage

Ofundatie crestina ridica la Lugoj cu 26 de milioane de dolari celmai mare centru de servicii sociale din Romania

👤Scris de Georgiana Matei 🕔17.Mar 2014 Citit de 454 ori Sursa: STIRI

Lugojul li s-a parut americanilor de la Fundatia crestina Bashford locatia ideala pentru a ridica cel mai mare si modern centru de servicii sociale din Romania. Aici vor fi gazduite familii defavorizate, vor fi clinici pentru recuperare medicala, pentru dezintoxicare si dezalcolizare. Inclusiv o statie radio-tv!

Proiectul, unul extrem de complex, va fi ridicat pe 36 de fectare, Fundatia a achizitionat in urma cu mai mult timp acest teren la Lugoj, in extravilanul extins al municipiului, langa unul dintre cele mai atractive cartiere lugojene. Municipalitatea lugojeana a anuntat ca va ajuta la ridicarea investitiei urmand sa se ocupe de realizarea drumurilor de acces si a alimentarii cu energie electrica.

Investitia realizata de Fundatia Bashford in municipiul timisean Lugoj, va fi cel mai mare complex de servicii sociale private din Romania. ,,Va trebui pe viitor sa ne unim eforturile pentru a oferi impreuna ajutor celor defavorizati. Acest complex de servicii este un vis al fondatorului, dr. Theodore A. Bashford, care iata acum devine realitate si care, pot sa va spun ca este doar un inceput”, a declarat, luni, la Lugoj, Linda B. Vaughan, director executiv al fundatiei.

Complexul social va fi dotat cu o cladire multifunctionala pentru birouri, receptie, spatii de cazare pentru 50 de persoane, sala de mese, sala de conferinte pentru 100 de persoane, o clinica medicala (cu specializarile: medicina generala, interne, stomatologie, psihologie, psihiatrie, maternitate), un centru de recuperare pentru persoanele care au suferit diferite traume sau care sunt suferinde de anumite boli pentru care este necesara recuperarea fizica, dar va asigura, totodata, in premiera pentru zona de est a judetului Timis, atat asistenta medicala gratuita pentru persoanele defavorizate, cat si medicatia aferenta, necesara fiecarui pacient. Centrul va mai cuprinde: sase unitati de cazare pentru familii cu cinci copii, un camping pentru elevi (15 casute), o cladire dormitor pentru oamenii strazii, o cladire pentru dezintoxicare si dezalcoolizare, un camin de batrani (50 de locuri), o capela, statie radio-tv, un magazin cu circuit inchis, zece locuinte pentru angajatii permanenti, doua unitati de cazare pentru lucratorii ocazionali (100 de persoane), o sala de sport si bazine de inot (acoperit si descoperit), terenuri de fotbal, tenis, baschet si golf, herghelie cu centru de echitatie, gospodarie de apa, statie pentru epurarea apelor uzate, etc. In cadrul complexului vor mai fi create ateliere de mica productie industriala si microferme agricole, care sa deserveasca centrul: o crescatorie de peste, o hala depozit, un atelier de tamplarie, garaje si atelier mecanic pentru vehiculele si masinile proprii.

,,Fundatia Bashford s-a angajat sa aiba grija de oamenii saraci, fara adapost si nevoiasi, femei, copii, varstnici, prin asigurarea in primul rand a necesitatilor fizice: hrana, imbracaminte, adapost, dar suportului mental, prin consiliere si ingrijire. Vreau sa multumesc din suflet oamenilor credinciosi din Fundatia Bashford ca au ales orasul Lugoj pentru aceasta investitie si sa mentionez ca acum este randul cetatenilor orasului Lugoj sa se mobilizeze pentru a sprijini aceasta investitie si pe acesti prieteni din America” a mentionat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Trebuie spus ca la noul complex vor fi create si 130 de locuri de munca, ceea ce va ajuta si la reducerea ratei somajului din zona.

Articole Similare

Mai multe oase umane au fost găsite în curtea unei familii din Arad. Poliţiştii fac cercetări

Mai multe oase umane au fost găsite în curtea unei familii din Arad. Poliţiştii fac cercetări

Mai multe oase de copii şi adulţi, inclusiv cranii, au fost descoperite, miercuri după-amiază, în

Caz şocant la Satu Mare: O pacientă de 45 de ani s-a spânzurat în salon

Caz şocant la Satu Mare: O pacientă de 45 de ani s-a spânzurat în salon

O pacientă s-a spânzurat în Spitalul Județean din Satu Mare unde era internată, potrivit Presa

Detalii de ultimă oră despre deţinutul care s-a sinucis la Rahova. Bărbatul avea cancer în fază terminală

Detalii de ultimă oră despre deţinutul care s-a sinucis la Rahova. Bărbatul avea cancer în fază terminală

Familia deţinutului care s-a sinucis săptămâna trecută la Penitenciarul Rahova vrea să dea statul român

România va candida pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente

România va candida pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente

România își va prezenta candidatura pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA),

Martor în dosarul Mazăre: Primarul şi Elan Schwartzenberg erau frecvent văzuţi la restaurant, la primărie sau la concursuri nautice

Martor în dosarul Mazăre: Primarul şi Elan Schwartzenberg erau frecvent văzuţi la restaurant, la primărie sau la concursuri nautice

Un fost director din Primăria Constanţa, audiat ca martor, miercuri, la instanţa supremă, în dosarul