Muntenia News | Homepage

Ofundatie crestina ridica la Lugoj cu 26 de milioane de dolari celmai mare centru de servicii sociale din Romania

👤Scris de Georgiana Matei 🕔17.Mar 2014 Citit de 555 ori Sursa: STIRI

Lugojul li s-a parut americanilor de la Fundatia crestina Bashford locatia ideala pentru a ridica cel mai mare si modern centru de servicii sociale din Romania. Aici vor fi gazduite familii defavorizate, vor fi clinici pentru recuperare medicala, pentru dezintoxicare si dezalcolizare. Inclusiv o statie radio-tv!

Proiectul, unul extrem de complex, va fi ridicat pe 36 de fectare, Fundatia a achizitionat in urma cu mai mult timp acest teren la Lugoj, in extravilanul extins al municipiului, langa unul dintre cele mai atractive cartiere lugojene. Municipalitatea lugojeana a anuntat ca va ajuta la ridicarea investitiei urmand sa se ocupe de realizarea drumurilor de acces si a alimentarii cu energie electrica.

Investitia realizata de Fundatia Bashford in municipiul timisean Lugoj, va fi cel mai mare complex de servicii sociale private din Romania. ,,Va trebui pe viitor sa ne unim eforturile pentru a oferi impreuna ajutor celor defavorizati. Acest complex de servicii este un vis al fondatorului, dr. Theodore A. Bashford, care iata acum devine realitate si care, pot sa va spun ca este doar un inceput”, a declarat, luni, la Lugoj, Linda B. Vaughan, director executiv al fundatiei.

Complexul social va fi dotat cu o cladire multifunctionala pentru birouri, receptie, spatii de cazare pentru 50 de persoane, sala de mese, sala de conferinte pentru 100 de persoane, o clinica medicala (cu specializarile: medicina generala, interne, stomatologie, psihologie, psihiatrie, maternitate), un centru de recuperare pentru persoanele care au suferit diferite traume sau care sunt suferinde de anumite boli pentru care este necesara recuperarea fizica, dar va asigura, totodata, in premiera pentru zona de est a judetului Timis, atat asistenta medicala gratuita pentru persoanele defavorizate, cat si medicatia aferenta, necesara fiecarui pacient. Centrul va mai cuprinde: sase unitati de cazare pentru familii cu cinci copii, un camping pentru elevi (15 casute), o cladire dormitor pentru oamenii strazii, o cladire pentru dezintoxicare si dezalcoolizare, un camin de batrani (50 de locuri), o capela, statie radio-tv, un magazin cu circuit inchis, zece locuinte pentru angajatii permanenti, doua unitati de cazare pentru lucratorii ocazionali (100 de persoane), o sala de sport si bazine de inot (acoperit si descoperit), terenuri de fotbal, tenis, baschet si golf, herghelie cu centru de echitatie, gospodarie de apa, statie pentru epurarea apelor uzate, etc. In cadrul complexului vor mai fi create ateliere de mica productie industriala si microferme agricole, care sa deserveasca centrul: o crescatorie de peste, o hala depozit, un atelier de tamplarie, garaje si atelier mecanic pentru vehiculele si masinile proprii.

,,Fundatia Bashford s-a angajat sa aiba grija de oamenii saraci, fara adapost si nevoiasi, femei, copii, varstnici, prin asigurarea in primul rand a necesitatilor fizice: hrana, imbracaminte, adapost, dar suportului mental, prin consiliere si ingrijire. Vreau sa multumesc din suflet oamenilor credinciosi din Fundatia Bashford ca au ales orasul Lugoj pentru aceasta investitie si sa mentionez ca acum este randul cetatenilor orasului Lugoj sa se mobilizeze pentru a sprijini aceasta investitie si pe acesti prieteni din America” a mentionat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Trebuie spus ca la noul complex vor fi create si 130 de locuri de munca, ceea ce va ajuta si la reducerea ratei somajului din zona.

Articole Similare

Petre Lăzăroiu, judecătorul CCR care a acuzat presiuni din partea unui consilier prezidenţial: Nu am votat niciodată cu PSD

Petre Lăzăroiu, judecătorul CCR care a acuzat presiuni din partea unui consilier prezidenţial: Nu am votat niciodată cu PSD

Petre Lăzăroiu, judecător CCR, care a acuzat presiuni din partea Cotroceniului prin consilierul prezidenţial Simina

Mai multe străzi şi subsoluri din Bucureşti şi din Ilfov, inundate din cauza ploii

Mai multe străzi şi subsoluri din Bucureşti şi din Ilfov, inundate din cauza ploii

În urma ploii de duminică, mai multe străzi şi subsoluri din Bucureşti şi din Ilfov

Statistici îngrijorătoare. Aproape 100.000 de copii au părinţii plecaţi la muncă în străinătate

Statistici îngrijorătoare. Aproape 100.000 de copii au părinţii plecaţi la muncă în străinătate

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţii plecaţi la muncă în străinătate

Patru persoane, rănite şi transportate la spital în urma unui accident în Copşa Mică FOTO

Patru persoane, rănite şi transportate la spital în urma unui accident în Copşa Mică FOTO

Patru persoane au fost rănite duminică după-amiază după ce două maşini s-au ciocnit în judeţul

Huliganii, urcaţi pe maşina Poliţiei. Scene incredibile la Bârlad, oamenii legii sunt ameninţaţi VIDEO

Huliganii, urcaţi pe maşina Poliţiei. Scene incredibile la Bârlad, oamenii legii sunt ameninţaţi VIDEO

Mai mulţi tineri s-au urcat pe maşina poliţiei, la Bârlad, şi au început să sară