Muntenia News | Homepage

Oaradeanca a nascut la Timisoara un baietel perfect sanatosdupa un transplant de ficat

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔10.Mar 2014 Citit de 318 ori Sursa: STIRI

Medicii timisoreni au reusit sa aduca zambetul pe buzele aradencei Anamaria Narai dupa ani buni de asteptare. Chiar daca a trecut printr-un transplant hepatic, chiar daca nu a avut voie sa ramana insarcinata ani buni, ea a reusit sa duca la bun sfarsit o sarcina si sa nasca la timp un baietel.

Este cel de-al treilea caz medical de acest tip inregistrat in Romania, primul in aceasta parte a tarii.

,,Mi-am dorit mai mult decat orice un copil. Am avut problemele de sanatate, am suferit transplantul de ficat si in primul an nu am avut sub nici o forma voie sa raman insarcinata. Eram dispusa la orice, chiar si sa adopt un copil. Din fericire, totul a decurs foarte bine ai am nascut un baietel, a fost cea mai mare minune”, ne-a declarat Anamaria Narai.

Atunci cand tot personalul medical din Timisoara si din Bucuresti care s-a aflat de pacienta pe durata sarcinii se astepta la aparitia de complicatii, sarcina a decurs perfect si Anamaria a nascut la timp, fara nici un fel de complicatii, un baietel de nota zece. ,,A fost un efort important. Am avut un regim de viata perfect, unul alimentar ireprosabil, dar nu spartan. Disciplina a insemnat ca nu am avut voie sa iau nici macar un piramidon fara sa cer voie medicilor acest lucru, sa am o viata ordonata. In ceea ce priveste alimentatia am avut un regim normal, nu unul dus la extreme. A fost ambitia mea, dorinta mea de a avea acest copil”, a mai spus Anamaria.

Povestea ei a inceput in urma cu mai multi ani, cand a avut primele probleme de sanatate, legate de ficat. ,,Situatia mea medicala era una destul de grava. Problemele avansate ale ficatului nu mi-au permis sa raman insarcinata. Medicii mi-au precizat clar acest lucru. Nu puteam avea o sarcina”, ne-a declarat aradeanca.

Dupa ce a fost pusa pe lista de asteptare a beneficiarilor unui transplant hepatic, dupa trei ani de asteptare a avut norocul sa beneficieze de un transplant. Din pacate, cel putin un an dupa transplant nu a avut voie sa ramana insarcinata.

Din fericire, cu sprijinul acordat de medicii timisoreni de la o clinica privata a reusit sa isi indeplineasca dorinta cea mai mare a vietii. ,,Ea a ramas insarcinata pe cale naturala, nu a fost nevoie de nici o interventie exterioara (n.r fertilizare in vitro)”, am aflat de la medicul Raluca Sabau, medicul curant al Anamariei. Ea i-a fost alaturi pe intreaga durata a sarcinii, a supravegheat-o indeaproape atat pe mama cat si fatul pe intreaga durata a sarcinii. ,,Am supravegheat fatul din primele saptamani ale sarcinii, sa urmarim eventualele efecte care ar putea aparea in urma medicatiei necesare in cazul transplantului. Din pacate, literatura de specialitate este foarte putina in domeniu. A fost nevoie sa consultam mai ales literatura medicala de specialitate, am discutat tot timpul cu medicii de la Institutul Fundeni, acolo unde a avut loc transplantul hepatic”, a mai spus Raluca Sabau.

Transplantul hepatic presupune o medicamentatie specifica cu pastile imunosupresoare, special pentru ca noua grefa hepatica sa nu fie respinsa de corp. ,,In timpul sarcinii fluxul sanguin creste, iar aceasta creeaza presiune asupra ficatului. In aceasta perioada, impreuna cu sarcina, anumiti hormoni produsi de ficat cresc. Cand a ajuns la noi, in urma cu doi ani, pacienta a fost diagnosticata si cu cancer de col uterin, asa ca a trebuit sa o tratam ca apoi sa poata ramane insarcinata. Ne-am pregatit pentru toate complicatiile care ar fi putut sa apara, pentru ca nu ne-am mai confruntat cu un asemenea caz”, a precizat si medicul Konstantinos Giatras, membru al echipei care s-a ocupat de Anamaria.

La patru zile de la nastere Anamaria se simte perfect, la fel si baietelul care a primit nota maxima la nastere. „Sunt in forma maxima si plina de optimism. Sunt tanara si ca orice femeie, mi-am dorit un copil. Am fost disciplinata pe toata perioada graviditatii si am ajuns cu bine la sfarsit”, spune femeia de 35 de ani.

Articole Similare

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018. Cum se calculează MEDIA DE ADMITERE la liceu. FORMULA DE CALCUL pentru 2018

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018. Cum se calculează MEDIA DE ADMITERE la liceu. FORMULA DE CALCUL pentru 2018

Daca te-ai intrebat cum se calculeaza media de admitere la liceu, citeste in continuare. Citește

CALENDAR AN SCOLAR. Patru vacanţe, la anul, pentru elevi. Structura anului şcolar 2018-2019. Când se întorc la ore

CALENDAR AN SCOLAR. Patru vacanţe, la anul, pentru elevi. Structura anului şcolar 2018-2019. Când se întorc la ore

Structura anului școalar 2018-2019 a fost făcută publică de Ministerul Educației. Elevii care au intrat

Aglomeraţie şi nervi la Casa de Pensii. Peste 200 de pensionari s-au călcat în picioare pentru bilete de tratament subvenţionate VIDEO

Aglomeraţie şi nervi la Casa de Pensii. Peste 200 de pensionari s-au călcat în picioare pentru bilete de tratament subvenţionate VIDEO

Aglomeraţie şi nervi la Casa de Pensii Bihor. Peste 200 de pensionari s-au călcat în

Anchetatorii au făcut profilul criminalului fetiţei de 5 ani din Baia Mare. "Este un adult nedezvoltat, astenic…"

Anchetatorii au făcut profilul criminalului fetiţei de 5 ani din Baia Mare. "Este un adult nedezvoltat, astenic…"

Ancheta în cazul Esterei, fetița violată și ucisă în Baia Mare e departe de a

Pateuri expirate de un an, într-un hipermarket din Timişoara

Pateuri expirate de un an, într-un hipermarket din Timişoara

Un bărbat din Timişoara a avut parte de o surpriză neplăcută când a mers la