Muntenia News | Homepage

O tanara din Oradea are nevoie de 60.000 de euro ca sa urmeze un tratament revolutionar impotriva cancerului

👤Scris de Ioana Popescu 🕔21.Mar 2014 Citit de 566 ori Sursa: STIRI

Un tratament pentru cancer care a primit premiul Nobel in 2011 ar putea insemna sansa la viata pentru mii de bolnavi. Este vorba despre tratamentul cu celule dendritice, de fapt un vaccin special, aproape necunoscut la noi si nedecontat de statul roman. Singurele clinici din lume care ofera acest vaccin se afla in Statele Unite si in Germania, insa costurile sunt uriase.

1 decembrie 2011. A fost ziua in care Ana-Maria a aflat, la doar 23 de ani, ca o boala cumplita ii devoreaza corpul. In mai putin de o saptamana se afla pe masa de operatie, unde specialistii i-au indepartat tumora cerebrala. A urmat cure de radioterapie si chimioterapie, insa dupa un an boala a recidivat.

„A recidivat in 2013 si in vara am fost operata din nou, in acelasi loc si dupa aceea am facut chimioterapie”, isi aminteste Ana-Maria Craciun de chinurile prin care a trecut.

„Cel mai greu moment a fost chimioterapia, si eu ca si Ana am fost chiriasii spitalului”, recunoaste Adrian Craciun, sotul Anei-Maria.

Un tratament revolutionar poate fi salvator

Fratele Anei a aflat intamplator, de la un prieten, de existenta unui tratament revolutionar, bazat pe un vaccin creat de cercetatorul canadian Ralph Steinman. Acesta a fost recompensat pentru descoperirea sa cu premiul Nobel pentru Medicina in 2011.

„Incercam sa realizam un vaccin care sa foloseasca o alta parte a sistemului de aparare a organismului: celulele T. Aceste celule rezista la SIDA, la malarie, la alte infectii si, de asemenea, pot rezista la cancer. In timpul cercetarilor noastre am descoperit ca celulele dendritice pot invata celule T cum sa formuleze un raspuns la boala”, explica atunci Ralph Steinman, cercetator la Rockefeller University.

„Aceste celule dendritice sunt un vehicul pentru anumite proteine, peptide, ce urmeaza sa semnalizeze altor elemente celulare din sistemul imun un pericol. Unul din efectele cele mai importante de fapt e reprezentat de scaderea tumorii. Exista trialuri care afirma disparitia tumorii”, completeaza prof. dr. Eugen Carasevici, seful Laboratorului de Imunologie si Genetica din Iasi.

Tratamentul este aplicat in mai multe clinici si centre de cercetare din lume, iar cel la care vrea sa ajunga Ana Maria este in Germania.

60 de mii de euro e acum pretul vietii tinerei din Oradea

…o suma enorma pentru veniturile de 1300 de lei pe luna ale Anei si ale sotului ei.

„Nu este decontat de catre statul roman, nu este decontat nici macar de catre statul german”, spune Rares Zbucea, fratele Anei-Maria.

Ca sa stranga banii pentru tratament, familia si prietenii Anei-Maria au creat o pagina de pe internet – pentruanamaria.ro – unde sunt oferite detalii despre cazul tinerei.

Doritorii pot face face donatii pe saitul creat pentru Ana Maria ori sa trimita 2 euro printr-un mesaj la numarul 8826. Asa o pot ajuta pe tanara sa-si indeplineasca dorintele:

„Sa…ma fac bine si sa am un copil in viitor, sa lupt pentru sansa mea.”

reporteri: Andrea Crisan, Zica Costin

operator: Tiberiu Catriscau

Articole Similare

Contre între Bodog şi Arafat pe tema ambulanţelor. Bodog: Licitaţia nu mai e valabilă. Arafat: Vor muri oameni. Reacţia lui Grindeanu

Contre între Bodog şi Arafat pe tema ambulanţelor. Bodog: Licitaţia nu mai e valabilă. Arafat: Vor muri oameni. Reacţia lui Grindeanu

Ministrul Săntătăţii, Florian Bodog, susţine că licitaţia demarată de IGSU pentru acordul-cadru de achiziţionare a

Panică printre zeci de călători CFR. Un tren a luat foc în mers

Panică printre zeci de călători CFR. Un tren a luat foc în mers

A fost panică printre zeci de călători CFR duminică seară. Trenul accelerat Sighetu Marmaţiei –

Prinţul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB din Cluj

Prinţul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB din Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai va decerna Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales, titlul de Doctor Honoris

Elevii de la şcoala 141 au fost mutaţi la o altă şcoală din apropiere

Elevii de la şcoala 141 au fost mutaţi la o altă şcoală din apropiere

Situație incredibilă la școala din Capitală unde s-a prăbuşit tavanul. În luni dimineață, cursurile ar

România a exportat băuturi şi tutun de peste 557 milioane de euro, în primele două luni din 2017

România a exportat băuturi şi tutun de peste 557 milioane de euro, în primele două luni din 2017

România a exportat, în primele două luni din 2017, băuturi și tutun în valoare de