Muntenia News | Homepage

O tanara de 19 ani este in stare critica dupa trei operatii nereusite. Ministerul Sanatatii cere ancheta

👤Scris de Elena Popa 🕔28.Mar 2014 Citit de 1.299 ori Sursa: STIRI

Ancheta la Maternitatea Elena Doamna din Iasi dupa ce o tanara de 19 ani a ajuns in spital pentru o operatie fara riscuri majore, iar acum se zbate intre viata si moarte. Fata a ajuns la spital din cauza unei sarcini extrauterine, iar in ultimele 24 de ore a fost operata de trei ori. A suferit hemoragii puternice, iar acum este in coma indusa. Medicii incearca sa-i salveze viata, insa starea ei este critica. Pana acum i-au fost transfuzati 8 litri de sange, insa stocurile se termina, iar doctorii au apelat la oamenii obisnuiti sa doneze.

Ministrul Sanatatii vrea sa afle ce s-a intamplat cu tanara de numai 19 ani sanatoasa tun, dar care a avut ghinionul unei sarcini extrauterine. A ajuns la spital pentru o operatie de rutina, insa acum se zbate sa traiasca, iar nimeni nu intelege cum s-a ajuns aici.

,,Eu am decis inca de dimineata sa trimit un control si la maternitate si la spitalul respectiv, am si sesizat Colegiul Medicilor pentru un presupus caz de malpraxis,” a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

,,Ministerul Sanatatii a dispus efectuarea unor verificari la Maternitatea Elena Doamna in privinta acestui caz, verificari facute de Directia de Sanatate Publica si Consiliul Judetean,” a explicat Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al DSP Iasi.

Familia tinerei nu mai are liniste. Rudele vor sa afle ce s-a intamplat cu fata, de ce o banala interventie a adus-o intr-o stare atat de grava.>

Fata este in coma indusa dupa ce in ultimele 24 de ore a fost supusa la trei interventii chirugicale. La prima operatie s-a incercat intreruperea unei sarcini extrauterine. Din cauza unor hemoragii aparute post operator au urmat alte doua interventii. Depasiti de situatie, medicii de la maternitatea ,,Elena Doamna” au cerut transferul fetei la spitalul de urgenta.

,,Pacienta este sub aparate este intubata ventilata mecanic si intr-o stare de coma indusa artificial. Este vorba de o pacienta cu multiple disfunctii organice, se fac eforturi pentru salvarea ei,” a explicat Gabriel Perianu, purtatorul de cuvant al Spitalului Sfantul Spiridon.

In urma celor trei operatii, tanara a pierdut cantitati mari de sange. I-au fost transfuzati opt litri. Dar stocurile sunt pe cale sa se termine, iar medicii au cerut oamenilor obisnuiti sa doneze sange.

,,Fac orice pentru a o salva. Si o bucata din inima daca ar fi taiata si accepta sa o taie ca sa o vad inapoi cum era, cum era inainte ca cineva sa-si bata joc de ea,” spune Mihai Podovei, unchiul fetei.

,,Progrese s-au facut, sunt mici dar totusi este o cale ascendenta pe care ne indreptam si speram ca vom reusi din aceasta situatie critica,” spune prietenul fetei.

Monica are grupa 01 pozitiv, una rara, si nu poate primi sange decat de la donatorii care au exact aceasta grupa sangvina.

,,Posesorul grupei 0 in calitate de pacient sau de primitor nu poate sa primeasca de la alte grupe de sange. Din acest motiv sangele ar trebui sa fie administrat strict pe grupa respectiva,” a explicat Lavinia Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzii Iasi.

Articole Similare

CCR: Transferul unui imobil de la RA-APPS la SRI s-a făcut cu încălcarea unei hotărâri judecătoreşti

CCR: Transferul unui imobil de la RA-APPS la SRI s-a făcut cu încălcarea unei hotărâri judecătoreşti

Transmiterea unui imobil din Olănești din administrarea RA-APPS în cea a SRI s-a făcut cu

TRAGEDIE fără margini! Roxana, o tânără mămică care a ales să se sacrifice pentru fiica ei, A MURIT. Avea 26 de ani

TRAGEDIE fără margini! Roxana, o tânără mămică care a ales să se sacrifice pentru fiica ei, A MURIT. Avea 26 de ani

Roxana Dragomir, o tânără de 26 de ani care a ales să se sacrifice pentru

SRI a participat la un exerciţiu antiterorist la Ambasada Israelului

SRI a participat la un exerciţiu antiterorist la Ambasada Israelului

Un exercițiu de intervenție contrateroristă a avut loc, sâmbătă, la Ambasada Israelului, la acțiune participând

ACUZAŢII de ABUZ într-un dosar girat de procurorul Augustin Lazăr. Un român urmează să îşi piardă casa VIDEO

ACUZAŢII de ABUZ într-un dosar girat de procurorul Augustin Lazăr. Un român urmează să îşi piardă casa VIDEO

Caz disperat al unui român care urmează să îşi piardă casa, după ce a fost

Acoperişuri smulse de vântul puternic în Mehedinţi VIDEO

Acoperişuri smulse de vântul puternic în Mehedinţi VIDEO

Rafalele de vânt au făcut ravagii în ţară, informează România TV. Mai multe acoperişuri ale