Muntenia News | Homepage

O tanara de 19 ani este in stare critica dupa trei operatii nereusite. Ministerul Sanatatii cere ancheta

👤Scris de Elena Popa 🕔28.Mar 2014 Citit de 1.294 ori Sursa: STIRI

Ancheta la Maternitatea Elena Doamna din Iasi dupa ce o tanara de 19 ani a ajuns in spital pentru o operatie fara riscuri majore, iar acum se zbate intre viata si moarte. Fata a ajuns la spital din cauza unei sarcini extrauterine, iar in ultimele 24 de ore a fost operata de trei ori. A suferit hemoragii puternice, iar acum este in coma indusa. Medicii incearca sa-i salveze viata, insa starea ei este critica. Pana acum i-au fost transfuzati 8 litri de sange, insa stocurile se termina, iar doctorii au apelat la oamenii obisnuiti sa doneze.

Ministrul Sanatatii vrea sa afle ce s-a intamplat cu tanara de numai 19 ani sanatoasa tun, dar care a avut ghinionul unei sarcini extrauterine. A ajuns la spital pentru o operatie de rutina, insa acum se zbate sa traiasca, iar nimeni nu intelege cum s-a ajuns aici.

,,Eu am decis inca de dimineata sa trimit un control si la maternitate si la spitalul respectiv, am si sesizat Colegiul Medicilor pentru un presupus caz de malpraxis,” a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

,,Ministerul Sanatatii a dispus efectuarea unor verificari la Maternitatea Elena Doamna in privinta acestui caz, verificari facute de Directia de Sanatate Publica si Consiliul Judetean,” a explicat Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al DSP Iasi.

Familia tinerei nu mai are liniste. Rudele vor sa afle ce s-a intamplat cu fata, de ce o banala interventie a adus-o intr-o stare atat de grava.>

Fata este in coma indusa dupa ce in ultimele 24 de ore a fost supusa la trei interventii chirugicale. La prima operatie s-a incercat intreruperea unei sarcini extrauterine. Din cauza unor hemoragii aparute post operator au urmat alte doua interventii. Depasiti de situatie, medicii de la maternitatea ,,Elena Doamna” au cerut transferul fetei la spitalul de urgenta.

,,Pacienta este sub aparate este intubata ventilata mecanic si intr-o stare de coma indusa artificial. Este vorba de o pacienta cu multiple disfunctii organice, se fac eforturi pentru salvarea ei,” a explicat Gabriel Perianu, purtatorul de cuvant al Spitalului Sfantul Spiridon.

In urma celor trei operatii, tanara a pierdut cantitati mari de sange. I-au fost transfuzati opt litri. Dar stocurile sunt pe cale sa se termine, iar medicii au cerut oamenilor obisnuiti sa doneze sange.

,,Fac orice pentru a o salva. Si o bucata din inima daca ar fi taiata si accepta sa o taie ca sa o vad inapoi cum era, cum era inainte ca cineva sa-si bata joc de ea,” spune Mihai Podovei, unchiul fetei.

,,Progrese s-au facut, sunt mici dar totusi este o cale ascendenta pe care ne indreptam si speram ca vom reusi din aceasta situatie critica,” spune prietenul fetei.

Monica are grupa 01 pozitiv, una rara, si nu poate primi sange decat de la donatorii care au exact aceasta grupa sangvina.

,,Posesorul grupei 0 in calitate de pacient sau de primitor nu poate sa primeasca de la alte grupe de sange. Din acest motiv sangele ar trebui sa fie administrat strict pe grupa respectiva,” a explicat Lavinia Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzii Iasi.

Articole Similare

Accident cu şase victime între Bran şi Predeluţ

Accident cu şase victime între Bran şi Predeluţ

Un grav accident de circulaţie a avut loc între Bran şi Predeluţ. Şase persoane au

Telefoanele Nokia vor reintra pe piaţă începând cu 2017

Telefoanele Nokia vor reintra pe piaţă începând cu 2017

După ce Microsoft a anunţat că nu va mai lansa telefoane Nokia, compania americană a

Elevii nu vor mai participa la CURSURI de EDUCAŢIE SEXUALĂ decât în anumite condiţii. Care sunt acestea

Elevii nu vor mai participa la CURSURI de EDUCAŢIE SEXUALĂ decât în anumite condiţii. Care sunt acestea

Viitorii senatori vor trebui să constate, în prima şedinţă de plen dedicată proiectelor de lege,

Încăierare în club, intervenţie în forţă. Bodyguarzii au folosit spray lacrimogen

Încăierare în club, intervenţie în forţă. Bodyguarzii au folosit spray lacrimogen

Scandal de proporţii într-un club din Satu Mare. Doi petrecăreţi s-au încăierat: scandalagiii au scos

Boala Parkinson îşi poate avea originea în intestine, nu în creier

Boala Parkinson îşi poate avea originea în intestine, nu în creier

Flora bacteriană intestinală ar putea juca un rol major în apariția bolii Parkinson, potrivit unui