Muntenia News | Homepage

Noua din cei maisangerosi calai din istorie

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔08.Mar 2014 Citit de 216 ori Sursa: STIRI

Ocupatia de calau a fost una din cele mai criticate activitati lucrative inca din cele mai vechi timpuri, reprezentantii acestei meserii fiind considerati oameni inferiori, apartinand unei categorii sociale nerespectate.

Executiile au fost vazute drept lucruri normale pana in secolul al XIX-lea cand numarul acestora va fi diminuat, iar apelul la acest tip de pedeapsa a inceput sa fie denuntat public.

In timpul executiilor, unul din cele mai importante roluri a fost cel al calaului, persoana care trebuia sa duca la bun sfarsit pedepsirea celor considerati vinovati. Istoria ultimelor secole a fost cea care a dat numar relativ ridicat de calai, cei mai sangerosi dintre acestia fiind, potrivit Listverse, urmatorii:

1.Louis Congo (colonia franceza Louisiana)

Louis Congo a devenit calaul statului Louisiana in 1725, acesta pastrandu-si ocupatia timp de mai multe decenii. Metodele intrebuintate de Congo nu erau doar spanzurarea, acesta fiind adeptul tragerii pe roata, a biciuiri pana la moarte sau a ciopartirii.

Numarul exact al persoanelor executate nu este cunoscut, insa este unele surse sustin ca Louis Congo a ucis peste o suta de persoane.

2.Haji Abd Al-Nabi (Egipt)

Considerandu-se un ,,mic Satana”, Al-Haji a fost calaul oficial al Egiptului. Inca de mic, egipteanul era pasionat de uciderea pisicilor si cainilor, iar la maturitate acesta si-a dorit sa devina calau. Calaul magrebian a declarat ca fost responsabil de aproape 800 de executii, sustinand, fara regrete, ca si-a iubit meseria.

3.Doamna Betty (Irlanda)

Istorisirile irlandeze amintesc de povestea doamnei Betty, o femeie condamnata la moarte la inceputul secolului al-XVIII-lea dupa ce si-a injunghiat propriul fiu. Executia acesteia trebuia sa aiba loc in acelasi timp cu pedepsirea altor oameni condamnati la moarte, dar, potrivit legendei, calaul nu a aparut. Betty a ajuns la un compromis cu autoritatile locale prin care aceasta se angaja sa-i execute pe cei vinovati, dar ea urma sa fie crutata.

4.Albert Pierrepoint (Marea Britanie)

Albert Pierrepont este unul din cei sangerosi calai britanici, acesta provenind dintr-o familie care se ocupa de zeci de ani cu executiile. ,,Debutul” sau in calitate de calau a avut loc in 1932, iar retragerea in 1956. In acest interval, Pierrepoint sustine ca a executat peste 400 de persoane.

5.Charles-Henri Sanson (Franta)

Sansonii sunt probabil reprezentantii cei mai celebri ai ocupatiei de calau, timp de aproape 150 de ani fiind responsabili de administrarea pedepsei capitale in Franta. Cel mai cunoscut reprezentant al acestora este Charles-Henri, calau care a executat aproape 3.000 de persoane in timpul lui Ludovic al XVI-lea si al Revolutiei franceze.

6.Franz Schmidt (orasul Nurnberg)

Franz Schmidt a fost calaul oficial al orasului Nurnberg in perioada 1578-1618, datele istorice atribuindu-i acestuia executarea a aproape 400 de oameni. Calaul german era portretizat drept un criminal brutal, sobru, care se ocupa de administrarea pedepsei capitale din cauza conditiei sale sociale si a nevoii de a continua munca tatalui sau, primul din familie care fusese calau.

7.Johann Reichahart (Germania)

Germanul este unul din cei mai sangerosi calai ai istoriei secolului XX, acesta provenind dintr-o familie veche preocupata cu practicarea acestei ocupatii, Johann fiind reprezentantul celei de-a noua generatii.

Primele sale executii au avut loc in 1924 in Bavarua, in timp ce ultimele au avut loc in 1946, in localitatea Landberg.

8.Souflikar (Imperiul Otoman)

Unul din mai faimosi calai otomani a fost Souflikar, activitatea sa desfasurandu-se mai ales in timpul conducerii Imperiului de Mehmet al IV-lea. Calaul turc este considerat responsabil de efectuarea a mai mult de 5.000 de executii in doar cinci ani. Potrivit informatiilor istorice, Souflikar prefera sa-si ucida viitoarele victime prin strangulare.

9.Vasili Blohin

Vasili Blohin este considerat calaul cu cele mai multe victime din istoria ultimilor 500 de ani. Potrivit datelor istorice, generalul sovietic a impuscat mai mult de 10.000 de oameni in timpul epurarilor staliniste din anii 30 si in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Articole Similare

Accident pe DN 1, în Snagov. Trafic restricţionat pe sensul către Capitală

Accident pe DN 1, în Snagov. Trafic restricţionat pe sensul către Capitală

Traficul rutier a fost restricţionat, sâmbătă dimineaţă, pe DN 1, în Snagov, după ce o

Semne că ai intrat în travaliu. Când trebuie să mergi la spital

Semne că ai intrat în travaliu. Când trebuie să mergi la spital

Daca esti la finalul ultimului trimestru de sarcina, probabil ca abia astepti sa nasti. Citește

Romgaz a anunţat continuarea exploatării a 11 perimetre petroliere

Romgaz a anunţat continuarea exploatării a 11 perimetre petroliere

Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producători de gaze din România, a

Controale de amploare pe străzi. 10.000 de poliţişti, în trafic

Controale de amploare pe străzi. 10.000 de poliţişti, în trafic

Poliţiştii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la peste 3.000 de evenimente, aplicând peste

Admitere în şcolile de poliţie. Bătaie mare pe 1.600 de locuri, cei mai mulţi candidaţi sunt băieţi

Admitere în şcolile de poliţie. Bătaie mare pe 1.600 de locuri, cei mai mulţi candidaţi sunt băieţi

Peste 10.000 de persoane care îşi doresc să fie poliţişti s-au înscris la concursul de