Muntenia News | Homepage

Noi atractii pentru turisti in Delta – adaposturi pescaresti

👤Scris de Ioana Popescu 🕔28.Mar 2014 Citit de 758 ori Sursa: STIRI

Mai multe adaposturi pescaresti urmeaza sa fie construite pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, atat pe malurile fluviului, cat si pe cel al Marii Negre, au anuntat reprezentanti ai Federatiei de Pescari Delta Dunarii. Potrivit Asociatiei Nationale de Turism Rural, adaposturile ar putea deveni atractii pentru turistii care ajung in Delta.

,,Este vorba de 20 de adaposturi pescaresti pe care vrem sa le realizam in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, insa deocamdata nu stim cate vor fi eligibile pentru a primi finantare”, a declarat Dan Verbina, liderul Federatiei de Pescari Delta Dunarii, citat de obiectivtulcea.ro. Zonele propuse pentru construirea adaposturilor pescaresti sunt Sireasa, Sontea – Fortuna, Matita – Merhei, Rosu – Puiu, Gorgova – Uzlina si altele cinci pe malul Marii Negre pana la Gura Portitei.

Guvernatorul rezervatiei, Edward Bratfanof, a afirmat ca proiectul privind construirea de adaposturi pescaresti este in lucru si ca va fi depus spre finantare in aprilie si mai. In vederea implementarii lui, ARBDD a incheiat parteneriate cu Institutul de Cercetare-Dezvol-tare Delta Dunarii Tulcea, federatiile de pescari si primariile din Delta.

Recomandarile editorilor Yahoo News:

Cum ar putea fi redus braconajul din Delta Dunarii

Accesul pe plajele din Rezervatia Deltei Dunarii ar putea fi limitat

Delta Dunarii, promovata cu insule plutitoare pe Dambovita

Construirea adaposturilor ar putea fi benefica nu doar pentru pescari, ci si pentru turistii care ajung in Delta. Presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural, Tulcea, Silviu Gheorghe, a declarat ca ele pot fi incluse pe lista punctelor turistice, avand in vedere si zonele unde vor fi amplasate.

,,In viziunea noastra, aceste adaposturi pot fi construite, si probabil ca asa va fi, in locurile de acostare ale turistilor si in zona refugiilor de vreme rea. […] Propunerea noastra este ca adaposturile sa fie in aceleasi amplasamente si date in grija pescarilor pentru ca si turistii care acosteaza acolo pot vedea cum se desfasoara o astfel de activitate traditionala”, a explicat Silviu Gheorghe.

Articole Similare

Accident grav în Vâlcea. Două persoane au ajuns la spital după ce camioneta în care se aflau s-a răsturnat în Olt

Accident grav în Vâlcea. Două persoane au ajuns la spital după ce camioneta în care se aflau s-a răsturnat în Olt

Două persoane au ajuns la spital, duminică, după ce camioneta în care se aflau ca

Un autocar cu 20 de copii a derapat în staţiunea Păltiniş

Un autocar cu 20 de copii a derapat în staţiunea Păltiniş

Un autocar care transporta 20 de copii din București a derapat duminică în apropiere de

Aglomeraţie pe DN1: Se circulă în coloană pe sensul de mers către Ploieşti

Aglomeraţie pe DN1: Se circulă în coloană pe sensul de mers către Ploieşti

Traficul pe Drumul Naţional 1 Ploieşti - Braşov este intens, duminică, pe tronsoanele Predeal -

Fetiţă de un an strivită de un dulap. Copilul a fost găsit mort de părinţi

Fetiţă de un an strivită de un dulap. Copilul a fost găsit mort de părinţi

O fetiţă de un an şi câteva luni din Constanţa a murit după ce un

Un oraş întreg, fără apă potabilă din cauza unei defecţiuni

Un oraş întreg, fără apă potabilă din cauza unei defecţiuni

Alimentarea cu apă potabilă a fost sistată duminică în municipiul Sebeș, al treilea oraș ca

Cele mai noi stiri

Surse: PSD Teleorman a schimbat strategia. Protestatarii de la Cotroceni nu mai au nevoie de autocare, pentru că se vor folosi de mașinile de… DistribuieCarmen Dumitrescu După ce s-au făcut de râsul întregii țări, transportând protestatari la Cotroceni cu autocarul, pesediștii teleormăneni s-au orientat către ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:16 Directorii de şcoli şi inspectorii vor fi numiţi doar prin concurs! Directorii de scoli şi inspectorii şcolari vor fi numiţi din anul şcolar viitor doar prin concurs. Este decizia recent a ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15 Paradox! În timp ce fructele şi legumele s-au scumpit în luna ianuarie, mărfurile nealimentare şi serviciile s-au ieftinit…Ce spun… Fructele şi legumele s-au scumpit cel mai mult în ianuarie, comparativ cu luna precedentă. În acelaşi timp, combustibilii, energia electrică ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15 Răzvan CUC, ministrul Transporturilor, a fost mințit ! Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent vineri 17 februarie, în Timișoara, după ce a inspectat lotul II al autostrăzii ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15 Peste jumătate din autoturismele înmatriculate în județul Giurgiu au peste 16 ani vechime! O analiză asupra parcului auto din România ne dezvăluie  informații extrem de utile: ce vârstă au autovehiculele care circulă pe străzile Giurgiului ... Publicat duminică, 19 februarie 2017 19:15