Muntenia News | Homepage

Nemultumiti din cauza facturilor la apa

👤Scris de Gica Petrescu 🕔17.Mar 2014 Citit de 202 ori Sursa: STIRI

Diferentele dintre citirile apometrelor din locuintele oamenilor si cele ale bransamentelor creaza nemultumiri in randul brasovenilor. Facturile oamenilor sunt mai mari decat consumul pe care il are fiecare, sustin locatarii. Asa ca nu vor sa plateasca diferentele. Astfel, brasovenii au facut plangeri la primarie, in speranta ca facturile la apa se vor micsora.

La un bloc situat pe strada Sitarului diferenta la consumul de apa intre citirile apometrelor din locuinte si cel general, a fost, in luna februarie, de 45 de metri cubi.

” In prima faza am facut sedinta si am comunicat proprietarilor ca trebuiesc verificate toate apometrele, metrologic. Au fost facute aceste verificari, au fost in standardele stabilite de catre metrologie si ulterior am cerut companiei apa sa verifice apometrul general din canal. si acest apometru a iesit conform nrmelor metrologice”, a spus Camelia Ababei – presedinte de asociatie.

Astfel, cei 45 de metri cubi, care au iesit in plus fata de consumurile pe apartemente din luna februarie, se impart la cei 38 de locatari. Acum, fiecare locatar va plati in plus 7 lei. Daca unii au acceptat costurile in plus, altii nici nu vor sa auda ca trebuie sa dea mai multi bani.

„De nici o culoare nu o sa dau nici un ban niciodata. eu am ceas cat consum atata platesc”, sustine un locatar.

Reprezentantii Companiei Apa calculeaza facturile in baza citirilor bransamentelor si nu dupa contorizarea individuala.

„Discutam de faptul ca aceste repartitoare de costuri sunt de clasa de precizie inferioara celui de bransament. Discutam de perioada de valabilitate metrologica a acestora si plus faptul ca aceste contoare si repartitoarele de costuri nu sunt citite la acelasi moment cu contorul de bransament „, a spus Ioana Vasile – sef Serviciu Facturare Compania Apa.

Multi dintre cei nemultumiti au facut sesizari la primarie.

„Exista diferente intre 7 si 10% care sunt justificate, insa exista si situatii in care sunt si diferente foarte mari, nu va pot spune o anumita suma, doar ca exista peste tot in toate imobilele din Brasov, exista diferente intre citirea ceasului de bransament si cele individuale ” , a spus Corina Barsan – inspector Serviciul Relatii cu Asociatiile de proprietari.

Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov sustine ca este o defectiune la robinet si apa curge foarte incet, ceasul de apartament nu inregistreaza acel consum, pe cand ceasul de bransament il inregistreaza.

In 2013 la primaria Brasov au fost primite aproximativ 1.000 de sesizari din partea asociatiilor de proprietari. Jumatate din acestea au reclamat aceste diferente in urma citirii apometrelor.

Articole Similare

Un nou joc periculos este popular pe reţelele de socializare. Părinţii sunt sfătuiţi să-şi supravegheze copiii

Un nou joc periculos este popular pe reţelele de socializare. Părinţii sunt sfătuiţi să-şi supravegheze copiii

După Balena Albastră, un nou joc extrem de periculos face ravagii pe reţelele de socializare.

Apă otrăvită la robinet. Autorităţile avertizează că există pericol de moarte

Apă otrăvită la robinet. Autorităţile avertizează că există pericol de moarte

Apa de la robinet este interzisă la Balş, în judeţul Olt. Autorităţile avertizează că există

Primar condamnat pentru contrabandă cu ţigări

Primar condamnat pentru contrabandă cu ţigări

Un primar din Botoşani este condamnat într-un dosar de contrabandă cu tigari. Edilul comunei Stăuceni,

Cinci tineri din Prahova au creat panică, trâgând cu un pistol de jucărie. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale

Cinci tineri din Prahova au creat panică, trâgând cu un pistol de jucărie. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale

Cinci tineri au creat panică, joi seara, în zona centrală a Ploieştiului, după ce au

Simona Catrina-Roman a murit. Jurnalista avea cancer

Simona Catrina-Roman a murit. Jurnalista avea cancer

Simona Catrina-Roman a murit în această noapte după o grea suferință. Citește mai departe...