Muntenia News | Homepage

Neamtu, despre planul lui Ponta de subjugare a TVR-ului

👤Scris de Elena Popa 🕔25.Mar 2014 Citit de 228 ori Sursa: STIRI

Presedintele Noua Republica Mihai Neamtu a avertizat marti opinia publica ca premierul Victor Ponta vrea sa restructureze pe criterii politice TVR-ul, sub pretextul salvarii televiziuni de la insolventa, astfel incat sa preia controlul asupra televiziunii.

Luni, premierul Victor Ponta anunta ca liderii coalitiei de guvernare au decis sa demareze procedurile de numire a unui nou Consiliu de Administratie al TVR, adaugand ca, personal, este de parere ca directorul general interimar al Televiziunii Romane, Stelian Tanase ar trebui sa ramana la conducerea TVR. Ponta anunta ca daca aceasta va fi decizia luata urmeaza sa se intalneasca marti cu Tanase ,,si probabil impreuna cu domnia sa, eu voi anunta partea ce tine de Guvern iar domnia sa ceea ce intentioneaza, daca va ramane presedinte-director general, ca strategie pentru urmatoarea perioada”.

,,Ponta se pregateste de inca un val de epurari politice in TVR, sub pretextul salvarii televiziunii publice de la insolventa. Televiziunea este usor, usor, populata cu mercenarii lui Vintu – gen Cornel Nistorescu – in timp ce putinii profesionisti de acolo vor fi lasati fara emisiuni, intr-o prima etapa, si apoi concediati. „Parsivel” se foloseste de omul lui Crin Antonescu, Stelian Tanase, pentru a epura televiziunea”, este de parere Mihai Neamtu.

Premierul Ponta a explicat ca partea ce tine de Guvern despre care vorbea reprezinta un ,,un set de masuri care sa permita relansarea si restructurarea TVR”.

Presedintele NR este de parere ca dupa ce se va folosi de Tanase lichidand opozitia din TVR, va preda institutia colegului sau Dan Voiculescu.

,,Cand se va termina, Stelian Tanase va fi dat la o parte, TVR se va unifica cu radioul public, iar in varful piramidei va fi pus directorul general al SRR, Ovidiu Niculescu, fost turnator la securitate si angajat al lui Dan Voiculescu. Pe scurt, Ponta lichideaza opozitia din TVR si apoi ii preda institutia lui Dan Voiculescu”, a subliniat Neamtu.

Stelian Tanase a sustine ca situatia de la TVR este dezastroasa, televiziunea fiind in pericol sa intre in incapacitate de plata chiar in acest an. Datoria TVR se ridica la circa 150 de milioane de euro.

„Am convenit asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a televiziunii. Saptamana viitoare, cred ca marti, se va alege un Consiliu de Administratie care va incheia un provizorat care a provocat destule nelinisti. Sper sa putem trece la aceasta reforma profunda, astfel incat ca pana in 2016 sa trecem la un format BBC. Ce este esential este o lege noua a televiziunii, sper sa gasim intelegere si sa o trecem foarte repede. Vrem sa unim televiziunea cu radioul public”, a declarat Stelian Tanase, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta.

„S-a discutat si posibilitatea intrarii in insolventa. Avem in minte insa si alte propuneri”, a precizat Stelian Tanase, adaugand ca taxa TV din Romania este cea mai mica din Europa si ar trebui majorata, insa este putin posibil ca acest lucru sa se intample pe parcursul anului 2014.

Articole Similare

Un nou joc periculos este popular pe reţelele de socializare. Părinţii sunt sfătuiţi să-şi supravegheze copiii

Un nou joc periculos este popular pe reţelele de socializare. Părinţii sunt sfătuiţi să-şi supravegheze copiii

După Balena Albastră, un nou joc extrem de periculos face ravagii pe reţelele de socializare.

Apă otrăvită la robinet. Autorităţile avertizează că există pericol de moarte

Apă otrăvită la robinet. Autorităţile avertizează că există pericol de moarte

Apa de la robinet este interzisă la Balş, în judeţul Olt. Autorităţile avertizează că există

Primar condamnat pentru contrabandă cu ţigări

Primar condamnat pentru contrabandă cu ţigări

Un primar din Botoşani este condamnat într-un dosar de contrabandă cu tigari. Edilul comunei Stăuceni,

Cinci tineri din Prahova au creat panică, trâgând cu un pistol de jucărie. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale

Cinci tineri din Prahova au creat panică, trâgând cu un pistol de jucărie. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale

Cinci tineri au creat panică, joi seara, în zona centrală a Ploieştiului, după ce au

Simona Catrina-Roman a murit. Jurnalista avea cancer

Simona Catrina-Roman a murit. Jurnalista avea cancer

Simona Catrina-Roman a murit în această noapte după o grea suferință. Citește mai departe...