Muntenia News | Homepage

Neamtu, despre planul lui Ponta de subjugare a TVR-ului

👤Scris de Elena Popa 🕔25.Mar 2014 Citit de 234 ori Sursa: STIRI

Presedintele Noua Republica Mihai Neamtu a avertizat marti opinia publica ca premierul Victor Ponta vrea sa restructureze pe criterii politice TVR-ul, sub pretextul salvarii televiziuni de la insolventa, astfel incat sa preia controlul asupra televiziunii.

Luni, premierul Victor Ponta anunta ca liderii coalitiei de guvernare au decis sa demareze procedurile de numire a unui nou Consiliu de Administratie al TVR, adaugand ca, personal, este de parere ca directorul general interimar al Televiziunii Romane, Stelian Tanase ar trebui sa ramana la conducerea TVR. Ponta anunta ca daca aceasta va fi decizia luata urmeaza sa se intalneasca marti cu Tanase ,,si probabil impreuna cu domnia sa, eu voi anunta partea ce tine de Guvern iar domnia sa ceea ce intentioneaza, daca va ramane presedinte-director general, ca strategie pentru urmatoarea perioada”.

,,Ponta se pregateste de inca un val de epurari politice in TVR, sub pretextul salvarii televiziunii publice de la insolventa. Televiziunea este usor, usor, populata cu mercenarii lui Vintu – gen Cornel Nistorescu – in timp ce putinii profesionisti de acolo vor fi lasati fara emisiuni, intr-o prima etapa, si apoi concediati. „Parsivel” se foloseste de omul lui Crin Antonescu, Stelian Tanase, pentru a epura televiziunea”, este de parere Mihai Neamtu.

Premierul Ponta a explicat ca partea ce tine de Guvern despre care vorbea reprezinta un ,,un set de masuri care sa permita relansarea si restructurarea TVR”.

Presedintele NR este de parere ca dupa ce se va folosi de Tanase lichidand opozitia din TVR, va preda institutia colegului sau Dan Voiculescu.

,,Cand se va termina, Stelian Tanase va fi dat la o parte, TVR se va unifica cu radioul public, iar in varful piramidei va fi pus directorul general al SRR, Ovidiu Niculescu, fost turnator la securitate si angajat al lui Dan Voiculescu. Pe scurt, Ponta lichideaza opozitia din TVR si apoi ii preda institutia lui Dan Voiculescu”, a subliniat Neamtu.

Stelian Tanase a sustine ca situatia de la TVR este dezastroasa, televiziunea fiind in pericol sa intre in incapacitate de plata chiar in acest an. Datoria TVR se ridica la circa 150 de milioane de euro.

„Am convenit asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a televiziunii. Saptamana viitoare, cred ca marti, se va alege un Consiliu de Administratie care va incheia un provizorat care a provocat destule nelinisti. Sper sa putem trece la aceasta reforma profunda, astfel incat ca pana in 2016 sa trecem la un format BBC. Ce este esential este o lege noua a televiziunii, sper sa gasim intelegere si sa o trecem foarte repede. Vrem sa unim televiziunea cu radioul public”, a declarat Stelian Tanase, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta.

„S-a discutat si posibilitatea intrarii in insolventa. Avem in minte insa si alte propuneri”, a precizat Stelian Tanase, adaugand ca taxa TV din Romania este cea mai mica din Europa si ar trebui majorata, insa este putin posibil ca acest lucru sa se intample pe parcursul anului 2014.

Articole Similare

SEMNE CIUDATE ale cancerului de piele greu de identificat

SEMNE CIUDATE ale cancerului de piele greu de identificat

Până în momentul de față toți avem măcar o idee generală despre cauzele și simptomele

Ce trebuie să ştii înainte de o cură de detoxificare

Ce trebuie să ştii înainte de o cură de detoxificare

Stilul de viață, alimentația, stresul își pun încet dar sigur amprenta asupra sănătății tale. Ai

Interlopul Clămparu, în război cu şefii închisorii unde este încarcerat

Interlopul Clămparu, în război cu şefii închisorii unde este încarcerat

Interlopul Ioan Clămparu, în război cu şefii penitenciarului Aiud! Celebrul interlop a dat in judecată

Doi bărbaţi atacaţi de urs în judeţul Buzău! Cei doi au ajuns plini de răni la spital VIDEO

Doi bărbaţi atacaţi de urs în judeţul Buzău! Cei doi au ajuns plini de răni la spital VIDEO

Clipe de groază pentru doi bărbaţi din Buzău. Oamenii au fost atacaţi de o ursoaică,

Hoţul a reuşit să fugă cu 69.000 de lei. Bărbatul care a jefuit joi o bancă din Capitala se află în libertate

Hoţul a reuşit să fugă cu 69.000 de lei. Bărbatul care a jefuit joi o bancă din Capitala se află în libertate

Poliţia Capitalei anunţă că suma sustrasă de la banca din Capitală, jefuită joi, este de