Muntenia News | Homepage

Mircea Diaconu si-a inceput campania electorala la Antena 3

👤Scris de Alexandru Stan 🕔20.Mar 2014 Citit de 207 ori Sursa: STIRI

Demisionat din PNL, dupa ce partidul l-a scos de pe listele sale de candidati pentru Parlamentul European (PE), Mircea Diaconu si-a lansat campania pentru europarlamentare la Antena 3, post ce are ca ocupatie predilecta in ultima vreme „linsajele mediatice” ale jurnalistilor cu vederi de drepta si ale personalitatilor culturale ce militeaza pentru eliminarea grobianismului si atacurilor la persoana din emisiunile TV.

Actorul, pe a carui nume exista o decizie definitiva de incompatibilitate ce nu ii permite sa ocupe o functie publica timp de trei ani, a anuntat miercuri la postul lui Dan Voiculescu ca a inceput campania de strangere de semnaturi pentru candidatura sa. Nu oriunde, ci la Teatrul Nottara, a carui director a fost pana in 2011.

Intr-o interventie la postul Antena3, Diaconu a precizat ca oricine doreste sa semneze pentru candidatura sa se poate prezenta la teatru si intreaba de Cipi, „un baiat de aur” care il ajuta sa adune in termen de 6 zile cele 100.000 de semnaturi de care are nevoie pentru a se putea inscrie la alegeri, informeaza ziare.com

Reamintim ca Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil tocmai pentru ca nu a renuntat la functia si influenta pe care le avea in Nottara, ramanand director al teatrului dupa ce a fost ales senator. In 2011, dupa ce ANI a sesizat incompatibilitatea ce rezulta din cumulul de functii detinute de senator, acesta si-a dat demisia din postul de director la teatru insa problemele sale nu s-au terminat aici. Actorul a fost acuzat de abuz in functie, mai exact de faptul ca s-ar fi folosit de pozitia sa de director al teatrului a pentru a-i acorda sotiei sale mai multe contracte de drepturi de autor ca regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor si pentru a o angaja, in conditii preferentiale, ca regizor. Diaconu a fost achitat de acuzatiile de conflict de interese insa decizia de incompatiblitate a fost metinuta, din ea decurcand interdictia ca actorul sa ocupe functii sau demnitati publice.

Miercuri, Diaconu a demisionat din PNL, dupa ce conducerea partidului a decis sa-i scoata numele de pe lista de candidati pentru PE, unde actorul era pozitionat pe locul 6, avand deci sanse reale sa fie ales europarlamentar.

Comentand la Antena 3 decizia de a demisiona din PNL, Diaconu a catalogat-o ca fiind „tactica”. Actorul a mai explicat ca liberalii s-au temut ca prin caderea lui ulterioara de pe lista, in urma eventualelor contestatii care ar fi putut fi depuse la BEC, ar fi aparut repercursiuni „tehnice”, de reprezentare a PNL in sectiile de votare.

Cerandu-si scuze „ca deranjeaza” atata lume, Mircea Diaconu a declarat ca nu poate sa traiasca toata viata cu „pata” pe care i-a pus-o ANI si i-a invitat pe cei care vor sa ii sustina candidatura sa il caute pe Cipi la Nottara.

Articole Similare

Panică pe aeroportul din Sibiu. Unui pasager i s-a făcut rău înainte de îmbarcare

Panică pe aeroportul din Sibiu. Unui pasager i s-a făcut rău înainte de îmbarcare

Unui bărbat de 40 de ani, cetăţean german, i s-a făcut rău înainte de îmbarcare

MESAJE DE SFANTUL GHEORGHE. Cele mai frumoase MESAJE SMS de SFANTUL GHEORGHE

MESAJE DE SFANTUL GHEORGHE. Cele mai frumoase MESAJE SMS de SFANTUL GHEORGHE

MESAJE DE SFANTUL GHEORGHE. Cele mai frumoase MESAJE SMS de SFANTUL GHEORGHE. Românii creștini-ortodcși îl

Zonele care rămân fără curent electric, luni, în București, Ilfov și Giurgiu

Zonele care rămân fără curent electric, luni, în București, Ilfov și Giurgiu

E-Distribuţie Muntenia va întrerupe temporar, luni, alimentarea cu energie electrică în unele zone din Bucureşti

Traian Băsescu, mesaj de Sfântul Gheorghe

Traian Băsescu, mesaj de Sfântul Gheorghe

Traian Băsescu a transmis pe Facebook un mesaj cu ocazia zilei de Sfântul Gheorghe. Citește

ATENŢIE, ELEVI! Din toamnă s-ar putea introduce o nouă materie

ATENŢIE, ELEVI! Din toamnă s-ar putea introduce o nouă materie

O nouă materie pentru elevi ar putea fi introdusă începând cu noul an școlar 2018-2019.